Alumil Greece
Choose your local website

H Avenue

Η περίπτωση

Η αρχιτεκτονική προσέγγιση εμφανώς επηρεασμένη από τη μεταπολεμική φιλοσοφία σχεδιασμού των κτιρίων, προσαρμοσμένη βέβαια στο ιδιαίτερο στιλ μίας πιο εκσυγχρονισμένης άποψης. Το έργο αποτελεί ένα συνονθύλευμα και «πάντρεμα» ιδεών, καθότι αναλήφθηκε δευτερογενώς με απαίτηση από τη νέα ομάδα αρχιτεκτόνων να προσδώσει μία διαφορετική όψη σε σχέση με τους προϋπάρχοντες.

Το αποτέλεσμα

Προκειμένου να υποστηριχθούν οι κάθετοι τόνοι του κτιρίου και να επέλθει η εξισορρόπηση των οριζοντίων,  εισήχθησαν στοιχεία ώστε να κρύψουν περιοχές που φαίνονταν κακώς δομημένες ή περιττές. Έπειτα από την αφαίρεση των υαλοπετασμάτων από τον αρχικό σχεδιασμό, επικράτησε μία δίχρωμη παλέτα λευκού και μαύρου χρώματος. Ένα μοτίβο ορθογώνιων σχημάτων με λεπτά πλαίσια που διαφοροποιούνται μεταξύ τους αποδόθηκε στα παράθυρα και ένας έντονα «παιχνιδιάρικος» τόνος στο συνδυασμό αυτών προκαλεί για περαιτέρω προσοχή. Η διαίρεση των όγκων του κτιρίου σε σαφή μικρότερα γεωμετρικά μοτίβα, έγινε με επιτηδευμένο τρόπο ώστε να μειώσει - φαινομενικά τουλάχιστον – το μέγεθός του. Τέλος, η φουτουριστική προσέγγιση στην εσωτερική σχεδίαση και διακόσμηση, διατηρεί το στοιχείο της γεωμετρίας και εκπλήσσει με τις έντονες χρωματικές λεπτομέρειες που τονίζονται στον λευκό καμβά.

Ταυτότητα έργου
Χώρα
Ρουμανία
Πόλη
Βουκουρέστι
Έτος
2017
Αποθήκευση

Urban Office

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