Alumil Greece
Choose your local website

Νέα

ALUMIL Academy: Με όραμα την εξέλιξη και ανάπτυξη του κλάδου

H ALUMIL Academy αποτέλεσε μια πρωτοποριακή κίνηση, που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια, τόσο για την πορεία του κλάδου, όσο και για την ιστορία του επιχειρείν στην Ελλάδα. Δεν είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο μια εταιρεία να προχωράει σε ανάπτυξη ολοκληρωμένης σχολής για την εκπαίδευση, κατάρτιση και συμβουλευτική των κατασκευαστών του κλάδου, αλλά και όσων επιθυμούν να εισέλθουν στον κλάδο της.

Το σημαντικότερο σε αυτή την κίνηση είναι ότι στοχεύει όχι απλώς σε συνεργάτες της εταιρείας, αλλά στο σύνολο του κατασκευαστικού κόσμου, που μπορεί να επωφεληθεί και να διευρύνει τους ορίζοντές του. Ακόμη, η δημιουργία της Ακαδημίας εντάσσεται στο πνεύμα συνεργασίας που εμπεριέχεται στην εταιρική κουλτούρα της ALUMIL, καθώς με αυτή την πρωτοβουλία η εταιρεία δηλώνει την αφοσίωσή της στην πρόοδο του κλάδου και παράλληλα παραμένει ανοιχτή σε συμπράξεις με συνδέσμους που δραστηριοποιούνται γύρω από το αλουμίνιο.

 

 

Μια πρωτοβουλία με το βλέμμα στο μέλλον 

Η δημιουργία μιας σχολής αφιερωμένης στο αλουμίνιο και τις εφαρμογές του αποτελούσε εδώ και καιρό ένα όνειρο για την ALUMIL. Άλλωστε, ήδη εδώ και χρόνια η εταιρεία εκπαίδευε και παρείχε τεχνογνωσία στους κατασκευαστές αλουμινίου, μέσω εξατομικευμένων σεμιναρίων. Η Ακαδημία ήρθε για να ενσωματώσει όλη αυτή την εμπειρία σε μια ολοκληρωμένη σχολή, που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του κλάδου. Οι βασικές στοχεύσεις μιας τέτοιας κίνησης ήταν τρεις:

 α. η περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνικών γνώσεων των συνεργατών της ALUMIL πάνω στο αντικείμενο εργασίας τους,

 β. η ολοκληρωμένη εκπαίδευση των ανθρώπων που θέλουν να ξεκινήσουν στον κατασκευαστικό κλάδο και να κάνουν το πρώτο βήμα στην καριέρα τους και

 γ. η βελτίωση της ποιότητας του τελικού προϊόντος που φτάνει στο αγοραστικό κοινό, μέσω της ανεπτυγμένης τεχνογνωσίας που θα έχουν αποκομίσει οι εκπαιδευόμενοι.

Η καρδιά της ALUMIL Academy χτυπάει για την ολοκληρωμένη θεωρητική και τεχνική γνώση, που μπορεί να οδηγήσει τον κατασκευαστικό κλάδο στην επόμενη μέρα. Μέσω της Ακαδημίας η εταιρεία στοχεύει να διευρύνει τους ορίζοντες για όλους εκείνους τους επαγγελματίες, που έχουν τη βούληση να προχωρήσουν σε στέρεες βάσεις και να ξεχωρίσουν στην αγορά.

 

 

Οι 3 Πυλώνες της Ακαδημίας

 Η ALUMIL Academy δεν αποτελεί απλώς ένα εργαστήριο εκπαιδεύσεων για συνεργάτες της εταιρείας, αλλά πρόκειται για μια σχολή που καλύπτει όλους τους τομείς του κλάδου και παρέχει μια μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων και προοπτικών. Οι 3 κατηγορίες στις οποίες απλώνεται η δραστηριότητα της Ακαδημίας είναι οι εξής:

 

Πυλώνας Επαγγελματικής Κατάρτισης

Ο συγκεκριμένος τομέας της Ακαδημίας ενσωματώνει όλη τη φιλοσοφία της σχολής. Προσφέρει τις παρακάτω επιλογές:

 

Α. Ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα 600 διδακτικών ωρών, μοιρασμένων σε 2 ακαδημαϊκά εξάμηνα. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν θεωρητική γνώση του αντικειμένου, καθώς και εργαστηριακή κατάρτιση κατά την οποία θα εφαρμόσουν στην πράξη όσα διδάχτηκαν. Με το πέρας της φοίτησής τους, οι σπουδαστές μπορούν να πιστοποιηθούν ως Τεχνικοί Κουφωμάτων Αλουμινίου και να βγουν στην αγορά εργασίας, καλύπτοντας θέσεις όπως: τεχνίτης κατασκευής και τοποθέτησης κουφωμάτων αλουμινίου, τεχνίτης σε εταιρείες διέλασης, υπάλληλος επιχείρησης που ασχολείται με την εμπορία συστημάτων αλουμινίου κ.λ.π.

