Alumil Greece
Choose your local website

Τα προφίλ αλουμινίου διακρίνονται σε αρχιτεκτονικά και βιομηχανικά. Τα αρχιτεκτονικά προφίλ αλουμινίου χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των προϊόντων που έχουν σχεδιασθεί και αναπτυχθεί από την Alumil και διατίθενται στην αγορά προς κάθε είδους εφαρμογή. Καθώς το αλουμίνιο καλύπτει μία ιδιαίτερα ευρεία γκάμα προϊόντων και εφαρμογών πέραν αυτών της Alumil, δίνεται η δυνατότητα μαζικής παραγωγής προφίλ κατά απαίτηση και παραγγελία του πελάτη. Σε αυτήν την περίπτωση αναφερόμαστε σε βιομηχανικό προφίλ.

Κουφώματα γενικά ονομάζονται όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία χρησιμοποιούνται για να κλείσουν («κουφώσουν») τα ανοίγματα των τοίχων ενός κτιρίου. Διακρίνονται σε εξωτερικά (πόρτες εισόδου, μπαλκονόπορτες και παράθυρα) και εσωτερικά (πόρτες εισόδου και διαχωριστικά), ενώ μπορεί να διαφέρουν ως προς το υλικό κατασκευής τους ανάμεσα σε αλουμίνιο, ξύλο, PVC/πλαστικό, χάλυβα ή σίδηρο. Ο όρος Σύστημα Αλουμινίου αναφέρεται στη συνολική κατασκευή του κουφώματος (προφίλ και σύνολο εξαρτημάτων) εξαιρουμένου του υαλοπίνακα. Συστήματα αλουμινίου είναι επίσης οι πέργκολες, οι περιφράξεις, τα κάγκελα κ.α.

Ο τύπος του κουφώματος που θα επιλέξετε είναι ιδιαίτερα σημαντικός και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ενδεικτικά μπορούν να αναφερθούν: ο διαθέσιμος χώρος εντός του σπιτιού (έπιπλα, διακόσμηση κλπ.), τα ανοίγματα που θέλετε να καλύψετε, η αισθητική του χώρου και του κτιρίου και πολλοί ακόμη παράγοντες. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλους τους τύπους και τις λεπτομέρειες των κατηγοριών, ώστε να διαμορφώσετε πιο εύκολα άποψη για το κατάλληλο κούφωμα, αλλά κυρίως αυτό που σας αρέσει περισσότερο για το χώρο σας. Σαφώς, κρίνεται απαραίτητη η συμβουλή από κάποιον ειδικό μηχανικό, ο οποίος διαθέτει εμπειρία και εξειδίκευση για να σας προτείνει το καταλληλότερο σύστημα βάσει των απαιτήσεων του χώρου σας.

Κάθε χαρακτηριστικό είναι ειδικής βαρύτητας και δε θα πρέπει να αμελήσετε κανένα κατά την επιλογή των κουφωμάτων σας. Τα βασικότερα χαρακτηριστικά αποδόσεων που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή του σωστού συστήματος αλουμινίου, είναι:

  • Θερμομόνωση
  • Ασφάλεια (Αντίσταση κατά της διάρρηξης)
  • Αντοχή σε Ανεμοπίεση
  • Υδατοστεγανότητα
  • Αεροδιαπερατότητα
  • Ηχομόνωση

Τέλος, θα πρέπει να αναλογισθείτε ότι η τοποθέτηση ή η αντικατάσταση των κουφωμάτων, είναι μία σημαντική απόφαση που πολλές φορές μπορεί να λάβει και τον όρο «απόφαση ζωής», εάν συνυπολογισθεί ο χρόνος που παραμένουν τα συστήματα σε μία οικία μέχρις ότου αντικατασταθούν, γι’ αυτό και η επιλογή θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.

