Alumil Croatia
Choose your local website

News

Nacionalna galerija Grčke : ALUMIL sudjeluje u impresivnom proširenju

1896. pravnik i ljubitelj umjetnosti Alexandros Soutsos oporučno je ostavio svoju veliku umjetničku zbirku grčkoj državi. Tada nitko nije mogao zamisliti kako će se koristiti ova kolekcija. Međutim, ova je akcija igrala ključnu ulogu u stvaranju „Nacionalne galerije Grčke“ koja je osnovana 1900. godine u Ateni i postala jedna od najznačajnijih građevina u kulturnoj povijesti zemlje. "Nacionalna galerija", koja ove godine navršava 121 godinu rada, nedavno je proširena na temelju novog arhitektonskog dizajna i ponovno je pokrenuta 24. ožujka, dan prije proslave 200. godišnjice grčkog Dana neovisnosti.


Arhitektonski uredi GP Architects i D. Vasilopoulos Architects bili su odgovorni za novi dizajn, a AKTOR S.A. preuzeo je postupak izgradnje. Novi dizajn slijedi modernu urbanu filozofiju i u skladu je s pristupom sličnih međunarodnih muzeja. Konkretno, postojećoj je zgradi dodano 11.000 četvornih metara (do tada 9.720 četvornih metara) više je nego udvostručeno njezino funkcionalno područje. Nakon obnove i proširenja muzej pruža 2.230 četvornih metara novih izložbenih prostora. Također, zgrada sada ima 1.645 četvornih metara spremišnog prostora za umjetničke zbirke, recepciju od 910 četvornih metara i dvije suvenirnice.

Vrijedno je spomenuti da novouređena "Nacionalna galerija" sada ima još jedan kat i tri nove podzemne razine. Dizajniran je na način da širi osjećaj slobode, a istovremeno zadržava vezu s gradom. Restoran je savršen primjer jer se nalazi na posljednjem katu i pruža panoramski pogled na Atenu i spomenik Akropole. Procelja zgrade u sistemu kontinuirane fasade daju moderan izgled objedinjujući interijer i vanjski okoliš.

ALUMIL sudjeluje u projektu s mnoštvom arhitektonskih aluminijskih sustava. Možemo spomenuti SMARTIA M50, napredni sustav fasada. M50 se ističe minimalnim dizajnom, visokim energetskim performansama, poboljšanjem prirodnog svjetla i povećanom statičkom robusnošću, čak i u ekstremnim vremenskim uvjetima. Strukturna stabilnost vrlo je važna za muzeje poput "Nacionalne galerije" s stalnim protokom posjetitelja, osiguravajući sigurnost i ljudi i muzejske zbirke umjetnina. I na kraju, SMARTIA S560 (Lift & Slide) i SMARTIA S67 (prozorski sistem) dovršavaju cijelu konstrukciju pružajući funkcionalnost, visoku toplinsku izolaciju i maksimalnu funkcionalnost, bez ugrožavanja estetskog aspekta zgrade.

"Nacionalna galerija Grčke" orijentir je u modernoj povijesti zemlje i značajna kulturna organizacija koja promiče grčku umjetnost više od jednog stoljeća. Ponosni smo što je ALUMIL pružio visokokvalitetne aluminijske sustave i pridonio njegovoj obnovi i proširenju. Nova zgrada "Nacionalne galerije" važan je dio svjetske umjetničke baštine i drago nam je što smo dio ovog projekta!

Dodaj u omiljene