 Β. Δίμηνη φοίτηση εξειδίκευσης

Ουσιαστικά η συγκεκριμένη επιλογή απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν να εκπαιδευτούν πάνω στα κορυφαία συστήματα αλουμινίου SUPREME της ALUMIL. Πρόκειται για ταχύρρυθμη φοίτηση με θεωρητική και εργαστηριακή κατάρτιση συνολικής διάρκειας 70 διδακτικών ωρών. Βασική προϋπόθεση εγγραφής κάθε ενδιαφερομένου στο πρόγραμμα, είναι να είναι κάτοχος της πιστοποίησης «Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου» της ALUMIL Academy.

 Γ. Πρόγραμμα προετοιμασίας πιστοποίησης κατασκευαστών

Ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα 50 ωρών, που παρέχει σε επαγγελματίες του κλάδου όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται με βάση τις καινούργιες νομοθετικές αλλαγές στον τομέα των δομικών κατασκευών αλουμινίου. Οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν:

Προϊοντικό μείγμα δομικών κατασκευών αλουμινίου – Νομοθετικό πλαίσιο

  • Οργάνωση και διαχείριση των πόρων παραγωγής μονάδων αρχιτεκτονικών κατασκευών αλουμινίου
  • Κατασκευή - Ποιότητα - Διαδικασία απόκτησης CE
  • Αποξήλωση και εγκατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου

Με το πέρας της εκπαίδευσης των 50 ωρών οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από την ALUMIL Academy, ενώ θα έχουν πραγματοποιήσει όλη την κατάλληλη προετοιμασία για συμμετοχή σε διαδικασίες πιστοποίησης από ανεξάρτητο φορέα ( ISO/ IEC 17024).

 

 

Πυλώνας Τεχνικής Υποστήριξης

Μέσω των ειδικά διαμορφωμένων προγραμμάτων τεχνικής υποστήριξης της Ακαδημίας, οι κατασκευαστές – συνεργάτες της ALUMIL έχουν την ευκαιρία να εξελίξουν τις δυνατότητές τους, καθώς και να αναπτύξουν την τεχνογνωσία του προσωπικού τους. Τα προγράμματα εκμάθησης είναι ευέλικτα και προσιτά και μπορούν να βασίζονται είτε στο υπάρχον πρόγραμμα διδασκαλίας είτε στις εκάστοτε ανάγκες των εκπαιδευομένων.

 

Οι έμπειροι επαγγελματίες εκπαιδευτές της ALUMIL Academy αξιολογούν τις ξεχωριστές ανάγκες για κάθε διαφορετική περίπτωση και προχωρούν στη δημιουργία ενός εξατομικευμένου προγράμματος, που αποσκοπεί στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και την επίλυση των ζητημάτων που κρατούν πίσω έναν επαγγελματία και αποτρέπουν την πρόοδό του. Οι εκπαιδεύσεις μπορούν να λάβουν χώρα είτε στις εγκαταστάσεις τις ALUMIL είτε στον επαγγελματικό χώρο των εκπαιδευομένων με τη χρήση των δικών τους εργαλείων.

 

 

Πυλώνας Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων

Η ALUMIL Academy παρέχει ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρείες κατασκευαστών και εμπόρων αλουμινίου, με σκοπό να τους βοηθήσει να επιτύχουν όλους τους στόχους που έχουν θέσει και να εκσυγχρονίσουν τις διαδικασίες της επιχείρησής τους.

Η Συμβουλευτική έχει διάρκεια 6 μηνών και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα τομέων πάνω στους οποίους εστιάζει το πρόγραμμα όπως Τεχνική Υποστήριξη, Κοστολόγηση, Οργάνωση Παραγωγής, Πωλήσεις, Οικονομικά, Marketing και πολλούς ακόμη τομείς. Μέσα από τον εντοπισμό των ζητημάτων που χρίζουν βελτίωσης και την παροχή σύγχρονων και εξατομικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών, η επιχείρηση θα μπορεί να διεκδικεί με αυτοπεποίθηση όσα τις αναλογούν.

 

Με την εγγύηση μιας ηγέτιδας εταιρείας στον κλάδο του αλουμινίου

Τα ολοκληρωμένα προγράμματα της ALUMIL Academy είναι το εφαλτήριο της επιτυχίας σε έναν κλάδο με πολλές ευκαιρίες καριέρας και μεγάλη ζήτηση σε νέο και καταρτισμένο προσωπικό. Η διεθνής εμπειρία της ALUMIL και η ηγετική της θέση στον τομέα των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, παρέχει όλα τα διαπιστευτήρια για υψηλής ποιότητας διδασκαλία, σύγχρονη τεχνική υποστήριξη και συμβουλευτική που μπορεί να ανεβάσει μια επιχείρηση σε άλλο επίπεδο. Το μόνο που μένει είναι η επιλογή του κατάλληλου προγράμματος, που θα καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες για κάθε περίπτωση.

 

Αποθήκευση