Alumil Greece
Choose your local website

Culinaris Canteen

Challenge

Mind Park is an industrial and technological center in central Serbia. Among its various buildings, there was a need to construct a modern restaurant – multi-space for its employees and visitors. 

Solution

Culinaris Canteen, designed by Bina Studio architects, is a building that reflects the vision behind Mind Park. Clear and straight lines, sharp angles and an impressive roof that seems like it wants to “touch” the sky. 

In the interior, the building is divided into zones. Thus, it is more flexible and functional depending on its different uses and needs. It has a ground floor, an exhibition floor and a partial basement. The exterior is dominated by grey color, which brings a premium sense. On the façade, we can see the cladding with the high-quality aluminium composite panel, which, apart from its resistance to corrosion over time, it also makes a significant contribution to the field of sound reduction.

Finally, the use of minimal lift and slide aluminium system provides high thermal insulation levels, enhances the natural lighting and aesthetically upgrades the overall result of Culinaris Canteen. 

 

Architects: Bina Studio

Project identity

Country
Serbia
City
Sobovica-Lužnice, Kragujevac
Year
2021
Size
2422,85 sq.m
Add to favorites

Aluminum fabricators

ROLOMATIK D.O.O.

Bušinsko polje 252
00381313868000