Ayia Napa Marina: Ένα κορυφαίο έργο με προηγμένα συστήματα ALUMIL

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κατασκευαστικά έργα όχι μόνο της Κύπρου αλλά και ευρύτερα της Ανατολικής Μεσογείου. Η ALUMIL συμμετείχε σε ένα κτίριο που είναι το σήμα κατατεθέν της Μαρίνας, το Event Center. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κέντρο εκδηλώσεων, που φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης για επισκέπτες και επιχειρηματίες που καταφθάνουν στο νησί της Αφροδίτης.
Ενημερώθηκε
9’ ανάγνωση
Ayia Napa Marina: Ένα κορυφαίο έργο με προηγμένα συστήματα ALUMIL

Σχεδίαση που… «κόβει» την ανάσα

Η ελλειπτική σχεδίαση συνιστά ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα που κάνει το κτίριο να μοιάζει πως «ρέει» πάνω από τη θάλασσα. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Smithgroup JJR, υπεύθυνο για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, έλαβε υπόψιν την εγγύτητα με το υδάτινο στοιχείο και το τελικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αρμονικό. Ο μεταλλικός σκελετός συμπληρώνεται ιδανικά από τα ειδικής κατασκευής υαλοπετάσματα αλουμινίου, ενώ οι καμπυλωτές περσίδες αλουμινίου «αγκαλιάζουν» την κατασκευή και προσφέρουν ενισχυμένη σκίαση.

Οι κατασκευαστικές προκλήσεις

Η ιδιομορφία της κατασκευής με το καμπυλωτό σχήμα του Event Center αποτέλεσε μια ιδιαίτερη πρόκληση για την ομάδα της ALUMIL, καθώς όλα τα συστήματα έπρεπε να προσαρμοστούν σε αυτό. Έτσι, κάθε κομμάτι από προφίλ αλουμινίου ή υαλοπίνακα που χρησιμοποιήθηκε στο έργο ήταν μοναδικό και ήταν απαραίτητο οι θέσεις των αγκυρώσεων του υαλοπετάσματος και των περσίδων να είναι προκαθορισμένες. Επίσης, η τοποθεσία του έργου σε παραθαλάσσια περιοχή έπαιξε κομβικό ρόλο ως προς την επιφανειακή επεξεργασία που ακολουθήθηκε (ανοδίωση) για την απόλυτη προστασία από ενδεχόμενο κίνδυνο νηματοειδούς διάβρωσης.

quote

«Η συμβολή της ALUMIL στο τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ σημαντική και απολύτως κομβική σε βαθμό τέτοιο όπου έλαβε χώρα σχεδιασμός εντελώς νέων προϊόντων [..]»

Γιάννης Λιασίδης, Διευθυντής του αρχιτεκτονικού τμήματος της M. M. Makronisos Marina Ltd.

Λύσεις & Συστήματα ALUMIL στο έργο

Η μεγάλη εμπειρία τόσο του τμήματος Διεθνών Έργων της εταιρείας όσο και του αντίστοιχου της Έρευνας & Ανάπτυξης συνέβαλε τα μέγιστα ως προς την υιοθέτηση συγκεκριμένης στρατηγικής σε σχέση με τα παραδοτέα, καθώς και στην παροχή tailor-made λύσεων, ειδικά για τις ανάγκες του έργου. Υλοποιήθηκαν ειδικά σχέδια του συνόλου των κατασκευών αλουμινίου, ενώ τόσο κατά την κατασκευή (offsite) όσο και κατά την τοποθέτησή τους (onsite) η εταιρεία ήταν αρωγός σε κάθε στάδιο, διασφαλίζοντας την ορθή εκτέλεση των εργασιών. Στο κτίριο εγκαταστάθηκε το ολοκληρωμένο σύστημα υαλοπετασμάτων SMARTIA M7, που χαρακτηρίζεται από υψηλή ενεργειακή απόδοση και αυξημένη στατικότητα, παραμετροποιημένο με γνώμονα τον σχεδιασμό μοναδικών κομματιών για την ελλειπτική σχεδίαση του έργου. Ακόμη, χρησιμοποιήθηκε το σύστημα σκίασης SMARTIA M5600, το οποίο με τις ελλειπτικές του περσίδες έδωσε έναν χαρακτηριστικό αισθητικό χαρακτήρα στο έργο και μετατράπηκε σε σχεδιαστικό trademark. Τέλος, το κορυφαίο σύστημα πτυσσόμενης πόρτας SUPREME SF85 παραμετροποιήθηκε ώστε να ενταχθεί ομαλά στον ελλειπτικό κτιριακό σκελετό.

Success Story
Ayia Napa Marina

Κατεβάστε το αφιέρωμα και διαβάστε περισσότερα σχετικά με την ιδιαίτερη σχεδίαση του έργου, τις κατασκευαστικές προκλήσεις, τι είπαν οι συνεργάτες μας για την ALUMIL, καθώς και για τις λύσεις & τα συστήματά μας στο έργο, που παραμετροποιήθηκαν απόλυτα ώστε να αναδείξουν το design, προσφέροντας παράλληλα υψηλά επίπεδα λειτουργικότητας και επιδόσεων.

Ayia Napa Marina
Παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο Loading animation

Συντάκτης άρθρου

Marketing Department
Marketing Department

Μάθετε περισσότερα