Alumil Greece
Choose your local website

Στην Alumil επιδιώκουμε την τελειότητα κάθε μέρα. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής και οι αυστηροί ποιοτικοί έλεγχοι διασφαλίζουν τη δημιουργία ανώτερων προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία. Διαθέτοντας ένα από τα πιο σύγχρονα τμήματα Έρευνας & Ανάπτυξης, μπορούμε να προσφέρουμε μοναδικές λύσεις με καινοτόμα και προηγμένα χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται και δύναται να προσαρμοστούν πλήρως στις ανάγκες των πελατών μας.

Καινοτομώντας για πάνω από 30 χρόνια, έχουμε καταφέρει να βρισκόμαστε στο παγκόσμιο προσκήνιο, και να αποτελούμε μία από τις μεγαλύτερες Ελληνικές πολυεθνικές εταιρίες. Έτσι, σήμερα απασχολούμε περισσότερους από 2.200 εργαζομένους με υψηλή τεχνογνωσία και αγάπη για το άριστο αποτέλεσμα, επιτρέποντάς μας να πρωταγωνιστούμε κατέχοντας κυρίαρχη θέση στο σχεδιασμό και την παραγωγή αρχιτεκτονικών συστημάτων. Διαθέτουμε 12 εργοστάσια στην Ευρώπη, τα οποία διακρίνονται για τις πλέον σύγχρονες γραμμές παραγωγής τους.

Διότι τα υψηλής ποιότητας συστήματα της Alumil φέρουν εμπειρία 30 ετών, τεχνογνωσία και μεράκι. Άλλωστε είναι αποστολή μας να επιδιώκουμε την τελειότητα καθημερινά και προσφέρουμε λύσεις σε προϊόντα που παρέχουν:

 • Υψηλή αισθητική σύμφωνα με τις τελευταίες αρχιτεκτονικές τάσεις.
 • Ενεργειακή απόδοση μέσω προηγμένων θερμομονωτικών συστημάτων αλουμινίου και συστημάτων σκίασης.
 • Υψηλό επίπεδο ασφάλειας από διαρρήξεις, βανδαλισμούς, πυρκαγιά, καπνό και σεισμούς.
 • Προστασία ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες.
 • Διάφορες λύσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες.
 • Λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω ενσωμάτωσης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δομικά στοιχεία.

Παράγουμε αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου για πόρτες, παράθυρα, υαλοπετάσματα, καθώς και προϊόντα ιδανικά για εξωτερικούς χώρους, προσφέροντας έτσι μία πληθώρα ολοκληρωμένων λύσεων για το σπίτι, το εξοχικό, τον εργασιακό σας χώρο.

Προσφέρουμε λύσεις που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Ενδεικτικά, οι λύσεις μας είναι:

 • Ανοιγόμενα  συστήματα για πόρτες & παράθυρα
 • Συρόμενα συστήματα για πόρτες & παράθυρα
 • Παντζούρια & συστήματα ρολών
 • Συστήματα για πτυσσόμενες πόρτες
 • Πόρτες εισόδου
 • Πυράντοχες πόρτες & πόρτες βαριάς χρήσης
 • Υαλοπετάσματα & προσόψεις κτιρίων
 • Διαχωριστικά εσωτερικών χώρων
 • Συστήματα σκίασης
 • Συστήματα επένδυσης προσόψεων
 • Συστήματα για αίθρια & θερμοκήπια
 • Προσαρμοσμένα συστήματα για παράθυρα και υαλοπετάσματα
 • Πολυκαρβονικά φύλλα
 • Κάγκελα
 • Πέργκολες
 • Συστήματα δαπέδων
 • Φωτοβολταϊκά συστήματα ενσωματωμένα σε δομικά στοιχεία (BIPV)
 • Βάσεις στήριξης φωτοβολταϊκών πάνελ

Στην Alumil παράγουμε τα προφίλ αλουμινίου, τα εξαρτήματα και όλα εκείνα τα απαραίτητα προϊόντα που χρειάζονται για ένα κούφωμα (πλην των υαλοπινάκων), χωρίς όμως να αναλαμβάνουμε την κατασκευή και τοποθέτηση αυτού. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορούμε να προσφέρουμε τιμές πώλησης των προϊόντων. Μπορείτε να αναζητήσετε τον πλησιέστερο κατασκευαστή συστημάτων αλουμινίου, μέσα από το δίκτυο συνεργατών μας, ο οποίος θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα κατάλληλα κουφώματα αλουμινίου και να σας δώσει μία προσφορά βάσει των αναγκών σας.

