Alumil Greece
Choose your local website

Vancouver House

Η περίπτωση

Στο κέντρο της πολυσύχναστης καναδικής πόλης ο χώρος εγκλωβίζεται σε στενά όρια, θέλοντας να ξεφύγει με ανοδικές τάσεις. Έτσι, γεννιέται το Vancouver House υιοθετώντας τη φιλοσοφία "Gesamtkunstwerk", μια ολιστική προσέγγιση όσον αφορά τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.


Το αποτέλεσμα

Σαν ένας νοητός στρόβιλος, ορθώνεται από την τριγωνική του βάση κάνοντας μία «χορευτική» κίνηση, για να καταλήξει στα υψηλότερα επίπεδα τετραγωνισμένο και επιβλητικό. Φαινομενικά ασύμμετρα ανοίγματα ανά όροφο, τελικώς συνθέτουν μία ενιαία όψη που θυμίζει χτιστό τοίχο. Καλυπτόμενα από γυάλινες επιφάνειες, εξυπηρετούν όχι μόνο στην αειφορία του υψηλών ενεργειακών απαιτήσεων κτιρίου (LEED-platinum βράβευση), αλλά επιπλέον στην έκφραση της πρωταρχικής αρχιτεκτονικής σύλληψης περί σύνδεσης της γέφυρας της Granville Street με το κέντρο της πόλης, ως ένας υποτιθέμενος «πύργος ελέγχου». Λιτές, καθαρές, λευκές γραμμές minimal χαρακτήρα συνθέτουν το εσωτερικό, με το φυσικό φωτισμό να τονίζει ακόμη περισσότερο την υψηλή αισθητική και να συνδέει άριστα το εσωτερικό με το εξωτερικό περιβάλλον.


Επιτεύγματα και βραβεία

2012 - 
World Architecture News (WAN) Awards, Νικητής του οικιστικού τομέα
2014 - 
Rethinking the Future Awards, 1 θέση για το concept κτίριο μικτής χρήσης
2015 - 
Μελλοντικό έργο της Χρονιάς, World Architecture Festival 2015
2015 - 
Βραβείο Αριστείας Καναδών Αρχιτεκτόνων

Ταυτότητα έργου
Χώρα
Καναδάς
Πόλη
Βανκούβερ
Έτος
2019
Μέγεθος
136,779 τ.μ/ 12,707 τ.μ
Αποθήκευση