Alumil Greece
Choose your local website

The Four Walls

Η πρόκληση

Η αρχική ιδέα από τον αρχιτέκτονα Νικόλα Φραντζέσκο, που εφαρμόστηκε για τον σχεδιασμό της συγκεκριμένης κατοικίας, η οποία βρίσκεται σκαρφαλωμένη στους πρόποδες του Υμηττού, ήταν η αποδόμηση του κλασικού ορθογώνιου τετραγώνου, με τους τέσσερις τοίχους να ορίζουν το χώρο διαβίωσης, εσωκλείοντας τις χρήσεις και τις λειτουργίες μιας κατοικίας.

Η λύση

Οι τέσσερις τοίχοι έχουν τοποθετηθεί παράλληλα μεταξύ τους διαχωρίζοντας τις χρήσεις (δημόσια, ιδιωτικά) και τις λειτουργίες της κατοικίας. Η μορφολογία του εδάφους επέβαλε την ανάπτυξη των χώρων σε πέντε επίπεδα τα οποία διατηρούν την οπτική επαφή μεταξύ τους δίνοντας την αίσθηση του ενιαίου. Στο επίπεδο -2 φιλοξενούνται γυμναστήριο, hammam, home-cinema/live stage, και το parking. Στο -1 τα παιδικά δωμάτια, η κουζίνα και το playroom, στο ισόγειο τραπεζαρία/κουζίνα και το master suite και στα ανώτερα επίπεδα +1 και +2 βρίσκουμε το σαλόνι που απολαμβάνει την απεριόριστη θέα διαμέσου κουφώματος τύπου γκιλοτίνας, και βοηθητικούς χώρους. Η δυτική όψη του κτιρίου έχει προστατευθεί από μια σειρά ανοιγοκλειόμενων μεταλλικών κατασκευών με μπαμπού, προσδίδοντας μια θεατρικότητα στην όψη ανάλογα με τη θέση τους.
Προκειμένου να υπηρετήσουν την σχεδιαστική φιλοσοφία του έργου, τοποθετήθηκαν θερμομονωτικά minimal σχεδιασμού συστήματα αλουμινίου, που αποτελούν την ιδανική επιλογή για την κάλυψη μεγάλων ανοιγμάτων και δίνουν τη δυνατότητα ενίσχυσης του φυσικού φωτισμού, χάρη στην ελαχιστοποίηση του εμφανούς πλαισίου αλουμινίου. Επίσης με τη δυνατότητα γωνιακών κατασκευών χωρίς σταθερές κολώνες, ενισχύεται η αίσθηση ελευθερίας και άμεσης επαφής με τους εξωτερικούς χώρους. Ταυτόχρονα με τη μεγάλων διαστάσεων γκιλοτίνα ηλεκτροπνευματικής κίνησης, προσφέρεται εξαιρετική θέα προς το Σαρωνικό και προς ένα μεγάλο τμήμα του Λεκανοπεδίου.

Ταυτότητα έργου

Χώρα
Ελλάδα
Πόλη
Βούλα
Περιοχή
Αττική
Έτος
2018
Αποθήκευση

Κατασκευαστές αλουμινίου

TECHNIKAL, Νικολής Νίκος

Λ. Βουλιαγμένης 26
+30 210 8949950
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