Alumil Greece
Choose your local website
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΚΤΙΡΙΑ – ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ

ΠΡΟΣΟΨΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

Η πρόσοψη ενός κτιρίου είναι μία από τις σημαντικότερες πτυχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Οι αισθητικές παρεμβάσεις στο κέλυφος των κτιρίων ανανεώνουν συνολικά την εικόνα τους, προσδίδοντας μία νέα διάσταση που κερδίζει τις εντυπώσεις των επισκεπτών από την πρώτη στιγμή (ή με την πρώτη ματιά).

Η πρόσοψη ενός κτιρίου είναι μία από τις σημαντικότερες πτυχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Οι αισθητικές παρεμβάσεις στο κέλυφος των κτιρίων ανανεώνουν συνολικά την εικόνα τους, προσδίδοντας μία νέα διάσταση που κερδίζει τις εντυπώσεις των επισκεπτών από την πρώτη στιγμή (ή με την πρώτη ματιά).

Η πρώτη εντύπωση μετράει

Επαγγελματική Αναγνώριση

Αφήστε ένα μοναδικό αποτύπωμα

Πέρα από τον πρωταρχικό σκοπό της πρόσοψης, που είναι να αναβαθμίσει την αισθητική και να αναδείξει τη δυναμική των κτιρίων, εντυπωσιακές προσόψεις όπως αυτή της Όπερας του Σίδνεϋ, συμβάλλουν στην παγκόσμια αναγνώριση των αρχιτεκτόνων που τις σχεδιάζουν. Υλοποιήστε το καλλιτεχνικό σας όραμα και δημιουργήστε κτίρια-έργα τέχνης που θα μείνουν στην ιστορία! 

Καινοτόμα Υλικά

Δημιουργικότητα Δίχως Όρια

Κάποτε, η δημιουργικότητα στον σχεδιασμό προσόψεων ήταν άπιαστο όνειρο. Σήμερα, υπάρχει μία τεράστια γκάμα προκατασκευασμένων στοιχείων και καινοτόμων υλικών, που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη και απαίτηση. Κάντε τις ιδέες σας πραγματικότητα και δημιουργήστε κτίρια πέρα από κάθε φαντασία! 

Λειτουργική Αισθητική

Εντυπωσιακά κτίρια με κορυφαίες επιδόσεις

Η πρόσοψη ενός κτιρίου δεν συμβάλλει μόνο στην αισθητική αναβάθμισή του. Αποτελεί μία «ασπίδα» που προστατεύει το εσωτερικό του από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, παρέχει μόνωση βελτιώνοντας την ενεργειακή του απόδοση και ελέγχει την ποσότητα φωτός, αέρα και θορύβου που το διαπερνά. Επιπλέον, η επιλογή ανθεκτικών υλικών μειώνει τα έξοδα συντήρησης με την πάροδο του χρόνου. Συνεπώς, οι προσόψεις κτιρίων αποτελούν μία αποδοτική επένδυση που συνδυάζει την αισθητική ανανέωση με τη μακροχρόνια λειτουργικότητα και αντοχή.  

Κτίρια – Εμπειρίες

Δημιουργήστε όψεις που κλέβουν τις εντυπώσεις

Η όψη ενός κτιρίου είναι ορατή σε όλους και μεταμορφώνει την αίσθηση που αποπνέει. Συνδυάζοντας διαφορετικές λύσεις επένδυσης τοιχοποιίας και διακοσμητικές εφαρμογές, εμπλουτίζεται η συναισθηματική εμπειρία των επισκεπτών και ενισχύεται η επιθυμία τους να ανακαλύψουν τι κρύβεται στο εσωτερικό του.  
FAQs

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι για την προσθήκη επένδυσης στο εξωτερικό ενός κτιρίου. Ο πρώτος λόγος αφορά στην προστασία του κτιρίου από τα καιρικά φαινόμενα ή τη μόνωσή του. Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με την αισθητική αναβάθμιση και τη βελτίωση της εμφάνισης του κτιρίου. 
Η πρόσοψη αλουμινίου αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές για τη διακόσμηση βιομηχανικών και εμπορικών κτιρίων, σύγχρονων γραφειακών εγκαταστάσεων και μοντέρνων κατοικιών. Χάρη στα μεγάλα και ελαφριά πάνελ, το αλουμίνιο επιτρέπει την επένδυση ολόκληρων κτιρίων ενώ διευκολύνει τη διαδικασία εγκατάστασης. Τέλος, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό που αντέχει στη διάβρωση και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.  
Σε γενικές γραμμές, η εξωτερική σκίαση είναι αποτελεσματικότερη, γιατί εμποδίζει μεγάλο μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας να διαπεράσει το τζάμι και να εισέλθει στο εσωτερικό του κτιρίου, συμβάλλοντας στη διατήρηση ιδανικών συνθηκών διαβίωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Το κύριο όφελος ενός εξωτερικού συστήματος σκίασης είναι η μείωση των απαιτήσεων για θέρμανση και κλιματισμό, καθώς εμποδίζει την ηλιακή ακτινοβολία να εισέλθει στο εσωτερικό του κτιρίου. Έτσι, μειώνονται σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα και ενισχύεται η ενεργειακή απόδοση του κτιρίου. 
Στην περίπτωση των stick υαλοπετασμάτων, τα προφίλ συναρμολογούνται στο σημείο του έργου, ενώ τα unitized υαλοπετάσματα αποτελούνται από μεγάλες συναρμολογημένες μονάδες, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο εγκατάστασης.