Alumil Croatia
Choose your local website

News

ALUMIL 2021: Najznačajniji korporativni trenuci

Tijekom protekle godine ALUMIL je bio aktivan na svim frontama, otvarajući nove poslovne putove na međunarodnom planu. Bila je to definitivno još jedna godina u kojoj je pandemija koronavirusa otežavala život i utjecala na globalnu ekonomiju. Ipak, 2021. je bila značajno uspješna godina za Grupu.

Što se tiče razvoja novih proizvoda, tvrtka je nastavila podizati ljestvicu jačanjem istraživanja i razvoja. Pokrenuti su novi sustavi koji pružaju inovativna rješenja za širok raspon projekata. Odnosno, ALUMIL je nastavio sudjelovati u zahtjevnim projektima diljem svijeta, potvrđujući fleksibilnost i raznolikost svog portfelja proizvoda.

Na području društveno odgovornog poslovanja ova godina se pokazala posebno plodnom. Istaknuli su se izložba ArXellence 2 i 2. Izvješće o održivom razvoju. Što se tiče odlikovanja, tvrtka je višestruko nagrađivana i uvrštena je na liste s vodećim tvrtkama u Grčkoj, čime je dodatno ojačala svoju poziciju.

Svaka nova godina puna je novih izazova koji traže neka nova rješenja. 2021. je bila uspješna godina koja je ojačala ALUMIL-ov brend na međunarodnom planu, ali najviše od svega poboljšala živote ljudi, kroz najsuvremenije arhitektonske aluminijske sustave.


Međunarodni projekti

Pendrel project

Pendrell – Vancouver

1770 Pendrell je suvremena kula s 21 katom, izgrađena u West Endu, jednoj od najgušće naseljenih regija u Vancouveru. Spektakularna zgrada ističe se svojim impresivnim arhitektonskim dizajnom, jer je njegova masa podijeljena u dva odvojena bloka, donoseći osjećaj kretanja.

Foundry Quarter – Reading

Foundry Quarter nudi gradu Readingu modernu stambenu opciju. Mladi gospodarstvenici, digitalni nomadi i poduzetnici živjeti i raditi na istom mjestu na nesmetan, siguran i radostan način. ALUMIL-ovi napredni i certificirani sustavi upotpunjuju konačni rezultat, dodajući visoke performanse i neusporedivu estetiku.

Foundry project
National Gallery of Greece

Nacionalna galerija Grčke – Atena

ALUMIL je u projektu sudjelovao s mnoštvom arhitektonskih aluminijskih sustava. Jedan od njih je SMARTIA M50, napredni sustav fasada. Druga dva sustava su SMARTIA S560 (podizano-klizni) i SMARTIA S67 (prozorsko krilo). Dovršili su konstrukciju pružajući funkcionalnost i visoke razine performansi.

Wilde StayCity – London

Moderni apartmani Wilde StayCityja u Londonu opremljeni su ALUMIL-ovim specijalnim pantnim sustavom, SUPREME S77, koji doprinosi cjelokupnom pristupu dizajnu i istovremeno pruža visoku učinkovitost u smislu toplinske izolacije, smanjenja buke i nepropusnosti zraka/vode.

Staycity Wilde project

Novi Proizvodi

aluminium system M35

Smartia M35 sustav fasada

Superiornost M35 leži u njegovoj fleksibilnosti i iznimno minimalističkom dizajnu. To je zapravo sustav sa samo 35 mm vidljive aluminijske širine. Ova činjenica ga čini posebnim rješenjem za projekte s takvim preduvjetom, npr. hotelska predvorja, pročelja muzeja, izložbeni prostori i zgrade koje zahtijevaju izvanrednu transparentu fasadu općenito.

Novi sustavi ograde

3 nova sustava ograda ALUMIL-a ističu se svojom robusnošću, širokim rasponom tehničkih rješenja i visokom razinom prilagodbe, pružajući uvijek jedinstven rezultat po mjeri. Ovi sustavi su SMARTIA FC10, FC60 i FC80 i razvijeni su kako bi zadovoljili najzahtjevnije građevinske potrebe.

