Alumil Greece
Choose your local website

Νέα

Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης: Η εκπαίδευση, πράξη ευθύνης για ένα καλύτερο αύριο

Η 24η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης. Στόχος της είναι η ανάδειξη του ρόλου της εκπαίδευσης για την παγκόσμια ειρήνη και οικονομική ανάπτυξη, καθώς και για την καλλιέργεια μιας κουλτούρας που βασίζεται στην αποδοχή της διαφορετικότητας, την ισότητα, τον διάλογο, την αλληλεγγύη, την κατανόηση και τη συνεργασία.  

Πέρα από θεμελιώδες δικαίωμα, η εκπαίδευση για την ALUMIL είναι πράξη ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους και τον κλάδο μας, αποτελώντας ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης όλων μας. Συμβάλλοντας στην υλοποίηση του 4ου Παγκόσμιου Στόχου του ΟΗΕ για Καθολική και Ποιοτική Εκπαίδευση, επενδύουμε στη συστηματική εκπαίδευση των ανθρώπων μας, ενισχύουμε τις γνώσεις και τις δεξιότητες των παιδιών των εργαζομένων μας, δημιουργούμε ευκαιρίες εκπαίδευσης και απασχόλησης μέσα από το αμειβόμενο πρόγραμμα κατάρτισης Extrude your career InAlumil και υποστηρίζουμε την πολύπλευρη εκπαιδευτική δράση της Architectural Aluminium Academy.   

Εκπαίδευση εργαζομένων 

  • Η δύναμη της μικρομάθησης: Αξιοποιώντας την τεχνική της μικρομάθησης, πραγματοποιούμε σύντομες εκπαιδευτικές δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση των soft skills των εργαζομένων μας. Οι «μπουκιές» αυτές γνώσης διαρκούν λίγα μόνο λεπτά, επιτρέποντας στους εκπαιδευόμενους να αφομοιώνουν περισσότερες πληροφορίες επιτυγχάνοντας συγκεκριμένους μαθησιακούς στόχους.  

  • Η δύναμη της μεικτής μάθησης: Συνδυάζοντας ποικίλα εσωτερικά και εξωτερικά εκπαιδευτικά προγράμματα, καλύπτουμε τις ανάγκες των εργαζομένων μας ενισχύοντας την ανάπτυξη και την εξέλιξή τους μέσα στην εταιρεία μας.  

  • Συνεδρίες ενσυνειδητότητας και ενεργητικού οραματισμού για την υποστήριξη των εργαζομένων μας σε θέματα λήψης αποφάσεων και διαχείρισης συναισθηματικών καταστάσεων.  

  • Εταιρικά συνέδρια για την ενδυνάμωση ή/και επανεκπαίδευση των ανθρώπων μας.  

  • Αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της Architectural Aluminium Academy και οργάνωση εσωτερικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ενίσχυση των τεχνικών γνώσεων και δεξιοτήτων των εργαζομένων μας.  

Μέσα από τα καινοτόμα αυτά εκπαιδευτικά προγράμματα, ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους μας, καλλιεργούμε μια κουλτούρα συνεχούς μάθησης και ανάπτυξης και κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για αριστεία, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.  

Εκπαίδευση παιδιών και γονέων  

  • Συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό Morphoses με στόχο την ενίσχυση των soft skills των μικρών Alumilers, ηλικίας 6-12 ετών, μέσα από εβδομαδιαία διαδικτυακά μαθήματα εμπλουτισμένα με δημιουργικές δραστηριότητες και διαδραστικά παιχνίδια.  

  • Διαδικτυακά masterclasses σε θέματα εγκυμοσύνης, μητρότητας και γονεϊκότητας, μέσα από την πλατφόρμα επιμόρφωσης myparenthood.gr. Συγκεκριμένα, μέσα στο 2023 πραγματοποιήθηκαν τέσσερα σεμινάρια με τα εξής θέματα: «Επικοινωνία και συναισθήματα», «Πρώτες βοήθειες σε βρέφη και παιδιά», «Επιστροφή στο σχολείο» και «Κοινωνικοποίηση και όρια».  

Extrude your career InAlumil  

Μέσα από το 12μηνο αμειβόμενο πρόγραμμα κατάρτισης της εταιρείας μας, συμβάλλουμε στη δημιουργία ευκαιριών εκπαίδευσης, ανάπτυξης κα απασχόλησης που είναι προσβάσιμες σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, εμπειρίας ή ειδικότητας. Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022 και ολοκληρώθηκε με 100% απορρόφηση, ενώ ο δεύτερος κύκλος αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2024. Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα InAlumil.  

Architectural Aluminium Academy 

Η πρωτοβουλία μας να δημιουργήσουμε την Architectural Aluminium Academy, το πρώτο και μοναδικό Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων στον κλάδο των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, υπήρξε καθοριστική για την ενδυνάμωση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν. Σήμερα, η Ακαδημία εστιάζει στους τομείς της συμβουλευτικής επιχειρήσεων, της επιμόρφωσης υφιστάμενων επαγγελματιών και της επαγγελματικής κατάρτισης νεοεισερχόμενων στον κλάδο, παρέχοντας τις παρακάτω υπηρεσίες: 

Συμβουλευτική Επιχειρήσεων: Εξειδικευμένη και εξατομικευμένη υπηρεσία για την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων του κλάδου στους νευραλγικούς τομείς της οργάνωσης, της λειτουργίας, της στρατηγικής και της απόδοσης.  

Τεχνική Κατάρτιση σε αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου: Θεωρητική και τεχνική εκπαίδευση των επαγγελματιών του κλάδου σε όλες τις σειρές αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου της εταιρείας μας.  

Προετοιμασία Πιστοποίησης Κατασκευαστών Αλουμινίου: Ταχύρρυθμο επιμορφωτικό πρόγραμμα για κατασκευαστές κουφωμάτων αλουμινίου με έμφαση στις «πράσινες δεξιότητες». Υλοποιείται σε συνεργασία με την ΠΟΒΑΣ και, με την ολοκλήρωσή του, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης από τρίτο ανεξάρτητο φορέα (ISO/ IEC 17024).   

Σεμινάρια για Μηχανικούς: Εξειδικευμένα ολιγόωρα σεμινάρια που στοχεύουν στην ενημέρωση των μηχανικών πάνω σε σύγχρονα κατασκευαστικά ζητήματα.  

Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης «Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου»: Το μοναδικό ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον κλάδο που προετοιμάζει την επόμενη γενιά κατασκευαστών, καλύπτοντας όλες τις πτυχές του επαγγέλματος σήμερα. 

Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης 

Η εκπαίδευση είναι το ισχυρότερο μέσο για να αλλάξουμε τον κόσμο. 

Αποθήκευση