Alumil Greece
Choose your local website

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii

Η πρόκληση

Ο εργαζόμενος αποτέλεσε το επίκεντρο και τη βασική φιλοσοφία κατασκευής του κτιρίου στο κέντρο του Βουκουρεστίου. 

Το αποτέλεσμα

«Αγκαλιάζοντας» δύο βασικές και πολυσύχναστες οδικές αρτηρίες, ενστερνίζεται το κυρίαρχο ύφος της περιοχής σε ένα γενικό πλαίσιο με τις γραμμές σχεδίασης αλλά διαφοροποιείται εμφανώς χρησιμοποιώντας σκουρόχρωμους τόνους του γκρι και ιδιαίτερες λεπτομέρειες από τούβλο στο χαρακτηριστικό κεραμιδί χρώμα. Τους ίδιους γκρι τόνους ακολουθούν και τα κουφώματα, διαμορφώνοντας μία ενιαία πρόσοψη με ελάχιστα εμφανές προφίλ αλουμινίου επιτρέποντας στο φυσικό φως να εισχωρήσει και να προσδώσει μία διαφορετική διάθεση στους εργαζομένους στο εσωτερικό του. Την ίδια ευχάριστη διάθεση ελευθερίας που πετυχαίνει και η απρόσκοπτη πανοραμική θέα προς τη ανατολική -κατά κύριο λόγο- κατεύθυνση της πόλης. Δεν πρόκειται απλώς για μία ακόμη αρχιτεκτονική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης, αλλά για ένα απτό παράδειγμα πως ο εργασιακός χώρος μπορεί να μεταμορφωθεί και να διαμορφωθεί σε ένα ευχάριστο περιβάλλον που σέβεται την κουλτούρα και το ύφος της περιοχής στην οποία εδρεύει.

Αρχιτεκτονική μελέτη: Sc Alpha Studio srl

Ταυτότητα έργου
Χώρα
Ρουμανία
Πόλη
Βουκουρέστι
Αποθήκευση