Alumil Greece
Choose your local website

Νέα

Alumil's corporate actions for the past year

ALUMIL 2021: Μια αναδρομή στις κορυφαίες στιγμές

Η χρονιά που έφυγε φανέρωσε το εύρος της δραστηριοποίησης της ALUMIL, καθώς και τα νέα μονοπάτια που ανοίγει η εταιρεία στο επιχειρείν της χώρας μας αλλά και διεθνώς. Ήταν αναμφίβολα μια χρονιά που, παρά τη συνέχιση της πανδημίας του κορονοϊού και τις επιπλοκές που είχε στην παγκόσμια οικονομία, αποδείχτηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη για τον Όμιλο.

Σε προϊοντικό επίπεδο, η εταιρεία συνέχισε να ανεβάζει τον πήχη και να δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης. Νέα συστήματα λανσαρίστηκαν, παρέχοντας καινοτόμες λύσεις για ένα μεγάλο φάσμα έργων. Αντίστοιχα, η ALUMIL εξακολούθησε να αναλαμβάνει απαιτητικά projects σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας την ευελιξία και την ποικιλία του προϊοντικού της portfolio.

Στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το 2021 αποδείχτηκε μια ιδιαίτερα πλούσια χρονιά, με την Έκθεση του ArXellence 2 και τη 2η Έκθεση Βιώσιμης ανάπτυξης να ξεχωρίζουν. Όσο για τις διακρίσεις, η εταιρεία έλαβε βραβεία και εισήλθε σε λίστες με τους κορυφαίους επιχειρηματικούς οργανισμούς της χώρας, αποδεικνύοντας πως δεν βάζει όριο στην εξέλιξή της.

Κάθε χρονιά φέρνει νέες προκλήσεις και απαιτεί νέες απαντήσεις στα καίρια ζητήματα που τίθενται. Το 2021 χάρισε μεγάλες εταιρικές επιτυχίες, ενίσχυσε το brand της ALUMIL διεθνώς, αλλά το κυριότερο, βελτίωσε τη ζωή των ανθρώπων, μέσα από προηγμένα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου.

 


Διεθνή Έργα

Pendrel project

Pendrell – Βανκούβερ

To 1770 Pendrell, ένας μοντέρνος πύργος 21 ορόφων, υψώνεται στην περιοχή του West End, μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του Βανκούβερ. Το εντυπωσιακό κτίριο ξεχωρίζει αρχιτεκτονικά, καθώς ο συνολικός του όγκος χωρίζεται σε δύο διαφορετικά blocks και δίνει την αίσθηση της κίνησης.

Foundry Quarter – Reading

Το Foundry Quarter δίνει στην πόλη του Reading μια σύγχρονη λύση κατοικιών. Νέοι επιχειρηματίες και ψηφιακοί «νομάδες» μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν σε αυτό, με αρμονία, ασφάλεια και καλή διάθεση. Τα προηγμένα και πιστοποιημένα συστήματα αλουμινίου της ALUMIL ολοκληρώνουν το τελικό αποτέλεσμα και προσθέτουν στην εξίσωση υψηλές επιδόσεις και κορυφαία αισθητική.

Foundry project
National Gallery of Greece

Εθνική Πινακοθήκη Ελλάδος – Αθήνα

Η ALUMIL συμμετείχε στο έργο με μια πληθώρα αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου. Συγκεκριμένα, το κέλυφος του κτιρίου έχει εξοπλιστεί με το προηγμένο σύστημα υαλοπετασμάτων SMARTIA M50, ενώ τα συστήματα SMARTIA S560 (ανασυρόμενο) και SMARTIA S67 (ανοιγόμενο), ολοκληρώνουν την κατασκευή, παρέχοντας λειτουργικότητα και υψηλές επιδόσεις.

Wilde StayCity – Λονδίνο

Τα μοντέρνα διαμερίσματα του Wilde StayCity στο Λονδίνο έχουν εξοπλιστεί με το υψηλής ποιότητας ανοιγόμενο σύστημα της ALUMIL, SUPREME S77, που «δένει» ιδανικά με τη συνολική σχεδιαστική προσέγγιση, παρέχοντας υψηλές επιδόσεις σε επίπεδο θερμομόνωσης, ηχομείωσης και στεγάνωσης.

Staycity Wilde project

Νέα Προϊόντα

aluminium system M35

Smartia M35 Σύστημα υαλοπετασμάτων

Η υπεροχή του M35 κρύβεται στη μεγάλη ευελιξία που του προσφέρει η minimal σχεδίασή του. Είναι ένα σύστημα με μόλις 35mm εμφανές αλουμίνιο και το γεγονός αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για έργα όπου η υψηλή αισθητική αποτελεί προαπαιτούμενο, όπως lobbies ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, προσόψεις μουσείων, εκθεσιακούς χώρους, βιτρίνες καταστημάτων κ.λ.π.

Νέα Συστήματα Περιφράξεων

Οι τρεις νέες σειρές περιφράξεων της ALUMIL ξεχωρίζουν για τη στιβαρότητα, την ποικιλία τεχνικών λύσεων και τη δυνατότητα εκτεταμένης παραμετροποίησής τους για ένα άρτιο και απόλυτα εξατομικευμένο αποτέλεσμα. Πρόκειται για τις σειρές SMARTIA FC10, FC60 και FC80, που έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη.

Aluminium fence
Winter view though aluminium windows

SMARTIA M450

Το SMARTIA M450 ανταποκρίνεται μοναδικά στις απαιτητικές προδιαγραφές των σύγχρονων κτιρίων και προσφέρει μοντέρνα σχεδίαση και κορυφαίες επιδόσεις θερμομόνωσης. Το minimal design του - με μόλις 25 mm εμφανές αλουμίνιο στο σημείο της επαλληλίας - το κάνει να ξεχωρίζει, χαρίζοντας φυσικό φωτισμό και αναβαθμισμένη οπτική επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον.