Ο λόγος επιλογής θερμομονωτικού κουφώματος, είναι πολύ απλός! Επειδή διατηρεί την εσωτερική θερμοκρασία, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες. Με τον τρόπο αυτόν επιτυγχάνεται μεγαλύτερη απόδοση και οικονομία. Φυσικά, δε θα πρέπει να σκέφτεστε μόνο τους χειμερινούς μήνες κατά τους οποίους είναι το σύνηθες παράδειγμα που χρησιμοποιείται για να εκφραστούν οι θερμικές απώλειες, αλλά και τους θερινούς. Λόγω του κλίματος της εκάστοτε περιοχής και των υψηλών θερμοκρασιών, είναι πολύ σημαντικό η ψύξη που προσπαθούμε να επιτύχουμε στο εσωτερικού του σπιτιού το καλοκαίρι να δεσμεύεται και να μη διοχετεύεται στο εξωτερικό περιβάλλον διαμέσου των κουφωμάτων.

Το αλουμίνιο αποτελεί καλό αγωγό της θερμότητας, δηλαδή έχει την ικανότητα να μεταφέρει τη ενέργεια της θερμότητας σε όλη του την επιφάνεια. Τα κουφώματα που ονομάζονται «ψυχρά», δε διαθέτουν κάποιο υλικό που σταματά αυτή τη θερμική αγωγιμότητα, με αποτέλεσμα η εξωτερική θερμοκρασία να μεταφέρεται ανεμπόδιστα στο εσωτερικό και αντίστοιχα οι απώλειες της εσωτερικής θέρμανσης ή ψύξης να είναι πολύ μεγάλες προς το εξωτερικό περιβάλλον. Προκειμένου να αποφευχθούν αυτά τα αποτελέσματα, χρησιμοποιείται ένα υλικό, γνωστό ως πολυαμίδιο, το οποίο ονομάζεται «θερμοδιακοπή» καθώς διακόπτει τη μεταφορά θερμότητας. Έτσι, τα θερμομονωτικά συστήματα αλουμινίου (ή «θερμά») διατηρούν τις συνθήκες του εσωτερικού, εγκλωβίζοντας τη ζέστη το χειμώνα και την ψύξη το καλοκαίρι. Απλά ανασηκώνοντας το λάστιχο που βρίσκεται στο κούφωμα για να αναγνωρίσετε εύκολα εάν το σύστημα που έχετε στο χώρο σας είναι θερμομονωτικό, καθώς το υλικό της θερμοδιακοπής είναι ορατό τόσο στο φύλλο όσο και περιμετρικά της κάσας (εάν ανασηκώσετε λίγο το λάστιχο).

Το τζάμι (ή υαλοπίνακας) αποτελεί το 70%-80% της επιφάνειας ενός κουφώματος. Έτσι, η επίδρασή του στην ενεργειακή απόδοση, την ηχομόνωση και την ασφάλεια είναι πολύ μεγάλη. Υπάρχουν πολλοί τύποι υαλοπινάκων που καθορίζουν τόσο την τελική απόδοση ενός κουφώματος, όσο και την αισθητική του. Για να απευθυνθείτε σε έναν κατασκευαστή ήδη γνωρίζοντας ορισμένα χαρακτηριστικά για τους υαλοπίνακες, μπορείτε να ενημερωθείτε για τους τύπους και τις κατηγορίες υαλοπινάκων με εξειδικευμένα χαρακτηριστικά ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή που θα εξυπηρετήσει πλήρως τις ανάγκες σας.

Τα συστήματα υαλοπετασμάτων χρησιμοποιούνται ως κτιριακό κέλυφος και εξασφαλίζουν μέγιστο φυσικό φωτισμό στον εσωτερικό χώρο, δημιουργώντας ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον για τους χρήστες του κτιρίου. Συνήθως, συναντώνται σε μεγάλα κτίρια καλύπτοντας την πρόσοψή τους αλλά τα τελευταία χρόνια τα συναντάμε και σε σύγχρονες ιδιωτικές οικίες καλύπτοντας κάθε είδους άνοιγμα, από ένα καθιστικό με ιδιαίτερη θέα έως ένα κλιμακοστάσιο. Επιπλέον, τα υαλοπετάσματα αλουμινίου αποτελούν μια πολύ δημοφιλή επιλογή λόγω της υψηλής αισθητικής αξίας τους και των απεριόριστων δυνατοτήτων που παρέχουν στις αρχιτεκτονικές εφαρμογές. Στην Alumil θα βρείτε μία πλήρη γκάμα υαλοπετασμάτων τα οποία χωρίζονται σε τρεις (3) βασικές κατηγορίες: τύπου stick (συμβατικά), structural και unitized.

