Alumil Greece
Choose your local website

Νέα

Εθνικό Στάδιο Ράγκμπι στο Βουκουρέστι: Τα συστήματα της ALUMIL έτοιμα για «σκληρές αναμετρήσεις»

To Βουκουρέστι είναι μια πόλη με έντονο χαρακτήρα και νεανικό παλμό. Ως η πρωτεύουσα της Ρουμανίας είναι το πολιτισμικό και οικονομικό κέντρο της χώρας. Ένας άλλος τομέας στον οποίο ξεχωρίζει η πόλη είναι φυσικά ο αθλητισμός. To ποδόσφαιρο κυριαρχεί στη συνείδηση των πολιτών, ωστόσο ένα ακόμα άθλημα, το ράγκμπι, είναι ιδιαίτερα αγαπητό τόσο στην χώρα, όσο και συγκεκριμένα στο Βουκουρέστι. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η πόλη διαθέτει ένα από τα πιο παλιά στάδια ράγκμπι, το οποίο μετά από αλλεπάλληλες ανακαινίσεις, επανασχεδιάστηκε και χτίστηκε από την αρχή.

Tο νέο Εθνικό Στάδιο Ράγκμπι βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πόλης και είναι έργο του αναγνωρισμένου αρχιτεκτονικού γραφείου Dico & Tiganas. Το όραμα των αρχιτεκτόνων ήταν η οικοδόμηση ενός σύγχρονου σημείου αναφοράς για το Βουκουρέστι, που θα εξυπηρετεί τις αθλητικές ανάγκες ενός νέου σταδίου και ταυτόχρονα θα ενισχύει αισθητικά τον περιβάλλοντα χώρο. Μια από τις βασικές αρχές του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία ανοιχτών χώρων, που συμβάλλουν στην επικοινωνία και αποτρέπουν τον συνωστισμό. Το κύριο κτιριακό μέρος του σταδίου ακολουθεί μια τριγωνική δομή, το οποίο αντιπαρατίθεται στην επιβλητική εκκλησία Cașin Monastery, που γειτνιάζει με το γήπεδο. Κύρια χαρακτηριστικά του κτιρίου είναι οι καθαρές γραμμές και η ενοποίηση των χώρων, κάτι που καθιστά μια τόσο μεγάλη και εντυπωσιακή κατασκευή ανθρώπινη και λειτουργική.

Η αίσθηση της ενότητας ανάμεσα σε όγκους διαφορετικού μεγέθους, υπογραμμίζεται από το κτιριακό κέλυφος, που λειτουργεί σαν ένας ιδιότυπος λευκός φάκελος και «αγκαλιάζει» όλο το οικοδόμημα. Αντίστοιχα, τα συστήματα αλουμινίου που έχουν επιλεγεί ενσωματώνονται πλήρως σε αυτή τη λογική και υποστηρίζουν αισθητικά τη σύνθεση. Το σύστημα υαλοπετασμάτων SMARTIA M7 «δένει» άψογα με την κατασκευή, ενισχύοντας τον φυσικό φωτισμό που διαχέεται μέσα στις ποικίλες εγκαταστάσεις του σταδίου, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο. Το M7 είναι ιδανικό για κατασκευές όπως το Εθνικό Στάδιο Ράγκμπι, καθώς παρέχει αυξημένη στατικότητα - προαπαιτούμενο για αθλητικές εγκαταστάσεις – ενώ  η αντοχή του έναντι ακραίων φυσικών φαινομένων καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις κτιριακές ανάγκες. Παράλληλα, ένα ακόμη προηγμένο σύστημα της ALUMIL, το ανοιγόμενο θερμομονωτικό σύστημα SMARTIA S67, συνεισφέρει σημαντικά στην ταυτότητα του κτιρίου. Το S67 ξεχωρίζει για τον μοντέρνο σχεδιασμό του, ενώ η υψηλή ενεργειακή του απόδοση συμβαδίζει με τις ανώτερες προδιαγραφές που οφείλει να έχει ένα σύγχρονο στάδιο στην εποχή μας.

Το Εθνικό Στάδιο Ράγκμπι στο Βουκουρέστι συνιστά μια εντυπωσιακή προσθήκη στη γεωγραφία της πόλης. Οι minimal γραμμές του και η ομαλή συνύπαρξή του με το εξωτερικό περιβάλλον διαμορφώνουν μια φιλική προς τους πολίτες αστική έκταση, η οποία εκπέμπει αισιοδοξία και στέλνει ελπιδοφόρο μήνυμα αθλητικού πνεύματος. Η συμμετοχή της ALUMIL στη δημιουργία ενός τόσο σημαντικού σταδίου αποδεικνύει το εύρος και την ευελιξία των προϊοντικών λύσεων που προσφέρει η εταιρεία σε έργα διεθνούς κλίμακας.

 

Φωτογραφικό υλικό: Cosmin Dragomir

 

Αποθήκευση