Aluminium fence
Winter view though aluminium windows

SMARTIA M450

SMARTIA M450 ispunjava izazovne zahtjeve današnjih zgrada i pruža moderan dizajn i visoku toplinsku izolaciju. Njegov minimalni dizajn – samo 25 mm vidljivog aluminija na spojnom profilu – izdvaja ga, nudi prirodno osvjetljenje i poboljšanu vizualnu povezanost s vanjskim okruženjem.

Barcode obloge

Barcode obloge idealne su za pokrivanje velikih površina impresivnog dizajna. Od poslovnih i trgovačkih zgrada do modernih stanova, ALUMIL-ova nova serija zidnih obloga može podržati bilo koju konstrukciju. Sustav nudi širok raspon profila i boja te se može savršeno kombinirati s LED rasvjetom, perforiranim profilima i proizvodima od kompozitnog drva, kao što je Woodalux®.

Aluminium system barcode cladding placed on a building

Prednosti

gsb

GSB International – Najkvalitetniji pečat kao Premium Coater 

ALUMIL je postao prva industrija u Grčkoj s certifikatom Premium Coater & Sea Proof Plus u aluminijskim arhitektonskim sustavima od strane GSB Internationala. Vrijedi napomenuti da je ALUMIL prva grčka tvrtka za ekstruziju s GSB certifikatom za površinsku obradu od 2003. godine.

Uključenje u Athex ESG burzovni indeks

ALUMIL is among the first 35 companies in Greece that meet the criteria for inclusion to Athex ESG. This is a new stock market index, which will monitor the performance of companies regarding the environment, social activities and corporate governance.

esg
Speeker of diamonds awards

Nagrada Dijamanti grčke ekonomije

Ova nagrada nadopunila je značajan napredak koji je postignut u pogledu administrativne i digitalne transformacije, velika ulaganja u istraživanje i razvoj, inovativne inicijative kao što su ArXellence i ALUMIL Academy i, što je najvažnije, sve veću prisutnost tvrtke na međunarodnim tržištima.

Superbrendovi 2021

Treći put zaredom, ALUMIL se ističe na ceremoniji dodjele Superbrands nagrada, ponovno primajući nagradu kao jedan od najboljih korporativnih brendova u Grčkoj! Glamuroznom događaju, koji je održan 1. prosinca, nazočili su gospodarstvenici i poduzetnici iz svih područja grčkog gospodarskog djelovanja.

Superbrands awards

Društvena odgovornost poduzeća

 

aluminium scrap

Nova jedinica za recikliranje aluminija

Prateći našu glavnu namjeru da unaprijedimo naše poslovanje proizvodnim procesima koji smanjuju naš ugljični otisak, uložili smo 4,6 milijuna eura u novu jedinicu za odvajanje aluminijskog otpada, koja je nedavno uspostavljena u našim pogonima u Grčkoj, kako bismo poboljšali naše procese recikliranja.

2. izvješće o održivosti

Tijekom 2021. naša tvrtka objavila je svoje 2. Izvješće o održivosti, unaprjeđujući svoju zelenu i održivu strategiju. Izvješće nudi potpuni uvid u aktivnosti Grupe na području okoliša, korporativnog upravljanja, ljudskih potencijala i društvene odgovornosti.

Modern minimal building
Arxellence exhibition stands

 Izložba ArXellence

U rujnu 2021. fokus svjetske arhitektonske zajednice bio je u Solunu. Službena izložba međunarodnog arhitektonskog natječaja u organizaciji ALUMIL-a održana je s velikim uspjehom i dobila izvrsne kritike arhitektonskog svijeta, institucija, a posebno građana Soluna.

Zeleni ambasadori

Prošle godine Zeleni ambasadori, volonterski tim ALUMIL-ovih zaposlenika, proslavili su godinu dana od službenog osnivanja. Glavni ciljevi tima bili su podizanje svijesti svojih zaposlenika o ekološkim pitanjima te poduzimanje inicijativa u cilju zaštite okoliša djelovanjem unutar i izvan tvrtke.

Alumil Green Ambassadors

Trening - Partneri

Alumil academy people

Akademija ALUMIL: prvi maturanti

Prva matura ALUMIL akademije održana je u prosincu. Učenici u Solunu u Grčkoj završili su 600 sati obuke u programu "Tehničar aluminijskih okvira". Među diplomantima Akademije bili su obrtnici, građevinari, proizvođači, ali i ljudi koji su napravili svoj prvi korak u aluminijskoj industriji.


Dodaj u omiljene