Η Alumil ιδρύθηκε το 1988 από τους νυν μετόχους της (οικογένεια Μυλωνά) μετά την αποχώρηση τους από τη «Βιομηχανία Αλουμινίου Βορείου Ελλάδος» (Β.ΑΛ.Β.Ε ΑΕ) η οποία επίσης δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή προφίλ αλουμινίου. Τον Μάρτιο του ίδιου έτους, ξεκινάει η ανέγερση των βιομηχανικών της εγκαταστάσεων στη ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου Κιλκίς. Παρά την οικονομική ύφεση που αντιμετώπισε η χώρα μας, παραμένουμε μία αμιγώς ελληνική εταιρεία που απασχολεί πάνω από 900 άτομα στην Ελλάδα χαράσσοντας μία επιτυχημένη πορεία με διαρκή ανάπτυξη και μακροχρόνιες βλέψεις, κοιτάζοντας το μέλλον αισιόδοξα. Η επιτυχημένη πορεία μας επιβεβαιώνεται με την παρουσία μας σε πάνω από 60 χώρες. Η αγάπη του κόσμου για τα κορυφαία συστήματα αλουμινίου της Alumil, μας έχει επιτρέψει να βρεθούμε σε κάθε γωνιά του κόσμου. Από τα μεγαλύτερα και πιο επιβλητικά κτίρια, μέχρι τα γραφεία κορυφαίων εταιρειών και σύγχρονα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα. Για κάθε σπίτι που επιλέγει την Alumil, αισθανόμαστε περήφανοι που χαρίζουμε φως, ασφάλεια και θαλπωρή στο χώρο σας. Τα καλύτερά μας έργα παγκοσμίως αποτελούν έμπνευση για τον αρχιτεκτονικό και όχι μόνο κλάδο!

Εάν επιθυμείς να εργαστείς κοντά μας, μπορείς να βρεις τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στην αντίστοιχη ενότητα στον ιστότοπό μας και να υποβάλεις τη δήλωσή σου. Η επιτυχημένη πορεία της εταιρείας μας προέρχεται από το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό της. Γι’ αυτό, η Alumil παραμένει μία ανθρωποκεντρική εταιρεία, που αναζητά νέες ιδέες και εργαζόμενους με μεράκι.

Εάν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια ή/και ενημέρωση από την Alumil, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε. Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα ενδιαφέροντος ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς στα στοιχεία που θα βρείτε στον ιστότοπό μας.

Κομμάτι της εταιρικής μας φιλοσοφίας και κουλτούρας αποτελεί ο υπέρμετρος σεβασμός, η ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων φιλικών ως προς το περιβάλλον. Αυτές οι αξίες άλλωστε μας κατέταξαν ανάμεσα στις 25 εταιρείες με τον τίτλο “The Most Sustainable Companies in Greece 2020” βάσει των στοιχείων της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης που παρουσιάσαμε το 2019. Τα σύγχρονα συστήματά μας λαμβάνουν την πιστοποίηση EPD (Environmental Product Declaration), η οποία είναι μία επικυρωμένη και εγγεγραμμένη δήλωση, διεθνώς αναγνωρισμένη, που παρέχει διαφανή, ποσοτικοποιημένα και συγκρίσιμα δεδομένα για τον κύκλο ζωής και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός προϊόντος. Βασικός στόχος αυτής είναι η παροχή αξιόπιστων, συγκρίσιμων και πιστοποιημένων πληροφοριών για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων, που καλύπτουν όλον τον κύκλο ζωής τους.

Ο όρος «κύκλος ζωής ενός προϊόντος» (LCA) αναφέρεται στις πρώτες ύλες που απαιτούνται, στη συσκευασία αυτών και τη μεταφορά τους στο χώρο παραγωγής, στην ίδια τη διαδικασία παραγωγής του προϊόντος, στη διανομή του στο δίκτυο των πελατών και τέλος στην εφαρμογή του.

Το αλουμίνιο ανακυκλώνεται σε ποσοστό 100% (!) και δικαίως χαρακτηρίζεται ως «πράσινο» μέταλλο. Το αλουμίνιο, κατά την ανακύκλωσή του μπορεί εύκολα να διαχωριστεί από τα άλλα υλικά δίχως υψηλό κόστος. Επίσης, η ανακύκλωση μπορεί να επαναλαμβάνεται εσαεί παράγοντας μέταλλο με εφάμιλλες ιδιότητες με αυτές του πρωτόχυτου. Τέλος, η παραγωγή μετάλλου που προέρχεται από επαναχύτευση μεταχειρισμένων προϊόντων και απορριμμάτων αλουμινίου (scrap), απαιτεί μόλις το 5% της ενέργειας που χρειάζεται για την παραγωγή πρωτόχυτου μετάλλου, δηλαδή εκείνου που παράγεται από τον βωξίτη.

Δεν βρέθηκαν εγγραφές με τα συγκεκριμένα κριτήρια.