Alumil Albania
Choose your local website

30 Vite Histori

Kur familja Mylonas themeloi kompaninë në vitin 1988, premtoi të ofrojë sisteme alumini të përparuara arkitektonike. 30 vjet më vonë, ALUMIL është bërë pjesë e miliona familjeve që përdorin produktet e tyre çdo ditë. Produkte që ofrojnë dritë, siguri dhe ngrohtësi në çdo vend grek dhe në mbarë botën. Por si u shndërrua ALUMIL, nga një kompani e vogël prej 27 vetësh, në atë që është sot?
1988-1999: Hapat e para të ambicies.

1988

Një kompani e vogël familjare është themeluar nga familja Mylonas në Zonën Industriale të Kilkis, me 27 punonjës. Objektivi kryesor i të gjitha kompanive në industrinë e aluminit deri atëherë ishte prodhimi i strukturave më të lehta me kosto më të ulët.

1990

ALUMIL fillon një projekt ambicioz për të krijuar një prodhim tërësisht të integruar të standardeve të larta. Investimet e para i referohen linjës së lyerjes elektrostatike dhe njësisë për bashkimin e profileve të izolimit termik.

1991

Zhvillohen sistemet inovative me izolim termik, që e bën një kompani udhëheqëse në Greqi duke ofruar zgjidhje të avancuara të izolimit termik.

1994

Departamenti i R & D është themeluar, me objektivin kryesor të zhvillimit të sistemeve të reja arkitekturore të gatshme për të përmbushur çdo nevojë të tregut.

1999

Dekadës së parë po i vjen fundi. Brenda këtyre dhjetë viteve të fundit, kompania u zhvillua në një ritëm mbresëlënës, duke pasur nën ombrellën e saj 15 filiale në Greqi dhe jashtë saj.

2000-2009: "Valentini i Aluminit"

Estetikë e lartë dhe izolim termik në plan të parë

2000

Kompania merr çertifikatat e para në sistemet e saj të izolimit termik nga Instituti i Certifikimit Gjerman ift Rosenheim, i njohur gjerësisht.

2001

Ndërsa investime shumë të mëdha janë bërë gjatë viteve 1990, mijëvjeçari i ri fillon për kompaninë me aftësi mbresëlënëse të kapacitetit më të madh të prodhimit në Greqi dhe në Evropën Jugore.

2002

Bashkimi Evropian, me Direktivën 2002/91 mbi Performancën e Energjisë së Ndërtesave, kontribuon në konsolidimin e sistemeve të izolimit termik në treg.

2003

Është hera e katërt që ALUMIL i është dhënë Çmimi "GrowthPlus Top 500" nga vende të Evropës për kontributin e tij në rritjen e ekonomisë evropiane.

2005

Dy komplekse të reja industriale janë themeluar në Serbi dhe Shqipëri.

2006

Bashkëpunimi me kompaninë e mirënjohur Porsche Design fillon në mënyrë që të prodhojë produkte estetike të larta. Në të njëjtin vit, ALUMIL është dhënë çmimi për stendën më të mirë në ekspozitën "MADE" në Milano. Kryetari i Shoqatës Italiane të Aluminit në ceremoninë e dhënies së çmimeve e quan Presidentin e ALUMIL, Z. George Milonas, "Valentini i Aluminit", për shkak të dizajnit të lartë të produktit.

2007

Programi mjedisor "Green ALUMIL" po zbatohet për mbrojtjen e mjedisit. Zgjerimi në tregjet ndërkombëtare vazhdon dhe në të njëjtin vit, Lindja e Mesme, Afrika, Evropa Perëndimore dhe tregjet amerikane e prezantojnë ALUMIL-in përmes projekteve mbresëlënëse.

2008

Një investim prej 15 milionë eurove është bërë për instalimin e njësisë më të azhurnuar (profile me ngjyra metalike) në Evropë. Në të njëjtën kohë, krijimi i dy filialeve të reja në SHBA dhe Emiratet e Bashkuara Arabe thekson se dekada e dytë vjen në një fund dinamik

2009-2019: Hapja e lundrimit për tregjet ndërkombëtare

2009

Industria e aluminit është duke u përballur me një recesion të rëndë. Përkundër krizës ekonomike greke, ALUMIL vazhdon të investojë dhe intensifikojë përpjekjet për t'u themeluar jashtë vendit.

2010

Dy filiale të reja janë themeluar në Kosovë dhe në Rusi.

2014

Markë me cilësi të lartë SUPREME është krijuar me sisteme arkitekturore unbeatable. Në të njëjtin vit, po krijohet rrjeti SUPREME i prodhuesve, i përbërë nga prodhuesit e certifikuar të aluminit me njohuri shumë të larta teknike. Dy filiale të reja janë themeluar në Kenia dhe Kroaci.

2015

ALUMIL merr "Çmimin e Ekselencës Industriale" në konkursin "Made in Greece Awards" dhe "Çmimin e Përsosmërisë Teknologjike" në konkursin "Vlera Greke". Përveç kësaj, dy filiale të reja janë themeluar në Australi dhe Indi dhe dega e Egjiptit është riorganizuar me stabilimente të përmirësuara.

2016

Është bërë ri-emërimi i kompanisë dhe kategorizimi i të gjitha sistemeve arkitekturore në tri nën-markat përfundon: SUPREME, SMARTIA, COMFORT. Eksportet janë tejkaluar 80% të qarkullimit total.

2018

Zbatimi i metodave pioniere në procesin e prodhimit, duke respektuar mjedisin, duke ndjekur parimet e ekonomisë rrethore. Objektivi kryesor është përmirësimi i mëtejshëm i cilësisë duke maksimizuar produktivitetin. ALUMIL përfshin printera 3D të artit për të dizajnuar produkte inovative.

2019

30 Vite të mbushura me pioniere. Kompania është 30 vjeçare dhe vazhdon kursin e saj dinamik, me inovacione të reja të tilla si produkti unik WOODALUX ose SMARTIA M630 PHOS minimale rrëshqitje sistemit. Vitet e ardhshme do të jenë po aq emocionuese, me shumë sfida të reja në tregjet ndërkombëtare. Familja ALUMIL prej 27 vetash tani numëron më shumë se 2.200 njerëz në mbarë botën dhe po rritet vazhdimisht.