Alumil Greece
Choose your local website

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ένας Κόσμος Χωρίς Περιορισμούς

Τα παράθυρα και οι πόρτες αποτελούν ζωτικό τμήμα των κτιρίων και αναπόσπαστο κομμάτι της αισθητικής τους, συνεπώς είναι αναγκαίο να προσφέρονται σε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων και υφών ώστε να ανταποκρίνονται σε κάθε απαίτηση. Το αλουμίνιο πλεονεκτεί σε σχέση με άλλα υλικά, καθώς μπορεί να λάβει πληθώρα επιλογών χρωμάτων και υφών.

Τα παράθυρα και οι πόρτες αποτελούν ζωτικό τμήμα των κτιρίων και αναπόσπαστο κομμάτι της αισθητικής τους, συνεπώς είναι αναγκαίο να προσφέρονται σε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων και υφών ώστε να ανταποκρίνονται σε κάθε απαίτηση. Το αλουμίνιο πλεονεκτεί σε σχέση με άλλα υλικά, καθώς μπορεί να λάβει πληθώρα επιλογών χρωμάτων και υφών.

 

 

Μάθετε πώς οι κατεργασίες συμβάλλουν στη βελτίωση της εμφάνισης

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Με σεβασμό απέναντι στον καταναλωτή

Εναρμονίζουμε κάθε πτυχή της παραγωγικής μας διαδικασίας σύμφωνα με τις αυστηρές ευρωπαϊκές και διεθνείς νομοθεσίες, διασφαλίζοντας την ποιότητα των προϊόντων μας

 

 

Συχνές Ερωτήσεις

Οι επιφανειακές κατεργασίες είναι διεργασίες ή τεχνικές που εφαρμόζονται στην επιφάνεια του προφίλ αλουμινίου για να τροποποιήσουν τις ιδιότητες του ή να βελτιώσουν την απόδοσή του. Αυτές οι κατεργασίες περιλαμβάνουν επικαλύψεις, φινιρίσματα, μεθόδους καθαρισμού και άλλες τροποποιήσεις επιφάνειας.
Οι επιφανειακές επεξεργασίες εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς, όπως η βελτίωση της εμφάνισης, η προστασία από τη διάβρωση ή τη φθορά, η ενίσχυση της πρόσφυσης, η μείωση της τριβής, η παροχή μόνωσης ή αγωγιμότητας και η αλλαγή των ιδιοτήτων της επιφάνειας για την επίτευξη συγκεκριμένων λειτουργιών.

Οι επιφανειακές κατεργασίες προσφέρουν πολλά οφέλη, όπως:

 • Ενισχυμένη ανθεκτικότητα και προστασία από διάβρωση, τριβή ή φθορά.
 • Βελτιωμένη αισθητική και οπτική έκκληση.
 • Αυξημένη χημική αντοχή.
 • Ενισχυμένη ηλεκτρική ή θερμική αγωγιμότητα.
 • Βελτιωμένη πρόσφυση για εφαρμογές συγκόλλησης ή επίστρωσης.
 • Μειωμένη τριβή ή βελτιωμένες ιδιότητες λίπανσης.
 • Μεταβολή της επιφανειακής ενέργειας ή της διαβρεξιμότητας.

Η επιλογή της κατάλληλης επιφανειακής επεξεργασίας εξαρτάται από τις επιθυμητές ιδιότητες, την προβλεπόμενη εφαρμογή, τις περιβαλλοντικές συνθήκες, τον προϋπολογισμό και τις κανονιστικές απαιτήσεις. Συμβουλευτείτε τους κατασκευαστές μας για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε την καλύτερη λύση.

Ορισμένες επιφανειακές κατεργασίες μπορεί να περιλαμβάνουν χημικές ουσίες, επιστρώσεις ή φινιρίσματα που μπορεί να έχουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη οι οικολογικές επιπτώσεις και να τηρούνται απο τις εταιρίες οι κανονισμοί σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων, τις εκπομπές και τη χρήση επικίνδυνων ουσιών. Στην Alumil, οι γραμμές παραγωγής μας είναι εξοπλισμένες με ένα σύστημα πράσινης διαχείρισης που διασφαλίζει την εξάλειψη τοξικών ουσιών, όπως σκόνες και χημικά. Επιπλέον, έχουμε εφαρμόσει μέτρα για τη μείωση της κατανάλωσης νερού, τα οποία συνάδουν με την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία.

Δεν βρέθηκαν εγγραφές με τα συγκεκριμένα κριτήρια.

