Alumil Greece
Choose your local website

Νέα

Event Center – Ayia Napa Marina: Ένα κορυφαίο έργο με προηγμένα συστήματα ALUMIL

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κατασκευαστικά έργα όχι μόνο της Κύπρου αλλά και ευρύτερα της Ανατολικής Μεσογείου. Η ALUMIL συμμετείχε σε ένα κτίριο που είναι το σήμα κατατεθέν της Μαρίνας, το Event Center. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κέντρο εκδηλώσεων, που φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης για επισκέπτες και επιχειρηματίες που καταφθάνουν στο νησί της Αφροδίτης. 

Σχεδίαση που… «κόβει» την ανάσα

Η ελλειπτική σχεδίαση συνιστά ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα που κάνει το κτίριο να μοιάζει πως «ρέει» πάνω από τη θάλασσα. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Smithgroup JJR, υπεύθυνο για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, έλαβε υπόψιν την εγγύτητα με το υδάτινο στοιχείο και το τελικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αρμονικό. Ο μεταλλικός σκελετός συμπληρώνεται ιδανικά από τα ειδικής κατασκευής υαλοπετάσματα αλουμινίου, ενώ οι καμπυλωτές περσίδες αλουμινίου «αγκαλιάζουν» την κατασκευή και προσφέρουν ενισχυμένη σκίαση.

Οι κατασκευαστικές προκλήσεις

Η ιδιομορφία της κατασκευής με το καμπυλωτό σχήμα του Event Center αποτέλεσε μια ιδιαίτερη πρόκληση για την ομάδα της ALUMIL, καθώς όλα τα συστήματα έπρεπε να προσαρμοστούν σε αυτό. Έτσι, κάθε κομμάτι από προφίλ αλουμινίου ή υαλοπίνακα που χρησιμοποιήθηκε στο έργο ήταν μοναδικό και ήταν απαραίτητο οι θέσεις των αγκυρώσεων του υαλοπετάσματος και των περσίδων να είναι προκαθορισμένες. Επίσης, η τοποθεσία του έργου σε παραθαλάσσια περιοχή έπαιξε κομβικό ρόλο ως προς την επιφανειακή επεξεργασία που ακολουθήθηκε (ανοδίωση) για την απόλυτη προστασία από ενδεχόμενο κίνδυνο νηματοειδούς διάβρωσης.

Stakeholders

Επενδυτές του Έργου

Naguib Sawiris, Ora Developers
Gerasimos Caramondanis, G. Caramondanis Investments Ltd

Συντελεστές Έργου

M. M. Makronisos Marina Ltd  - Project Owner/OperatorGEK Terna GroupGeneral Contractor
Smithgroup JJR  -  Architectural DesignALUMILAluminium System Supplier
Planning PartnershipProject AdministratorTechnikAL Facade Contractor
J+A PhilippouArchitectPenelis Consulting Engineers S.A. - Structural Engineers 
 SDENG3D Modeling

 

 

Με τα λόγια των συνεργατών μας

Για να στεφθεί με επιτυχία ένα τόσο μεγάλο project  όπως το Event Center απαιτείται ο συντονισμός και η αγαστή και απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών. Στην ALUMIL, διαθέτοντας πολύχρονη εμπειρία από έργα μεγάλης κλίμακας σε όλο τον κόσμο ήμασταν από την αρχή έτοιμοι να προσφέρουμε την τεχνογνωσία μας και να δώσουμε λύσεις όπου κρινόταν απαραίτητο για την πορεία των εργασιών. Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Λιασίδη, Διευθυντή του αρχιτεκτονικού τμήματος της M. M. Makronisos Marina Ltd., «η συμβολή της ALUMIL στο τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ σημαντική και απολύτως κομβική σε βαθμό τέτοιο όπου έλαβε χώρα σχεδιασμός εντελώς νέων προϊόντων [..]». Όπως υπογράμμισε ο κύριος Λιασίδης «[..] ανεπιφύλακτα θα συστήναμε την ALUMIL ως τον ιδανικό συνεργάτη για έργα αντίστοιχης πολυπλοκότητας». 

Λύσεις & Συστήματα ALUMIL στο έργο 

Η μεγάλη εμπειρία τόσο του τμήματος Διεθνών Έργων της εταιρείας όσο και του αντίστοιχου της Έρευνας & Ανάπτυξης συνέβαλε τα μέγιστα ως προς την υιοθέτηση συγκεκριμένης στρατηγικής σε σχέση με τα παραδοτέα, καθώς και στην παροχή tailor-made λύσεων, ειδικά για τις ανάγκες του έργου. Υλοποιήθηκαν ειδικά σχέδια του συνόλου των κατασκευών αλουμινίου, ενώ τόσο κατά την κατασκευή (offsite) όσο και κατά την τοποθέτησή τους (onsite) η εταιρεία ήταν αρωγός σε κάθε στάδιο, διασφαλίζοντας την ορθή εκτέλεση των εργασιών. Στο κτίριο εγκαταστάθηκε το ολοκληρωμένο σύστημα υαλοπετασμάτων SMARTIA M7, που χαρακτηρίζεται από υψηλή ενεργειακή απόδοση και αυξημένη στατικότητα, παραμετροποιημένο με γνώμονα τον σχεδιασμό μοναδικών κομματιών για την ελλειπτική σχεδίαση του έργου. Ακόμη, χρησιμοποιήθηκε το σύστημα σκίασης SMARTIA M5600, το οποίο με τις ελλειπτικές του περσίδες έδωσε έναν χαρακτηριστικό αισθητικό χαρακτήρα στο έργο και μετατράπηκε σε σχεδιαστικό trademark. Τέλος, το κορυφαίο σύστημα πτυσσόμενης πόρτας SUPREME SF85 παραμετροποιήθηκε ώστε να ενταχθεί ομαλά στον ελλειπτικό κτιριακό σκελετό.

*Παραχώρηση φωτογραφικού υλικού: Ayia Napa Marina 

 

Κατεβάστε το αφιέρωμα

Αποθήκευση