Alumil Croatia
Choose your local website
corporate-responsibility-header

Društvena odgovornost

Potreba da se vratimo zajednici odražava filozofiju na kojoj je utemeljen Alumil.
csr

Svojim aktivnostima doprinosimo razvoju društva.

Korporativna društvena odgovornost temeljni je element za tvrtku i grupaciju, jer nam je prioritet pojedinac, njegov prosperitet i napredak, djelujući kao dio zajednice. S tim temeljima i ideološkim osnovama, ALUMIL nudi svoje usluge u širokom rasponu funkcija za postizanje ova tri cilja (osoba, prosperitet i napredak).
Dakle, posebno treba napomenuti da je naša društvena aktivnost i ranije postojala, ali tek je nedavno stekla naziv „Korporativna društvena odgovornost“. Odgovornost koju smo s nestrpljenjem preuzeli i želimo je dalje razvijati, poput naših osobnih ideoloških i etičkih kodeksa.
 
Uključujući aktivno zahtjeve društvene odgovornosti u našu organizacijsku funkciju, ističemo zaštitu okoliša, ukidanje socijalne isključenosti, politiku jednakih mogućnosti, kao i očuvanje odnosa utemeljenih na međusobnom povjerenju i suradnji s lokalnim zajednicama, gdje god poslujemo. Priepoznajući odgovornost koju imamo i vodeći računa o prirodi naših aktivnosti, usredotočeni smo, između ostalog, na zaštitu okoliša i djelovanje u skladu sa zdravstvenim i sigurnosnim standardima.
Slijedeći ovu perspektivu osmišljen je cjelokupni plan zaštite okoliša 'Green Alumil' na temelju kojeg smo proveli niz akcija s ciljem da ljude zainteresiramo za okoliš i klimatske promjene. „Green Alumil“ se povezuje s politikom zaštite okoliša koju slijedi naša tvrtka i ima cilj sadržavati značajan faktor razvoja „Zelenog“.
Dakle, prvo smo planirali niz prezentacija (posebice srednjoškolcima) Oskarom nagrađenog dokumentarnog filma "Neugodna istina", čiji je glavni "protagonist" bivši potpredsjednik Sjedinjenih Država, Al Gore. Početak programa započeo je prezentacijom studentima Anatolije u veljači 2008. godine u Solunu. Uslijedile su još dvije prezentacije za više od 500 srednjoškolaca Kilkisa. Ovi posebni događaji dogodili su se u travnju 2008. u konferencijskom centru općine, uz velikodušnu podršku Odjela za srednjoškolsko obrazovanje općine Kilkis.
Osim toga, Alumil je u lipnju 2008. godine, u suradnji s Radio Solunom i općinom Epanomi, organizirao dan čišćenja plaže Epanomi. Ova konkretna akcija imala je za cilj ne samo čišćenje plaže, već i građane šireg područja i zaposlenike ALUMIL-a osvještenijima. Čitav ovaj pokušaj bio je vrlo uspješan, jer su u njemu sudjelovali volonteri, stanovnici Epanomija, a posebno tinejdžeri i mala djeca, koji su budući građani grada.
Značajno priznanje Alumil grupe je nagrada koja je dodijeljena tvrtki, s naslovom „Pohvale za inovacije i doprinos unapređenju ekološke svijesti“, u kontekstu Natječaja za ekološku industrijsku inovaciju, koji se održao na četvrtom poslovno forumu 73. međunarodne izložbe Soluna, koja je bila posvećena okolišu (ECO-FORUM & ECO2 FORUM).

Svakodnevno se društvena ponuda Alumila razvija na više razina. Organiziramo dane dobrovoljnih davanja krvi, aktivno podržavamo neprofitne i društvene organizacije za praćenje društveno korisnih akcija ('Osmijeh djeteta', Sprječavanje zlouporabe supstanci Kiklis 'Nireas', Udruženje oboljelih od karcinoma u Makedoniji-Trakija) i doprinosimo ostvarenju kulturnih događanja.
 
Alumil je danas član grčke mreže korporativne društvene odgovornosti (EKE) Ujedinjenih naroda, mreže korporacija u obliku neprofitne unije. Njegova misija je promocija značenja SCR-a i njegove projekcije, kako na industrijski svijet, tako i na društveno okruženje, s većim uzrokom uravnoteženog ostvarivanja profita i održivog razvoja.