Βοήθεια

Συχνές Ερωτήσεις

Η Alumil δημιουργεί τα ψηφιακά της αντικείμενα ΒΙΜ με το λογισμικό Revit, οπότε παρέχονται μορφές αρχείων .rvt, καθώς επίσης και μορφές αρχείων .ifc. Η πιο διαδεδομένη μορφή δεδομένων για αντικείμενα ΒΙΜ είναι η IFC (Industry Foundation Classes), μια ανοιχτή και ουδέτερη μορφή αρχείου δεδομένων, η οποία αποτελεί ένα διεθνές πρότυπο για τη Μοντελοποίηση Κατασκευαστικών Πληροφοριών που χρησιμοποιείται για την κοινή χρήση και την ανταλλαγή δεδομένων κατασκευής και διαχείρισης έργων σε διάφορες εφαρμογές λογισμικού. 

Η Alumil υποστηρίζει τους χρήστες της μεθοδολογίας BIM στην κατασκευαστική βιομηχανία, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα των προϊόντων της σε ψηφιακές μορφές (αντικείμενα BIM) σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΝ, η οποία συνεχώς  εμπλουτίζεται. Για πιο απαιτητικά έργα που δεν καλύπτονται από τη βιβλιοθήκη ΒΙΜ της Alumil, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν υποστήριξη και εξατομικευμένες λύσεις από την εξειδικευμένη ομάδα μας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.  

Πρόκειται για ένα ψηφιακό μοντέλο που δημιουργείται με λογισμικό τρισδιάστατης μοντελοποίησης και περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες που καθορίζουν τα προϊόντα και τη γεωμετρία που αντιπροσωπεύει τα φυσικά χαρακτηριστικά τους.

Υπάρχουν πολλές πηγές πληροφόρησης για τη μεθοδολογία, όπως βιβλία, εξειδικευμένα σεμινάρια και μαθήματα, μεταπτυχιακά προγράμματα, blogs, διαδικτυακά περιοδικά που επικεντρώνονται στον κατασκευαστικό κλάδο, ακαδημαϊκά άρθρα και διπλωματικές εργασίες, εκδηλώσεις, κανάλια στο YouTube, ιστότοποι κατασκευαστών όπως και τεχνικά εγχειρίδια.  

Επιπλέον, περισσότερες πληροφορίες για τη χρήση BIM στους διαφορετικούς τομείς της κατασκευαστικής βιομηχανίας είναι διαθέσιμες μέσω του BIM Community, το μεγαλύτερο δίκτυο BIM παγκοσμίως, που δίνει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες να δημιουργήσουν το δικό τους περιεχόμενο, να παρουσιάσουν έργα τους, να συναντήσουν άλλους επαγγελματίες και εταιρείες και να ανακαλύψουν νέες ευκαιρίες εργασίας.

Εξακολουθεί να υπάρχει αντίσταση γιατί η μεθοδολογία ΒΙΜ απαιτεί σημαντική επένδυση σε γνώσεις και τεχνολογία που είναι απαραίτητες για τη διαδικασία. Δηλαδή, απαιτείται η εκπαίδευση ολόκληρης της αλυσίδας των επαγγελματιών που εμπλέκονται σε ένα έργο.

Επιπλέον, η μεθοδολογία ΒΙΜ απαιτεί από τις εταιρείες να επενδύσουν στην τεχνολογία (λογισμικό και υπολογιστές τεχνολογίας αιχμής). Τέλος, η εφαρμογή της μεθοδολογίας προϋποθέτει συχνά την αναδιάρθρωση της εταιρείας και τη δημιουργία νέας ροής εργασιών.

Η μεθοδολογία BIM στους παραπάνω τομείς είναι ήδη ευρέως διαδεδομένη σε πολλά μέρη του κόσμου και αποτελεί πλέον απαίτηση σε έργα με κρατική χρηματοδότηση σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία, η Φινλανδία, οι Κάτω Χώρες, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Οι σκανδιναβικές χώρες βρίσκονται ακόμα πιο μπροστά στην εφαρμογή της μεθοδολογίας. Η χρήση της μεθοδολογίας ενθαρρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεδομένου ότι 14 χώρες έχουν δημιουργήσει και ενταχθεί στην Ομάδα Εργασίας ΒΙΜ της Ε.Ε. Εκτός από τη Σκανδιναβία, η μεθοδολογία υιοθετήθηκε πρόσφατα ως υποχρεωτική διαδικασία για τα δημόσια έργα στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστρία και το Λουξεμβούργο. Τέλος, παρόλο που δεν είναι υποχρεωτική, η Βραζιλία, η Νέα Ζηλανδία, ο Καναδάς, η Χιλή, το Περού, η Σαουδική Αραβία, η Κίνα και η Ιαπωνία χρησιμοποιούν τη μεθοδολογία σε τακτική βάση. 

