Alumil Albania
Choose your local website

Lajme

Projekti spektakolar Orbi Twin Towers në Batumi zgjedh ALUMIL

Batumi është qyteti i dytë më i madh në Gjeorgji dhe është pozicionuar në një zonë të rëndësishme të pjesës lindore në Detin e Zi.  I ashtuquajturi "Las Vegas" në Gjeorgji ka tërhequr kaq shumë investitorë në vitet e shkuara (veçanërisht hotelet dhe kazinotë). Kështu, qiejgërvishëset në horizontin e qytetit janë rritur shumë gjatë dekadës së fundit.
Një nga projektet më ambicioze gjatë dekadave të fundit në Batumi është "Orbi Twin Towers". Dy qiejgërvishëse identike me 160 metra secili, janë bërë pika kryesore në rrugën Khimshiashvili. Secila prej dy ndërtesave spektakolare ka 45 kate, që përbën një nga komplekset më të mëdha hoteliere në botë. Të dy kullat kanë gjithsej 5.000 dhoma dhe apartamente dhe përvoja e të jetuarit pasurohet nga dyqanet me pakicë, restorantet, kafenetë, pishinat mbresëlënëse dhe qendrat spa.
Dizajni arkitektural i dy ndërtesave përcjell një ndjenjë lirie dhe hija blu e fasadës përputhet me horizontin blu të Detit të Zi. Vijat e tij të drejta sjellin një perspektivë bashkëkohore, ndërsa kurba në majë të dy ndërtesave na jep imazhin e një vale, duke ndjekur elementin e ujit që është i përhapur në bregdetin afër (vetëm 70 metra larg). Mbulesa e ndërtimit të secilit qiellgërvishës mbrohet nga korrozioni bregdetar ose kushtet ekstreme të motit nga alumini dhe qelqi i cilësisë së lartë. ALUMIL merr pjesë në projekt me SMARTIA M9660, një sistem me hapje e i izoluar termikisht. Performanca e lartë e energjisë së sistemit dhe përshtatshmëria e tij për të gjitha zonat klimaterike, janë dy nga përparësitë e tij kryesore. Për më tepër, qëndrueshmëria dhe funksionaliteti i rritur statik i M9660 - edhe kundër kushteve ekstreme të motit - e bën atë një zgjidhje kryesore për anën bregdetare lindore të Detit të Zi në Gjeorgji. Projekti "Orbi Twin Towers" është një shtesë arkitekturale unike në horizontin e Batumit. Si një simbol i besimit, ky projekt është në përputhje me vizionin e ALUMIL për përsosmëri dhe progres të vazhdueshëm. Mbi të gjitha, kjo mbështet praninë e kompanisë sonë në të gjithë botën, duke qenë gjithmonë në qendër të zhvillimit global dhe planifikimit urban.

Shto tek të preferuarat