Alumil Greece
Choose your local website
corporate-responsibility-header

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η ανάγκη να προσφέρουμε στην κοινωνία αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία πάνω στην οποία βασίστηκε η ίδρυση της Alumil
csr

Συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη της κοινωνίας μέσω των δραστηριοτήτων μας.

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δεν είναι απλά μία ακόμη σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, για όλους εμάς στην Alumil είναι μία στάση ζωής, είναι η φιλοσοφία μας που ξεκινά από το έτος ιδρύσεως της εταιρείας και μεγαλώνει, καθώς ο Όμιλος αναπτύσσεται παγκόσμια. Πρόκειται για ενέργειες που γίνονται με πρόθεση και στόχο τη βελτίωση του ανθρώπου, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας στην οποία ζει και δραστηριοποιείται. Οι υπηρεσίες μας δομούνται και προσφέρονται με γνώμονα ένα βασικό κανόνα τριών αξιών που συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους: άνθρωπος – ευημερία – ανάπτυξη.

Πώς μπορεί να υλοποιηθεί όμως αυτό το τρίπτυχο; Με έμπρακτες ενέργειες. Στην Alumil, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση:

 • Στην προστασία του περιβάλλοντος, την εξασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας.
 • Την καταπολέμηση των κοινωνικών αποκλεισμών.
 • Την πολιτική ίσων ευκαιριών στην απασχόληση.
 • Την καλλιέργεια σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις τοπικές κοινότητες, όπου κι αν δραστηριοποιούμαστε.

Παράλληλες δράσεις

Ο οικολογικός χαρακτήρας του Ομίλου, αποτελεί μία πτυχή εφαρμογής της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης, η οποία όμως δεν περιορίζεται και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε καλύπτουν πολλαπλά επίπεδα και τομείς. Ενδεικτικά αναφέρονται:
 • Ημέρες εθελοντικής αιμοδοσίας
 • Στήριξη συλλόγων και φορέων προς ενίσχυση του κοινωφελούς τους έργου («Το Χαμόγελο του Παιδιού», ΕΛΕΠΑΠ, Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών ν. Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ», Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Τμήμα Κιλκίς)
 • Πραγματοποίηση πολιτιστικών γεγονότων
Επιπλέον, τον Απρίλιο του 2019 η Alumil προχώρησε σε μία ιδιαίτερα σημαντική και καινοτόμο κίνηση, δωρίζοντας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Δράμας ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου drone. Δίνοντας προτεραιότητα και έμφαση στην πρόληψη, ο εξειδικευμένος εξοπλισμός διασφαλίζει την έγκαιρη επέμβαση και αντιμετώπιση περιστατικών, κάνοντας το έργο των πυροσβεστών όχι μόνο πιο εύκολο, αλλά κυρίως πιο αποτελεσματικό.


Η Alumil στο CSR Hellas

Η Alumil σήμερα αποτελεί βασικό στέλεχος του Ελληνικού Δικτύου (CSR Hellas) για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) και ιδρυτικό μέλος του Global Compact (Οικουμενικό Σύμφωνο) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Πρόκειται για ένα δίκτυο επιχειρήσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με αποστολή την προώθηση της έννοιας της ΕΚΕ και την προβολή της, τόσο προς τον επιχειρηματικό κόσμο όσο και προς το κοινωνικό περιβάλλον, με απώτερο στόχο την ισόρροπη επίτευξη κερδοφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Με τη συμμετοχή του Ομίλου στο παγκοσμίου βεληνεκούς Δίκτυο, η διοίκηση της Alumil εκφράζει την υποστήριξή της στην πρωτοβουλία του ΟΗΕ και παράλληλα τη δέσμευσή της για την ευθυγράμμιση της λειτουργίας και της δραστηριότητας της εταιρείας με 10 παγκόσμια αποδεκτές αρχές στους τομείς:

 • Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, 
 • Συνθηκών εργασίας, 
 • Προστασίας του περιβάλλοντος και 
 • Καταπολέμησης της διαφθοράς

Το Global Compact, η μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία Εταιρικής Υπευθυνότητας, αποτελείται από περίπου 5.000 μέλη (εταιρείες, διεθνή συνδικάτα εργαζομένων, φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις κ.α.) από όλα τα μέρη του κόσμου.