Η μεθοδολογία ΒΙΜ εφαρμόζεται σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που εμπλέκονται σε ένα έργο (από την αρχιτεκτονική έως τις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, τις τηλεπικοινωνίες, τα συστήματα κλιματισμού και πρόληψης πυρκαγιών, τους αυτοματισμούς και άλλες εφαρμογές). Γι’ αυτό, η μεθοδολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί συστηματικά και με συνέπεια σε όλα τα στάδια του έργου (σχεδιασμός, προγραμματισμός, υλοποίηση, διαχείριση και συντήρηση) και από όλους τους εμπλεκομένους, ανεξάρτητα από το αν είναι μηχανικοί, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, διαχειριστές ή κατασκευαστές.

Συνιστώνται πολλά διαφορετικά είδη λογισμικού για την εκτέλεση διαφορετικών εργασιών στα πεδία που εφαρμόζεται η διαδικασία ΒΙΜ:

 • Λογισμικό BIM αρχιτεκτονικής 
 • Λογισμικό BIM για τον σχεδιασμό και τη διαχείριση κατασκευών 
 • Λογισμικό BIM για τον προγραμματισμό και τη διαχείριση του σχεδιασμού κατασκευών
 • Λογισμικό BIM για υπολογισμούς, αναπαράσταση και οπτικοποίηση κατασκευών
 • Λογισμικό BIM για τον υπολογισμό ή/και την αναπαράσταση μηχανικών, μηχανολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων
 • Λογισμικό BIM για μελέτες ενεργειακής απόδοσης
 • Λογισμικό BIM για διαχείριση εγκαταστάσεων 
 • Οπτικοποίηση και αναθεωρήσεις
 • Εντοπισμό αστοχιών
 • Λογιστικό μοντελοποίησης και απόδοσης 
 • Συνεργατικές λύσεις BIM /Saas (Software as a Service) for BIM 

 

ΟΧΙ, δεν είναι απλώς λογισμικό, αλλά μια διαδικασία που προσφέρει στους επαγγελματίες του κλάδου μια ψηφιακή αναπαράσταση των φυσικών και τεχνικών χαρακτηριστικών ενός κατασκευαστικού έργου. Είναι, δηλαδή, μια μέθοδος εργασίας που περιλαμβάνει τη χρήση πολλών διαφορετικών ειδών λογισμικού, τεχνολογιών και μεθοδολογιών που καθιστούν εφικτή την ψηφιοποίηση της κατασκευαστικής διαδικασίας.  

Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία και τη διαχείριση δεδομένων κατά τη διαδικασία σχεδιασμού, κατασκευής και λειτουργίας ενός έργου. Ενσωματώνοντας δεδομένα από διαφορετικά πεδία, η μεθοδολογία BIM δημιουργεί μια λεπτομερή ψηφιακή αναπαράσταση την οποία οι εμπλεκόμενοι διαχειρίζονται σε πραγματικό χρόνο μέσω πλατφόρμας cloud. Η χρήση της μεθοδολογίας προσφέρει μεγαλύτερη ορατότητα, τη δυνατότητα για καλύτερες αποφάσεις και πιο βιώσιμες επιλογές, καθώς και σημαντική εξοικονόμηση κόστους σε έργα της κατασκευαστικής βιομηχανίας.

Χάρη στο συνεργατικό περιβάλλον εργασίας και των πληροφοριών που μπορούν να προστεθούν σε πραγματικό χρόνο στο εικονικό μοντέλο, η Μοντελοποίηση Κατασκευαστικών Πληροφοριών επιτρέπει στους χρήστες να έχουν μια προεπισκόπηση αλλά και μια ευρύτερη επισκόπηση του έργου. Ως εκ τούτου, η μεθοδολογία συμβάλλει στην αποφυγή λαθών, παρεμβολών, αυτοσχεδιασμών και αναπροσαρμογών, γεγονός που μειώνει τον χρόνο υλοποίησης και το κόστος κάθε έργου. Ακολουθούν τα 10 σημαντικότερα οφέλη της μεθοδολογίας BIM στον τομέα των κατασκευών:

 • Βελτίωση της συνεργασίας και της επικοινωνίας για ένα έργο.
 • Εκτίμηση κόστους βάσει μοντέλου. 
 • Οπτικοποίηση έργων πριν το στάδιο κατασκευής.
 • Καλύτερος συντονισμός και εντοπισμός αστοχιών.  
 • Ελαχιστοποίηση ρίσκου και μείωση χρόνου/κόστους έργων. 
 • Βελτιστοποίηση προγραμματισμού εργασιών.
 • Αύξηση παραγωγικότητας χάρη στην προ-κατασκευή.  
 • Μεγαλύτερη ασφάλεια στα εργοτάξια.
 • Καλύτερες κατασκευές σε όλα τα επίπεδα. 
 • Αποτελεσματική διαχείριση εγκαταστάσεων και ταχύτερη παράδοση έργων.