Alumil Greece
Choose your local website

Ιδιωτική Κατοικία στον Άλιμο

Η περίπτωση

Το φυσικό τοπίο στην πλαγιά του Αλίμου, με το γαλάζιο και πράσινο να κυριαρχούν στο βλέμμα, υποδέχεται το λευκό κτίσμα σε minimal σχεδιασμό, και η αντίθεση αυτή εναρμονίζεται αβίαστα τονίζοντας το χαρακτήρα του. Η οικία αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα προσανατολισμένη στον άξονα βορρά-νότου, για να απορροφά την κλίση του οικοπέδου ενώ παράλληλα επιτρέπει απρόσκοπτα τη θέα με τα μεγάλα ανοίγματα προς τη θάλασσα.

Το αποτέλεσμα

Η κάλυψη αυτών με γυάλινες επιφάνειες και ελάχιστα εμφανές προφίλ αλουμινίου, επιτυγχάνει ομαλή ενοποίηση του εσωτερικού με το εξωτερικό περιβάλλον, τονίζοντας με τον τρόπο αυτό τον minimal αρχιτεκτονικό χαρακτήρα που υιοθετεί η οικία. Οι χώροι των υπνοδωματίων και των λουτρών συναντώνται στο χαμηλότερο επίπεδο, όπου ο συμπαγής και βαρύς όγκος του εμφανούς σκυροδέματος, αποπνέει αυξημένη αίσθηση ασφάλειας. Στο δεύτερο και υψηλότερο επίπεδο, κοινόχρηστες λειτουργίες της κατοικίας, όπως χώρος εισόδου, φαγητού και διημέρευσης, εκφράζονται σαν ένα πιο ελαφρύ πρίσμα με λεπτότερες διατομές και πιο ραδινές αναλογίες με έντονη τη διαφάνεια και το λευκό χρώμα. Στο εσωτερικό της οικίας, η διαρρύθμιση αποτελείται από λιτές και ευλύγιστες γραμμές, με την επίπλωση σχεδόν να «αιωρείται» προκαλώντας κατά ένα τρόπο το αίσθημα της ελευθερίας.

Ταυτότητα έργου
Χώρα
Ελλάδα
Πόλη
Άλιμος
Περιοχή
Άλιμος
Έτος
2018
Αποθήκευση

Αρχιτέκτονες

ISV Architects

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