Alumil Greece
Choose your local website

Secret Garden House

Η πρόκληση

Στο νοτιοανατολικό άκρο ενός όμορφου νησιού των Κυκλάδων, της Πάρου, στα πλαίσια της δημιουργίας μιας σύγχρονης μονοκατοικίας, τέθηκε ως προτεραιότητα η ένταξή της στο εξωτερικό περιβάλλον. Βασική επιδίωξη ήταν η δημιουργία ενός σπιτιού που θα ενσωματώνεται στη φύση, αντί να αντιτίθεται σε αυτήν. 

Η λύση

Σε ένα οικόπεδο που οριοθετείται στα δύο άκρα του από ένα δέντρο ελιάς και μια συστάδα πεύκων, το Secret Garden House εντυπωσιάζει με την έξυπνη και λιτή του σχεδίαση. Οι αρχιτέκτονες του γραφείου Scapearchitecture έδωσαν μεγάλη έμφαση στην ενσωμάτωση του κτιρίου στο περιβάλλον. Έτσι, παρατηρώντας το Secret Garden House, διαπιστώνει εύκολα κανείς ότι είναι ενταγμένο στην πλαγιά, δημιουργώντας μια σύγχρονη σπηλιά. 

Η αυλή του σπιτιού ακολουθεί τα χρώματα του φυσικού τοπίου, χωρίς εξάρσεις ή υπερβολές και ένα μονοπάτι από χαλίκι, μας οδηγεί – περνώντας από χαμηλή βλάστηση – στην κατοικία. Σχεδόν η μισή βρίσκεται ενταγμένη στον λόφο, ενώ το κομμάτι που βρίσκεται εξωτερικά της πλαγιάς, καλύπτεται από μια ορθογώνια πέργκολα σκίασης. Την προσοχή τραβάνε έντονα οι ιδιαίτερα μεγάλες μπαλκονόπορτες με minimal συρόμενα κουφώματα αλουμινίου, που συνεχίζουν τη φιλοσοφία της απλότητας και της άνεσης. 

Εσωτερικά, η κατοικία δίνει μια μοναδική αίσθηση αρμονίας. Βυθισμένο κάτω από τον λόφο, το Secret Garden House αποτελεί ένα προστατευμένο ησυχαστήριο για όσους διαμένουν σε αυτό. Η κουζίνα, η τραπεζαρία και το σαλόνι συνυπάρχουν σε έναν ενιαίο χώρο, με το ξύλο να αγκαλιάζει αισθητικά τους χώρους και να παρέχει μια νότα ζεστασιάς. Η ίδια φιλοσοφία συνεχίζεται και στα 3 υπνοδωμάτια της κατοικίας, που παρέχουν ηρεμία στους διαμένοντες. Τα εντυπωσιακά ανοίγματα παραθύρων προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στην αυλή, επιτρέπουν στο φως να λούσει την κατοικία, ενώ παράλληλα η ένταξη των συρόμενων κουφωμάτων εντός της τοιχοποιίας ενισχύει τη minimal αισθητική ματιά της σχεδίασης και προσφέρει άψογη ροή αέρα στο εσωτερικό. 

Το Secret Garden House είναι ένα έργο που υπογραμμίζει την αξία της συμπερίληψης του φυσικού περιβάλλοντος στις σύγχρονες κατασκευές. Ο συνδυασμός των ποιοτικών υλικών, της βιώσιμης σχεδίασης και του Κυκλαδίτικου τοπίου, δίνει ένα αποτέλεσμα απαράμιλλης αισθητικής και εξυψώνει την εμπειρία διαβίωσης. 

Ταυτότητα έργου

Χώρα
Ελλάδα
Πόλη
Πάρος
Έτος
2019
Μέγεθος
120 τ.μ.
Αποθήκευση