Alumil Greece
Choose your local website

Eco-Challenge Διαγωνισμός

Πάτα πόδι και βάλε STOP στην ατμοσφαιρική ρύπανση!

Πάτα πόδι! Χρησιμοποίησε περισσότερο τα πόδια και λιγότερο το αυτοκίνητό σου,
συμβάλλοντας στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, οι οδικές μεταφορές είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς ευθύνονται για το 72% των συνολικών εκπομπών του κλάδου των μεταφορών στην Ευρώπη, ενώ η χρήση Ι.Χ. οχημάτων και ελαφρών φορτηγών προκαλεί το 12% των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην Ε.Ε.

Επιπλέον, βάσει πρόσφατων στοιχείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί τον σημαντικότερο περιβαλλοντικό κίνδυνο για την υγεία στην Ευρώπη, καθώς συνδέεται άμεσα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, καρδιαγγειακές παθήσεις και πρόωρους θανάτους, συντελώντας στη μείωση του προσδόκιμου ζωής.

Ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας, η ποιότητα του αέρα είναι κακή και τα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου (NO2) ιδιαίτερα υψηλά, υπερβαίνοντας σταθερά τις ετήσιες οριακές τιμές. Τι μπορούμε να κάνουμε για να συμβάλλουμε στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης; Μέρος της λύσης βρίσκεται στα…πόδια μας! Χρησιμοποιώντας περισσότερο τα πόδια μας αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή μέσα φιλικά προς το περιβάλλον όπως το ηλεκτρικό ή το συμβατικό ποδήλατο, το πατίνι και τα rollers περιορίζουμε τη χρήση αυτοκινήτων στις καθημερινές μας μετακινήσεις, ειδικά όταν αυτές αφορούν μικρές αποστάσεις. Πες, λοιπόν, ΝΑΙ στην οικολογική πρόκληση του Σεπτεμβρίου και υιοθέτησε μια καινούρια συνήθεια που κάνει αποδεδειγμένα καλό στην υγεία σου!

Ιδέες Συμμετοχής:

Α. Πήγαινε για ψώνια με τα πόδια, στηρίζοντας παράλληλα και τα μαγαζιά της γειτονιάς σου.

Β. Μετέτρεψε τη διαδρομή από το σπίτι μέχρι το σχολείο σε μια διασκεδαστική πρωινή βόλτα με τα παιδιά.

Γ. Χρησιμοποίησε για τις καθημερινές σου μετακινήσεις τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή, για μικρές αποστάσεις, μέσα φιλικά προς το περιβάλλον (π.χ. πόδια, ποδήλατο, πατίνι, rollers κτλ.).

Τρόπος Συμμετοχής: Αποτύπωσε την ενέργειά σου σε φωτογραφία ή video και ανέβασέ την στον λογαριασμό σου σε Facebook ή Instagram με το hashtag #BetterOnFootGR

Προσοχή: Για την έγκυρη συμμετοχή στον διαγωνισμό γίνονται αποδεκτά μόνο posts και όχι stories.

Σημείωση: Αν προχωρήσεις σε ανάρτηση στο Facebook, η δημοσίευση πρέπει να είναι δημόσια, ενώ στο Instagram απαιτεί ανοιχτό λογαριασμό.

Ημερομηνία λήξης: 30/09/2022

Το δώρο του νικητή/της νικήτριας: Ένα ηλεκτρικό scooter αξίας έως 500€, για να μετακινείσαι οικολογικά και οικονομικά!

Διαβάστε τους όρους

Ο διαγωνισμός Eco Challenge Ιουνίου, με θέμα «STOP στις πλαστικές σακούλες», ολοκληρώθηκε.  

Ύστερα από κλήρωση, νικητήρια αναδείχθηκε η συμμετοχή του λογαριασμού Instagram Vagia Tsaknaki, που κέρδισε ένα handcrafted ζευγάρι γυαλιά ηλίου της εταιρείας  PHEE, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως που χρησιμοποιεί ως κύρια πρώτη ύλη τα νεκρά φύλλα του φυτού Posidonia Oceanica.  

Οι οικολογικές προκλήσεις μας συνεχίζονται, με στόχο να συμβάλλουμε στην προστασία του πλανήτη μας μέσα από μικρές «πράσινες» πράξεις. Μείνετε συντονισμένοι για το επόμενο Eco Challenge!  

