Alumil Croatia
Choose your local website

News

1770. Pendrell: ALUMIL podržava stvaranje održivih zgrada u Vancouveru

Vancouver je jedan od najpopularnijih gradova na zapadnoj obali Kanade. Grad se nalazi pri samom vrhu međunarodne ljestvice mjesta s odličnim uvjetima životnim. Tijekom posljednjeg desetljeća promovirao je modernu urbanističku inicijativu nazvanu „Vancouverism“. Ovim se planom želi Vancouver učiniti najzelenijim gradom na svijetu, temeljenim na vrijednostima održivosti!

 

 

Glavne karakteristike Vancouverizma su otvoreni i funkcionalni javni prostori sa zelenim površinama i preuređivanje gradskog središta stvaranjem stambenih nebodera. 1770. Pendrell je još jedan dragocjeni dio ove filozofije. To je suvremeni toranj od 21 kata koji je nedavno izgrađen na West Endu, jednoj od najgušće naseljenih regija u Vancouveru. Spektakularna zgrada ističe se po impresivnom arhitektonskom dizajnu, jer je masa podijeljena u dva zasebna bloka, donoseći osjećaj pokreta. Ured arhitekata Henriquez Partners koji je bio odgovoran za dizajn uspio je sačuvati tradicionalne konstruktivne elemente područja West Enda. Takvi elementi, vidljivi na Pendrell-u, uključuju beton, kontinuirane prozore i uređeni krajolik koji oblikuje vanjski dio zelenih površina. Uz to, metalni element fasade objedinjuje ukupni rezultat i podsjeća nas na teretne brodove u obližnjoj gradskoj luci.

 

 

U kuli se nalaze 173 moderne rezidencije za iznajmljivanje. Tijekom njegove izgradnje glavni prioriteti bili su skladna integracija s vanjskim okolišem i poštivanje javnog prostora. ALUMIL-ovi proizvodi savršeno su se uklopili u opću ideju zgrade. Jedinstveni sustav fasada SMARTIA M78 odabran je zbog svoje minimalističke estetike i strukturne konstrukcije, pružajući visoku prozirnost fasade i statičku robusnost. Još jedan sustav koji je uspješno poslužio elementu prozirnosti bio je napredni podizno-klizni sustav SUPREME S700. S700 predstavlja novu generaciju ALUMIL-ovih vrhunskih sustava i zadovoljava suvremeni arhitektonski trend transparentnosti, poboljšavajući prirodno osvjetljenje i kombinirajući iznimnu energetsku učinkovitost s modernim dizajnom. Vrijedno je spomenuti da je S700 certificiran za svoje performanse u ekstremnim vremenskim uvjetima, prema međunarodno poznatom testiranju uragana "Miami Dade". Konačno, ukupni rezultat upotpunjen je SUPREME S77, inovativnim toplinski izoliranim pantnim sustavom koji je idealna opcija za zgrade sa zahtjevnim potrebama. S77 se ističe svojim visokim performansama toplinske izolacije, dosežući razinu pasivne kuće.. Uz to, njegov niski prag osigurava iznimnu pristupačnost i jednostavnost uporabe osobama s invaliditetom, djeci i starijim osobama.

 

 

1770. Pendrell uključuje sve one elemente koji su uspostavili "Vancouverism" kao prepoznatljiv arhitektonski trend u svijetu. Projekt se temelji na vrijednostima održivosti i nadopunjuje suvremeni način života. ALUMIL neprestano sudjeluje u međunarodnim projektima koji su u prvom planu modernih arhitektonskih trendova našeg doba (vidi „Vancouver House“, arhitektonski ured Bjarke Ingels Group). Široka paleta proizvoda uključuje inovativne aluminijske sustave koji mogu pokriti zahtjevne potrebe u raznim okruženjima i projektima.

Dodaj u omiljene