Alumil Greece
Choose your local website

Νέα

Το Top 12 των ενεργειών της ALUMIL για το 2020

12 μήνες / 12 κορυφαίες εταιρικές δράσεις

Το 2020 αποτέλεσε μια ιδιαίτερη και γεμάτη προκλήσεις χρονιά για όλο τον κόσμο. Μια αναπάντεχη πανδημία έφερε τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητα, αναγκάζοντάς μας να αναθεωρήσουμε όσα μέχρι σήμερα θεωρούσαμε δεδομένα και να επαναξιολογήσουμε τις διαδικασίες και τις συνήθειές μας.

Στην ALUMIL από την πρώτη στιγμή κύριο μέλημά μας ήταν η ασφάλεια των εργαζομένων μας, αλλά και η συνδρομή, με τα μέσα που διαθέτουμε, στον αγώνα που συντελείται ενάντια στον COVID-19. Με προσήλωση κι επιμονή πορευτήκαμε σταθεροί στις αξίες μας, κατορθώνοντας να μην παρεκκλίνουμε από τους στόχους που είχαμε θέσει. Έτσι, η χρονιά που πέρασε μας προσέφερε και μεγάλες χαρές. Η διεθνής παρουσία της εταιρείας μας ενισχύθηκε και παράλληλα η παραγωγή κορυφαίων προϊόντων που ανεβάζουν τον πήχη του κλάδου μας αποτέλεσε για ακόμη μια φορά την αιχμή του δόρατος των δραστηριοτήτων μας. Επιπλέον, εγκαινιάσαμε την ALUMIL Academy, την πρώτη ιδιωτική σχολή για τον κλάδο του αλουμινίου στην Ελλάδα, συνεισφέροντας επί της ουσίας στην ανάπτυξη του κλάδου και εκπαιδεύοντας τη νέα γενιά κατασκευαστών.

Ακόμη, αναγνωρίζοντας τη θέση που έχουμε ως ηγέτιδα εταιρεία απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, εντείναμε τις ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προχωρώντας σε δράσεις που βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων και δίνουν ανάσα σε μερίδα του πληθυσμού που το έχει περισσότερο ανάγκη. Τέλος, το έτος έκλεισε με μια διοργάνωση για την οποία είμαστε περήφανοι. Διοργανώσαμε για δεύτερη χρονιά τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ArXellence, με θέμα τον επανασχεδιασμό του δυτικού παράλιου μετώπου της Θεσσαλονίκης και προσελκύσαμε τα βλέμματα της διεθνούς αρχιτεκτονικής κοινότητας στη χώρα μας.

Ακολουθούν οι δώδεκα κορυφαίοι εταιρικοί σταθμοί της ALUMIL για το 2020 (κάντε κλικ στις εικόνες για να μεταβείτε στα αντίστοιχα άρθρα):


Διεθνή Έργα


 

Vancouver House

Στον τομέα των διεθνών έργων η χρονιά ξεκίνησε δυναμικά, με την ολοκλήρωση ενός εμβληματικού έργου στο Βανκούβερ του Καναδά. Το Vancouver House, ο πρωτοποριακός καμπυλωτός ουρανοξύστης που σχεδιάστηκε από το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group, βρέθηκε στη λίστα του CNN με τα πιο πολυαναμενόμενα κτίρια για το 2020. Ο εντυπωσιακός πύργος εξοπλίστηκε με το προηγμένο σύστημα SUPREME S700 της ALUMIL. 

Da Vinci

Το Tel Aviv είναι μια μοντέρνα πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Το έργο “Da Vinci”, ένα σύμπλεγμα 3 κτιρίων - δύο ουρανοξυστών και ενός εννιαόροφου κτιρίου στη βάση - υπερβαίνει τα όρια των κτιρίων μεγάλης κλίμακας, εκφράζοντας το όραμα για καινοτομία και υψηλές επιδόσεις. Η ALUMIL εξοπλίζει τα κτίρια του συμπλέγματος με ένα ειδικής κατασκευής (customized) προηγμένο συρόμενο σύστημα αλουμινίου.

 

 

 

Belgrade Waterfront

Η εταιρεία μας συμμετείχε στο έργο Belgrade Waterfront, ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα σχέδια αστικής ανάπλασης των τελευταίων δεκαετιών στην Ευρώπη. Τα συστήματα SUPREME S77 και SMARTIA M50 εγκαταστάθηκαν στους πύργους Parkview & Vista, ενισχύοντας την ενεργειακή τους απόδοση και παρέχοντας μεγάλη αντοχή σε ανεμοπιέσεις.