Ο διαγωνισμός Eco Challenge Ιουνίου, με θέμα Παραλίες Χωρίς Ίχνος Σκουπιδιών, ολοκληρώθηκε.

Ύστερα από κλήρωση, νικητήρια αναδείχτηκε η συμμετοχή του Instagram λογαριασμού Giorgos Kalpis, που κέρδισε μία σανίδα SUP με όλα τα αξεσουάρ αξίας έως 500€

Οι μηνιαίοι διαγωνισμοί Eco Challenge θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Kάθε μήνα σας προτρέπουμε να κάνετε μικρές πράξεις, που όμως θα έχουν θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη και τη ζωή σε αυτόν!

Ο διαγωνισμός Eco Challenge Μαΐου, με θέμα τη Μείωση της Σπατάλης Φαγητού, ολοκληρώθηκε.

Ύστερα από κλήρωση, νικητήρια αναδείχτηκε η συμμετοχή του Facebook λογαριασμού Μαρια Κωστη, που κέρδισε ένα πακέτο αξίας έως 500€ που περιλαμβάνει έναν οικιακό κομποστοποιητή κλειστού τύπου, μία χύτρα ταχύτητας, μία ψηφιακή ζυγαριά κουζίνας και ένα βιβλίο μαγειρικής. 

Οι μηνιαίοι διαγωνισμοί Eco Challenge θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Kάθε μήνα σας προτρέπουμε να κάνετε μικρές πράξεις, που όμως θα έχουν θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη και τη ζωή σε αυτόν!

Ο διαγωνισμός Eco Challenge Απριλίου, με θέμα τον Καθαρισμό της Γειτονιάς, ολοκληρώθηκε.

Ύστερα από κλήρωση, νικητήρια αναδείχτηκε η συμμετοχή του Instagram λογαριασμού athinave, που κέρδισε ένα ποδήλατο αξίας έως 500€.

Οι μηνιαίοι διαγωνισμοί Eco Challenge θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Kάθε μήνα σας προτρέπουμε να κάνετε μικρές πράξεις, που όμως θα έχουν θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη και τη ζωή σε αυτόν!

Ο διαγωνισμός Eco Challenge Μαρτίου, με θέμα τη Μείωση της Σπατάλης Νερού ολοκληρώθηκε.

Ύστερα από κλήρωση, νικητήρια αναδείχτηκε η συμμετοχή του facebook λογαριασμού της Κατερίνας Λαγούτατζη, που κέρδισε ένα σύστημα φιλτραρίσματος νερού με αντίστροφη ώσμωση!

Οι μηνιαίοι διαγωνισμοί Eco Challenge θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Kάθε μήνα σας προτρέπουμε να κάνετε μικρές πράξεις, που όμως θα έχουν θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη και τη ζωή σε αυτόν.

 

Ο διαγωνισμός Eco Challenge Φεβρουαρίου, με θέμα τη Μείωση του Ενεργειακού Αποτυπώματος, ολοκληρώθηκε.

Ύστερα από κλήρωση, νικητήρια αναδείχτηκε η συμμετοχή του Instagram λογαριασμού ioanna_traka, που κέρδισε τη δωροεπιταγή 500€ από τα καταστήματα Κωτσόβολος, για αγορά «πράσινης» οικιακής συσκευής.

Οι μηνιαίοι διαγωνισμοί Eco Challenge θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Kάθε μήνα σας προτρέπουμε να κάνετε μικρές πράξεις, που όμως θα έχουν θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη και τη ζωή σε αυτόν!

To Eco Challenge Ιανουαρίου με θέμα την προστασία της Άγριας Ζωής ολοκληρώθηκε.

Ύστερα από κλήρωση, νικητής του δώρου των 2 διανυκτερεύσεων για 2 άτομα σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας, το Νυμφαίο, αναδείχτηκε ο Kostas Savvakis.

Οι μηνιαίοι διαγωνισμοί Eco Challenge θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Kάθε μήνα σας προτρέπουμε να κάνετε μικρές πράξεις, που όμως θα έχουν θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη και τη ζωή σε αυτόν!

Επικοινωνία

Σχετικά με ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας και στη συνέχεια θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Φόρμα επικοινωνίας