Alumil Greece
Choose your local website

Samsung HQ

Η περίπτωση

Η αρχιτεκτονική του κτιρίου είναι ιδιαίτερα απλή και σαφής, με αυστηρές γραμμές σχεδίασης που κινούνται σε κάθετο και οριζόντιο άξονα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει ξεκάθαρα τον σκοπό και τον λόγο ύπαρξης των κεντρικών γραφείων του κολοσσού τεχνολογίας Samsung στο Νέο Κάιρο της Αιγύπτου.

Η λύση

Ο περιβάλλον χώρος δεν αποτέλεσε περιορισμό για την ανέγερση του κτιρίου, καθώς πρόκειται για μία αναπτυσσόμενη περιοχή που αναζητά τον αρχιτεκτονικό της χαρακτήρα. Το κτίριο αποτελείται από μία σύνθεση μεγάλων παραλληλόγραμμων όγκων σε τόνους του λευκού και του ανοιχτού γκρι χρώματος. Φαινομενικά δεν αποτελεί ιδιαίτερη αρχιτεκτονική πρόκληση, όμως στην πραγματικότητα είναι μία καθαρή έκφραση της φιλοσοφίας της εταιρείας που ενώ αναπτύσσει κορυφαία προϊόντα τεχνολογίας, υιοθετεί μία minimal σχεδίαση που δεν κραυγάζει. Με μία πρώτη ματιά κανείς θα αναρωτηθεί τον λόγο ύπαρξης τόσων ανοιγμάτων στο κτίριο που καλύπτονται με μεγάλους υαλοπίνακες και ελαχίστου εμφανούς προφίλ αλουμινίου συστήματα. Στα γραφεία μίας εταιρείας που προάγει τη δημιουργικότητα και βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας, ο εργαζόμενος αποτελεί επίκεντρο αυτής και φροντίζει με κάθε τρόπο να του προσφέρει ένα περιβάλλον έμπνευσης και απόλυτης παραγωγικότητας. Γι’ αυτό, προκαλεί την ενοποίηση του εσωτερικού με το εξωτερικό περιβάλλον χάρη στα μεγάλα ανοίγματα, στοχεύοντας στην ψυχική τόνωση των εργαζομένων, χωρίς να αισθάνονται στιγμή πως βρίσκονται σε έναν μουντό εργασιακό χώρο. 

Ταυτότητα έργου
Χώρα
Αίγυπτος
Πόλη
Νέο Κάιρο
Έτος
2015
Αποθήκευση