Joining-profile-header

Profile bashkues

Izolatorët termik janë një pengesë e vazhdueshme ndërmjet kornizave të dritareve të brendshme dhe të jashtme që parandalojnë humbjen e energjisë termike.
Barriera lidh me siguri kornizat metalike të brendshme dhe të jashtme të kanatit të dritares. Kjo thyerje termike krijon rezistencë ndaj humbjes së energjisë termike dhe kombinohet me xhamat me mbushje me gaz, e mban hapësirën e brendshme të dritares tuaj në një temperaturë më të rehatshme.

Zakonisht materiali izolues i preferuar është poliamid (një kombinim i najlonit dhe fibrave të xhamit) i cili është shumë i fortë dhe mund të përballojë temperaturat e larta të furrës së lyerjes, ose PVC që ka vetitë më të mira termike, por duhet të futet pas lyerjes së profileve.