Alumil Croatia
Choose your local website

ALUMIL IZVAN GRANICA

Održivost – Održivi razvoj – Društveni doprinos

U ALUMIL-u gledamo dalje. Izvan granica naše industrije. Izvan naših poslovnih aktivnosti. Naš planet treba naš doprinos. Zato zamišljamo svijet održivog razvoja i društvenog doprinosa. Svijet izvan uobičajenog ili drugačijeg... svijet ALUMIL-a VAN GRANICA.
Achievement 2

+73%

povećanje prosječnih sati obuke po zaposleniku.

Achievement_3

50%

naših dobavljača pripada domaćem tržištu.
achievement 4

1200

sati obuke od strane ALUMIL Akademije u treninzima za početnike u industriji i 1343 sati obuke za proizvođače

Izvješće o održivosti 2022

Pročitajte godišnje izvješće o održivosti ALUMIL-a koje bilježi učinak i postignuća tvrtke na području društvene odgovornosti, okoliša, korporativnog upravljanja, tržišta i ljudskih potencijala.
George Milonas

«Razvijamo strategiju društveno odgovornog poslovanja, imajući u vidu da tvrtke mogu i trebaju aktivno sudjelovati u glavnim izazovima s kojima se čovječanstvo suočava».

- Georgios Mylonas, predsjednik i izvršni direktor ALUMIL-a

Uključujemo ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih nacija

Aktivno podržavamo plan Ujedinjenih nacija za mir i prosperitet do 2030., kao što je izraženo kroz 17 ciljeva održivog razvoja. Sudjelujemo u tim zajedničkim naporima za održiviju budućnost, usvajajući 9 ciljeva Ujedinjenih nacija i nastojeći ih ispuniti kroz odgovarajuće inicijative i akcije.

Zdravlje i dobrobit

Zdravlje i dobrobit

Zdravlje i sigurnost naših zaposlenika postavljamo kao svoj strateški prioritet te u tu svrhu primjenjujemo promišljene politike usklađene s međunarodnim standardima.

Kvalitetno obrazovanje

Kvalitetno obrazovanje

Redovito provodimo tečajeve za naše djelatnike koji imaju za cilj izoštriti njihove vještine, korisne za njihov rad, ali i educirati ih o održivom razvoju i pitanjima najbolje prakse.

Ravnopravnost spolova

Ravnopravnost spolova

Naša korporativna kultura oblikuje radno okruženje u kojem se zaposlenici biraju bez obzira na spol, uzimajući u obzir samo njihove vještine i vrijednost koju mogu ponuditi našoj tvrtki.

Čista voda i kanalizacija

Čista voda i kanalizacija

Korištenje vode neophodno je za rad naših proizvodnih postrojenja i stoga je njezino racionalno upravljanje naš izbor i prioritet, a cilj nam je održati visoke stope recikliranja.

Dostojanstven rad i gospodarski rast

Dostojanstven rad i gospodarski rast

Kontinuirano ulažemo u naše ljude, jer priznajemo da oni predstavljaju najveće bogatstvo naše tvrtke. Njihova je uloga u rastu tvrtke ključna i zato se obvezujemo da ćemo kontinuirano poboljšavati njihovo radno okruženje.

Industrija, inovacije i infrastruktura

Industrija, inovacije i infrastruktura

Obvezujemo se nastaviti s proizvodnjom visokokvalitetnih proizvoda, uz poboljšanje upravljanja kontrolom kvalitete, u skladu s međunarodnim standardima. U međuvremenu, certificiramo naše sustave u suradnji s međunarodnim institutima.

Odgovorna potrošnja i proizvodnja

Odgovorna potrošnja i proizvodnja

Jedna smo od prvih tvrtki u Grčkoj koja je podržala model “kružne ekonomije”, novi proizvodni model koji se temelji na korištenju materijala i proizvoda na način koji će pomoći optimizirati životni vijek proizvoda i minimizirati vađenje prirodnih resursa.

Klimatsko djelovanje

Klimatsko djelovanje

Uvijek tražimo načine da ograničimo korištenje prirodnih resursa, smanjenjem emisije ugljika. Istraživanjem i planiranjem nastojimo što je više moguće smanjiti utjecaj na okoliš.

Partnerstva za postizanje ciljeva

Partnerstva za postizanje ciljeva

Od 2011. godine dio smo Global Compact mreže Ujedinjenih naroda. U međuvremenu, stalno smo u potrazi za novim partnerstvima i podržavamo inicijative koje imaju za cilj rješavanje trenutnih izazova s kojima se suočava naš planet.

Nagrade i priznanja

Najodrživije tvrtke u Grčkoj 2020

Najodrživije tvrtke u Grčkoj 2020

ALUMIL je jedna od 25 najboljih grčkih tvrtki koje slijede načela održivog razvoja i kružnog gospodarstva. Naša tvrtka jedini je proizvođač aluminijskih arhitektonskih sustava koji je dobio ovo priznanje.

Posebna nagrada za društveni rad tijekom pandemije

Posebna nagrada za društveni rad tijekom pandemije

Na 5. godišnjoj konferenciji o održivom razvoju, ALUMIL je osvojio posebnu nagradu za svoj društveni doprinos tijekom pandemije, proizvodeći maske za lice i dostavljajući ih javnim bolnicama diljem zemlje.


Nagrada za najbolju tvrtku sa međunarodnim djelovanjem 2020

Nagrada za najbolju tvrtku sa međunarodnim djelovanjem 2020

Tvrtka je osvojila 3. nagradu u poduzetničkim nagradama koje 18. godinu zaredom održava časopis CHRIMA, a cilj im je istaknuti tvrtke koje podržavaju grčko gospodarstvo i doprinose razvoju financijske institucije.

ALUMIL je među 35 navedenih grčkih tvrtki koje ispunjavaju kriterije ESG indeksa

ALUMIL je među 35 navedenih grčkih tvrtki koje ispunjavaju kriterije ESG indeksa

ALUMIL je, nakon evaluacije, ocijenjen da ispunjava kriterije za uključivanje u ESG indeks, koji će pratiti performanse tvrtke po pitanju okoliša, društvenog angažmana i korporativnog upravljanja.

Saznajte više o našim korporativnim akcijama

2. izvješće o održivosti: Napredak i održivost u prvom planu

Saznajte više

Indeks burze ESG: ALUMIL među 35 tvrtki koje zadovoljavaju kriterije održivog razvoja

Saznajte više

“BRAVO Awards”: ALUMIL nagrađen za korporativno upravljanje

Saznajte više

Kontakt

Za pitanja održivog razvoja i društvene odgovornosti, ispunite obrazac sa svojim podacima i mi ćemo Vas kontaktirati.

Kontakt obrazac