 


Προϊόντα


SMARTIA Μ78

Το νέο unitized σύστημα υαλοπετασμάτων SMARTIA M78 της ALUMIL αποτελεί μια εξαιρετική λύση που συνδυάζει ποιότητα, ευκολία εγκατάστασης και minimal αισθητική. Παράλληλα προσφέρει στατική αντοχή, υψηλή ανθεκτικότητα σε ανεμοπίεση και μεγάλες δυνατότητες παραμετροποίησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smart Gate στο μουσείο της Ακρόπολης

Το Smart Gate είναι μια προηγμένη συσκευή ανέπαφης θερμομέτρησης υψηλής ακριβείας της ALUMIL. Η συσκευή είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να παρέχει πρόληψη σε κτίρια με μεγάλη διέλευση ανθρώπων. Ανάμεσα στα κτίρια που εξοπλίστηκαν με το Smart Gate είναι και το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη της χώρας μας.

SMARTIA S67 URBAN

Το νέο ανοιγόμενο σύστημα SMARTIA S67 URBAN της ALUMIL ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις για βιομηχανική, minimal αισθητική και συνδυάζει αρμονικά το industrial look με τις υψηλές επιδόσεις. Επιπλέον, η στιβαρότητα του συστήματος σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου αντιδιαρρηκτική προστασία, διασφαλίζει σιγουριά και αίσθηση ασφάλειας.

 

 


Διακρίσεις


 

Most Sustainable Companies

Σε συνέχεια των πολυετών ενεργειών μας με οδηγό τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τις αξίες της Κυκλικής Οικονομίας, διακριθήκαμε ανάμεσα σε 25 εταιρείες της χώρας, λαμβάνοντας τον τίτλο “Most Sustainable Company in Greece 2020”. Η εκδήλωση “Sustainable Greece 2020”, διοργανώθηκε από την QualityNet Foundation και σε αυτήν συμμετείχε η ελίτ του επιχειρηματικού χάρτη της Ελλάδας.

SUPREME S91 – Εκ των κορυφαίων συντελεστών θερμομόνωσης παγκοσμίως

Η πιστοποίηση του προηγμένου συστήματος SUPREME S91 (έκδοση Hi) με κορυφαίο συντελεστή θερμομόνωσης στην κλάση του για παράθυρα αλουμινίου στον κόσμο, στην κλιματική ζώνη “Cool, Temperate” από το Passive House Institute, αποτέλεσε μια κορυφαία στιγμή του 2020 για εμάς. Μια τέτοιου είδους αναγνώριση, όχι μόνο επιβεβαιώνει την κορυφαία κατασκευαστική τεχνογνωσία της εταιρείας μας, αλλά δίνει την ώθηση για να συνεχίσουμε, “επιδιώκοντας την τελειότητα κάθε μέρα”!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Εκπαίδευση


 

ALUMIL Academy

Για την ALUMIL, η κατασκευαστική αριστεία είναι μη διαπραγματεύσιμη. Επιδιώκουμε την υψηλότερη ποιότητα για τα προϊόντα που αναπτύσσουμε και φροντίζουμε να ενισχύουμε την τεχνογνωσία των συνεργατών μας. Σε αυτό το πνεύμα, ιδρύσαμε την ALUMIL Academy, την πρώτη ιδιωτική σχολή για τον κλάδο του αλουμινίου στην Ελλάδα. Στόχος της Ακαδημίας είναι να παρέχει τα κατάλληλα εφόδια σε νέες και παλιότερες γενιές κατασκευαστών, ώστε να παραδίδουν προϊόντα κορυφαίας ποιότητας και αισθητικής στον τελικό αγοραστή.


Eταιρική Kοινωνική Ευθύνη


ArXellence 2

To ArXellence 2 - ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών της ALUMIL - ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους συμμετείχαν ή τον παρακολούθησαν. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν ο επανασχεδιασμός του δυτικού παράλιου μετώπου της Θεσσαλονίκης και η δημιουργία του νέου Επιχειρηματικού Κέντρου της πόλης. Η ανταπόκριση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής κοινότητας ήταν εντυπωσιακή, με 1.464 εγγραφές από 90 χώρες και συνολικά 173 τελικές μελέτες που κατατέθηκαν προς αξιολόγηση.

 

 

 

Καθαρισμός Παραλιακού άξονα Θεσσαλονίκης

Οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ALUMIL έχουν πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Σε αυτά τα πλαίσια, προχωρήσαμε στη χρηματοδότηση του καθαρισμού των υδάτων – μέσω της απομάκρυνσης των επιπλεόντων απορριμάτων – στον παραλιακό άξονα της Θεσσαλονίκης.

Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης

Το 2020 ήταν η χρονιά κατά την οποία η εταιρεία μας δημοσίευσε την πρώτη της ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainability Report), καταγράφοντας αναλυτικά όλες τις ενέργειες που πραγματοποιεί έχοντας στον πυρήνα της δραστηριότητάς της τον σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. Η αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση, ο κεντρικός ρόλος των εργαζομένων, ο σεβασμός στην κοινωνία, η προστασία του περιβάλλοντος και η ολιστική εξυπηρέτηση της αγοράς, στοιχειοθετούν τις πέντε θεματικές ενότητες της έκθεσης.

 

 

Αποθήκευση