Barcode Cladding

Το Barcode Cladding είναι ιδανικό για την κάλυψη πολύ μεγάλων επιφανειών. Από εμπορικά καταστήματα ή κτίρια γραφείων, μέχρι μοντέρνες κατοικίες, η νέα πρόταση για κάλυψη τοιχοποιίας της ALUMIL μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε είδους κατασκευή. Το σύστημα διαθέτει μια ευρεία γκάμα από προφίλ και χρώματα, ενώ συνδυάζεται άψογα με φωτισμό LED, διάτρητα προφίλ και προϊόντα συνθετικής ξυλείας, όπως το Woodalux®.

Aluminium system barcode cladding placed on a building

Διακρίσεις

gsb

GSB International – Ανώτατη πιστοποίηση ως Premium Coater για τα Βαφεία της εταιρείας

Η ALUMIL έγινε η πρώτη εταιρεία παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου στην Ελλάδα με πιστοποίηση Premium Coater & Sea Proof Plus από την GSB International. Η ALUMIL ήταν η πρώτη εταιρεία διέλασης και παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου στην Ελλάδα με πιστοποίηση ποιότητας βαφής της GSB από το 2003.

Ένταξη στον χρηματιστηριακό δείκτη ESG

Η ALUMIL αποτέλεσε μια από τις 35 συνολικά εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής στον Athex ESG. Πρόκειται για έναν νέο χρηματιστηριακό δείκτη, ο οποίος θα παρακολουθεί την απόδοση των εταιρειών σε ζητήματα περιβάλλοντος, κοινωνικής δραστηριοποίησης και εταιρικής διακυβέρνησης.

esg
Speeker of diamonds awards

Βράβευση στα Diamonds of Greek Economy

Η εταιρεία έλαβε την τιμητική διάκριση ως επιστέγασμα των ενεργειών της για τον διοικητικό και ψηφιακό μετασχηματισμό της, τις εκτεταμένες επενδύσεις της στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης, τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της, όπως το ArXellence και η ALUMIL Academy, καθώς και τις συνεχώς αυξανόμενης παρουσίας στις διεθνείς αγορές.

Ανάδειξη στα Superbrands 2021

Για 3η συνεχόμενη φορά η ALUMIL διακρίθηκε στα βραβεία Superbrands, αποσπώντας και φέτος βραβείο ως μια από τις κορυφαίες εταιρικές επωνυμίες στην Ελλάδα. Στη λαμπερή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου, έδωσαν το παρών εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, από όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας μας.

Superbrands awards

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

 

aluminium scrap

Επένδυση Νέας Μονάδας Σκραπ Αλουμινίου

Στα πλαίσια την ενίσχυσης των δραστηριοτήτων μας με παραγωγικές διαδικασίες που συνεισφέρουν σε μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, προχωρήσαμε σε επένδυση 4,6 εκατομμυρίων ευρώ, για τη δημιουργία νέας μονάδας διαλογής και επεξεργασίας σκραπ αλουμινίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς.

2η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης

Το 2021, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη χρονιά, εκδόθηκε η 2η κατά σειρά Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης, ενισχύοντας την πράσινη και αειφόρο στρατηγική της εταιρείας. Μέσω της Έκθεσης γίνεται μια ολοκληρωμένη αποτύπωση των ενεργειών του Ομίλου γύρω από ζητήματα περιβάλλοντος, εταιρικής διακυβέρνησης, ανθρώπινου δυναμικού και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Modern minimal building
Arxellence exhibition stands

Έκθεση Διεθνούς Αρχιτεκτον. Διαγων. ArXellence

Τον Σεπτέμβριο, η καρδιά της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής κοινότητας χτυπούσε δυνατά στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η επίσημη έκθεση του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού της ALUMIL πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, συγκεντρώνοντας εξαιρετικές κριτικές από τον αρχιτεκτονικό κόσμο, τους θεσμικούς φορείς και κυρίως από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Δράσεις Green Ambassadors

Τη χρονιά που μας πέρασε οι Green Ambassadors, η εθελοντική ομάδα των εργαζομένων της ALUMIL, γιόρτασαν έναν χρόνο δράσεων. Οι κύριοι στόχοι της ομάδας ήταν η ευαισθητοποίηση του προσωπικού της εταιρείας γύρω από πράσινα ζητήματα και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος εντός και εκτός εταιρείας.

Alumil Green Ambassadors

Εκπαίδευση – Συνεργάτες

Alumil academy people

Αποφοίτηση πρώτων σπουδαστών ALUMIL Academy

Τον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε η πρώτη αποφοίτηση της ALUMIL Academy στη Θεσσαλονίκη. Οι σπουδαστές ολοκλήρωσαν τις 600 ώρες εκπαίδευσης στο πρόγραμμα «Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου». Ανάμεσα στους απόφοιτους της Ακαδημίας ήταν τεχνίτες, κατασκευαστές, μηχανικοί, αλλά και άτομα που έκαναν το ξεκίνημά τους στον κλάδο του αλουμινίου.

ALUMILIA – Ολοκλήρωση πρώτου κύκλου

Το ALUMILIA είναι ένα πρόγραμμα επιβράβευσης αποκλειστικά για τους συνεργάτες της ALUMIL. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύστημα πόντων, που συλλέγει ο κάθε συνεργάτης με βάση τις αγορές που πραγματοποιεί. Ανάλογα με τους πόντους που συγκεντρώνει, μπορεί να τους εξαργυρώσει σε δώρα της επιλογής του.


Αποθήκευση