Alumil Greece
Choose your local website

Villa Agapanthus

Η περίπτωση

Η κατοικία Agapanthus βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της Νικιάνας, στην ανατολική πλευρά της Λευκάδας μέσα σε ένα καταπράσινο λόφο με πανοραμική θέα προς τα πριγκηπονήσια. Η μελέτη της Revergo Architecture αφορά στο σχεδιασμό του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου μιας εξοχικής κατοικίας 200 τ.μ. στην οποία είχαν ήδη κατασκευαστεί ο φέρον οργανισμός, οι εξωτερικές τοιχοποιίες και ο σκελετός της πισίνας. 

Η λύση

Το κτίριο οργανώνεται σε 3 επίπεδα και λειτουργεί ως τουριστικό κατάλυμα για τους θερινούς μήνες. Στο ισόγειο βρίσκονται οι χώροι διημέρευσης με την κουζίνα και το καθιστικό καθώς και ένα υπνοδωμάτιο. Τα υπόλοιπα 2 υπνοδωμάτια τοποθετούνται στον όροφο, ενώ στο υπόγειο της κατοικίας βρίσκεται ένας μικρός χώρος γυμναστηρίου και ευεξίας με χαμάμ και όργανα γυμναστικής. Ο σχεδιασμός του εσωτερικού χώρου βασίστηκε στην ίδια τη μελλοντική χρήση της κατοικίας ως χώρου φιλοξενίας και την πρόθεση δημιουργίας ενός χώρου ζεστού, ανοιχτού και καθαρού όπως το ελληνικό καλοκαίρι. Το λευκό χρώμα των τοίχων συνδυάζεται με φυσικά υλικά, όπως το ξύλο, το μπαμπού, το καλάμι και την ψάθα, στα έπιπλα και τη διακόσμηση των χώρων. Ο φυσικός φωτισμός κυριαρχεί στο εσωτερικό, καθώς τα μεγάλα ανοίγματα ωφελούν στην ενοποίηση με το εξωτερικό περιβάλλον, ενώ παράλληλα επιτρέπουν την απρόσκοπτη θέα προς το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου. Αντίστοιχη αντιμετώπιση ακολουθείται και στους εξωτερικούς χώρους της κατοικίας. Εδώ ο ωφέλιμος χώρος οργανώνεται σε επιμέρους ζώνες με υπαίθρια καθιστικά σε διαφορετικά επίπεδα, που ακολουθούν το ανάγλυφο του εδάφους, διατηρώντας ταυτόχρονα άμεση σχέση με τα στοιχεία νερού και το φυσικό τοπίο. Ανάμεσά τους οργανώνονται ζώνες φύτευσης. 

Ταυτότητα έργου

Χώρα
Ελλάδα
Πόλη
Νικιάνα
Περιοχή
Λευκάδα
Έτος
2020
Αποθήκευση