Συχνά υπάρχει εσφαλμένη σύγχυση μεταξύ των δύο αυτών όρων. Όμως, δε θα πρέπει να συγχέονται τα υαλοπετάσματα, που αποτελούν ένα είδος της οικογένειας των συστημάτων αλουμινίου, με τους υαλοπίνακες, που είναι τα κοινά τζάμια.

Φυσικά και όχι! Μπορείτε να επιλέξετε από μία μεγάλη γκάμα χρωμάτων και υφών. Το αλουμίνιο πλεονεκτεί σε σχέση με άλλα υλικά, καθώς μπορεί να λάβει πληθώρα επιλογών. Σκούρα ή ανοιχτά χρώματα, matt, λεία, μεταλλικά ή ακόμη και βουρτσισμένα, με εφέ ξύλου, τα συστήματα της Alumil δεν γνωρίζουν περιορισμούς. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη πως εκτός από την αισθητική, οι επιφανειακές κατεργασίες (χρώμα & υφή) είναι υπεύθυνες για την προστασία των προφίλ αλουμινίου από τους παράγοντες του εξωτερικού περιβάλλοντος και από την καθημερινή χρήση. Παρέχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για την αντιμετώπιση της διάβρωσης, του ξεφλουδίσματος και του αποχρωματισμού. Συνεπώς, η σωστή εφαρμογή και η χρήση πρώτων υλών υψηλής ποιότητας μπορούν να καθορίσουν την αξία του τελικού προϊόντος. Συμβουλευτείτε τον οδηγό επιφανειακών κατεργασιών που σας προσφέρουμε ώστε να καταλήξετε με σιγουριά στην καλύτερη επιλογή.

Το αλουμίνιο είναι ένα υλικό που υπερτερεί σημαντικά έναντι κάθε άλλου που χρησιμοποιείται στην κατασκευή κουφωμάτων. Πρόκειται για ένα μέταλλο που δε σκουριάζει και χρειάζεται από καθόλου έως ελάχιστη συντήρηση, γεγονός που καθιστά μεγαλύτερη τη διάρκεια ζωής του σε σύγκριση με το πλαστικό (PVC) και το ξύλο που με την πάροδο του χρόνου οι φυσικές φθορές είναι αναπόφευκτες και η συντήρηση κρίνεται απαραίτητη ακόμη και σε ετήσια βάση. Επίσης, επιδέχεται διαφορετικές επιφανειακές επεξεργασίες, γεγονός που βοηθά στη σωστή επιλογή ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σας.

Το αλουμίνιο είναι ένα εκ των πιο ανθεκτικών υλικών στα συστήματα κουφωμάτων, με την κορυφαία ποιότητα των υλικών και των υψηλών προδιαγραφών που εξασφαλίζουμε να παρατείνει τη διάρκεια ζωής ενός συστήματος. Παρ’ όλα αυτά, ως ειδικοί του κλάδου 30 και πλέον χρόνια, μπορούμε να σας δώσουμε συμβουλές που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες. Ενημερωθείτε για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να καθαρίζετε και να συντηρείτε ένα κούφωμα.

Φυσικά, καθώς διαθέτουμε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις προσομοίωσης ελέγχων και όλα τα συστήματά μας ακολουθούν διαδικασίες που πιστοποιούνται από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς και ινστιτούτα. Εάν ανατρέξετε στο προϊόν (προϊόντα) που σας ενδιαφέρει, η ενότητα «επιδόσεις» καταγράφει όλους τους πιστοποιημένους δείκτες που λαμβάνει ένα κούφωμα, όπως για παράδειγμα είναι η θερμομόνωση, η υδατοστεγάνωση, η αντίσταση κατά της διάρρηξης και πολλούς ακόμη συντελεστές.

Η εξειδικευμένη και πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία, μας επιτρέπει να «ντύσουμε» όχι μόνο τον εσωτερικό αλλά και τον εξωτερικό σας χώρο, προσφέροντας κορυφαίες λύσεις. Μπορείτε να βρείτε μία πλήρη γκάμα από πέργκολες, συνθετικά υλικά για περιφράξεις, προσόψεις και δάπεδα εξωτερικών χώρων, έως κάγκελα κορυφαίων προδιαγραφών. Μπορείτε να κατεβάσετε τον κατάλογο με όλες μας τις λύσεις εξωτερικών χώρων.

Η καλύτερη επιλογή που προτείνουμε είναι να κλείσετε ένα ραντεβού και να επισκεφθείτε έναν εκθεσιακό μας χώρο. Εκεί, ένας έμπειρος σύμβουλος της Alumil μπορεί να σας βοηθήσει και βάσει των αναγκών και απαιτήσεών σας να σας προτείνει το ιδανικό σύστημα, το οποίο θα μπορέσετε να το ελέγξετε διά ζώσης. Παρ’ όλα αυτά, πολλές φορές η απόσταση αλλά και απρόσμενες καταστάσεις μπορούν να μη καταστήσουν εφικτή την επίσκεψη στον εκθεσιακό μας χώρο. Όμως, η 30ετής παρουσία μας στον κλάδο έχει συνδράμει στην ανάπτυξη ενός ισχυρού δικτύου έμπιστων συνεργατών που εκτείνεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και αριθμεί περισσότερους από 1.000 κατασκευαστές συστημάτων αλουμινίου, που αποδεδειγμένα είναι σε θέση να σας βοηθήσουν στη σωστή επιλογή κουφώματος. Μπορείτε να αναζητήσετε τον πλησιέστερο κατασκευαστή συστημάτων αλουμινίου, μέσα από το δίκτυο συνεργατών μας.

Η επιλογή για νέα κουφώματα είναι μία επένδυση που θα διαρκέσει πολλά χρόνια, γι’ αυτό θα πρέπει να επιστήσετε την προσοχή σας κατά την παράδοση και τοποθέτηση, ούτως ώστε όλα να γίνουν σωστά και να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον. Υπάρχουν ιδιαίτερα σημαντικοί έλεγχοι που θα πρέπει να γίνουν κατά την παράδοση των κουφωμάτων, όπως η παρατήρηση για εξωτερικές εκδορές και φυσική η παρουσία του λογοτύπου της Alumil σε κάθε προφίλ και εξάρτημα του κουφώματος. Επίσης, θα πρέπει να ελεγχθεί η λειτουργικότητα των κουφωμάτων και να είναι απολύτως ίσια χωρίς να παρουσιάζουν κλίση. Τέλος, οι έλεγχοι αναλόγως του τύπου κουφώματος (ανοιγόμενο, συρόμενο, πόρτες εισόδου, ρολά και τα εξαρτήματα όλων αυτών) ποικίλουν, γι’ αυτό θα πρέπει να ενημερωθείτε βάσει του πληρέστατου ενημερωτικού οδηγού ελέγχου που σας προσφέρει η Alumil.

Τα προφίλ αλουμινίου που παράγονται και επιδέχονται επιφανειακές επεξεργασίες από την Alumil (ανοδίωση, ηλεκτροστατική βαφή κλπ.) προσφέρονται σε εμπόρους και κατασκευαστές με το προστατευτικό φιλμ (foil) που φέρει τα λογότυπα της εταιρείας μας. Αυτό το φιλμ αφαιρείται κατά την τοποθέτηση των συστημάτων στο χώρο σας. Εάν τα συστήματά σας κατά την τοποθέτηση δεν προστατεύονται από το εν λόγω φιλμ, τότε δε σημαίνει απαραιτήτως πως δεν είναι Alumil, αλλά κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για άβαφα προφίλ της εταιρείας μας τα οποία ζητήθηκαν από τον έμπορο ή τον κατασκευαστή να δεχθούν επιφανειακές επεξεργασίες από κάποιον δικό τους συνεργάτη. Σαφώς, τοποθετώντας συστήματα αλουμινίου που έχουν δεχθεί και περάσει από κάθε πιστοποιημένη από την εταιρεία μας διαδικασία, εξασφαλίζετε στο μέγιστο την άριστη ποιότητα.

Τέλος, υπάρχει μία σειρά περαιτέρω ελέγχων που μπορείτε να κάνετε κατά την τοποθέτηση των νέων σας κουφωμάτων και μπορείτε να τους βρείτε αναλυτικά στον περιεκτικό οδηγό μας.

Δεν βρέθηκαν εγγραφές με τα συγκεκριμένα κριτήρια.