resourcesHeader

Najčešće postavljana pitanja

Veličina ekstrudiranih profila ograničene su veličinom naše veće prese od 3750t. Opšte pravilo je maksimalna širina od 330mm i maksimalna visina od 180mm ali ne međusobno kombinovano. U zavisnosti od traženog faktora oblika, možete da dobijete precizniji odgovor od našeg tehničkog tima.
Čvrsto se odnosi na oblik u potpunosti bez šupljina, poput ravnih šipki ili šipki. Polu-šuplji oblik je oblik koji je delimično zatvoren, ali uvek zadržava otvor, čak i vrlo mali. Šuplji oblici sadrže jedan ili više potpuno zatvorenih područja poput cevi.
Alumil prati međunarodno priznat sistem EN propisa za ekstruziju aluminijuma ekst i proizvoda. Naime, možemo da prihvatimo EN-755 ili EN-12020. U njihovim poglavljima jasno su definisane sve tolerancije geometrije i oblika. Na zahtev možemo dogovorimo o posebnim tolerancijama za specifično kritične dimenzije.
Svaka promena na izrađenom proizvodu stvar je novog ugovora između kompanije i kupca. Nakon kontakta sa odeljenjem za tehničku podršku, stručnjaci će da procene sposobnost bilo kakve promene i mogu da predlože najbolje rešenje, u zavisnosti od vremena i troškova.
Na taj način imamo formalni dogovor između kupca i kompanije pre nego što se proizvod uputi za proizvodnju. Potpisom i pečatom koji korisnik prihvata geometriju, dimenzije, dopuštena odstupanja, primarnu i završnu površinsku obradu ukoliko je naznačeno. Ovaj postupak je takođe dodatni način da obe strane potvrde sporazum o svim tehničkim aspektima.
Ekstrudabilna debljina zida zavisi od geometrije profila i specificiranog materijala. Svaki put prilikom novog zahteva naši stručnjaci razgovaraju sa kupcem o debljini zida prikazanog na crtežu i predlažu ako je potrebno, bilo kakvu promenu debljine kako bi se olakšao proces ekstrudiranja bez uticaja na upotrebljivost profila.
Pravilno pakovanje na osnovu stvarnih potreba svakog kupca važan je deo procesa proizvodnje i može da poveća ili sačuva trošak konačnog proizvoda. Definisanjem načina pakovanja možemo da nastavimo sa tačnim proračunom troškova i na osnovu toga ponuditi precizne konačne cene. Međutim, postoje zadate opcije pakovanja koje možete da odaberete u skladu sa time.
Krajnja dužina kupljenih artikala od presudne je važnosti za usmeravanje proizvodnje jer veće dužine mogu direktno da se režu na presi, dok će za kraće biti potrebno posebno rezanje u odvojenoj podeli. To bi moglo da utroši više vremena i doda više troškova koji bi trebali da budu uračunati pre nego što damo ponudu.
Izbor pravilne legure krucijalan je za sve faze proizvodnje i kvalitet gotovog proizvoda. Osim troškova proizvoda, specifična svojstva legure utiču na dizajn i proizvodnju kalupa i mehanička svojstva konačne ekstruzije. Isto tako utiče i na sposobnost obrade ili površinskog tretmana.
Uzorkovanje je nužan deo početne proizvodnje. Nakon uspešnog naručivanja kalupa, izvodimo probnu obradu i držimo uzorke na zahtev našeg kupca. To će biti prosleđeno za potvrdu, nakon čega možemo da nastavimo sa serijskom produkcijom. Ovaj proces sledi na svakom novom kalupu koji je napravljen na zahtev kupca.
Alumil S.A. proizvodi širok spektar arhitektonsko građevinskih sistema, ali takođe mogu da izađu u susret svakoj potrebi klijenta na profilima prilagođenog dizajna. Različite legure aluminijuma, obrada i površinski tretmani mogu da dovedu do proizvoda koji ste zamislili.
Alumil S.A. sarađuje sa velikim brojem kompanija širom sveta koji su uključeni u brojne segmente industrijske proizvodnje. Od manjih ili većih industrija koje sadrže aluminijum u svojim proizvodima ili ga koriste za proizvodnju mašina i objekata do bilo kog pojedinca koji treba ekstruziju.
Alumil linija za ekstruziju i mašinsku obradu razvija snažne B2B veze sa svojim krajnjim kupcima. Međutim, bilo koji pojedinac ili obrazovna institucija možeda nam se obrati pristupiti za usmeravanje na koji način bi mogli da nastaviti sa primenom njihovih ideja. Naš će tim da istraži i da tehničke i finansijske detalje i ako se delovi slažu, možemo da pređemo na serijsku proizvodnju i prodaju.
Alumil je sertifikovan prema standardima ISO 9001, ISO 14001, OHSAS, GSB za premazivanje, QUALICOAT i QUALANOD od strane visoko priznatih partnera.
Alumil S.A. ima CE sertifikat za sve proizvode koji su u prodaji.
Dizajn novog profila temelji se na funkcionalnosti koju njegova upotreba zahteva i mogućoj kombinaciji sa drugim profilima ili priborom. To je posao za koji treba uzeti u obzir mehanička naprezanja, tačnost dimenzija i estetiku konačnog proizvoda ukoliko je vidljiva korisniku. U svakom slučaju, to bi trebalo da sprovode stručnjaci koji mogu da ugrade sve gore navedeno u jednom crtežu.
Osim samog proizvoda, naša najvažnija usluga je holistički proizvod i korisnička podrška. Davanje saveta od faze dizajna do optimizacije proizvodnje, pakovanja i isporuke na temelju vaših specifičnih potreba. Nudimo vam priliku za modelovanje i vizualizaciju vašeg proizvoda pre stvarnog izlaza pomoću 3D štampe. Naravno, dostupan je pozivni centar sa tehničkim i finansijskim predstavnicima koji su vam uvek na raspolaganju.
Površinski tretmani su među našim specijalnostima. Može se bilo koji profi prskati pomoću cele RAL palete boja u svim dostupnim teksturama (sjajna, mat, sable) ili čak razviti prilagođene boje prilikom uzorkovanja. Takođe možemo da oponašamo drvo upotrebom namenskih boja. I naravno, naša vrhunska površinska obrada, eloksaža posebnim završecima kao što su četkanje ili poliranje koji nadograđuju ne samo estetiku vašeg profila, već i povećanje trajnosti profila u teškim uslovima. Najnoviji dodatak našem rasponu površinskih tretmana je predeloksaža koja pruža krajnju zaštitu od korozije eloksažom, uz širok izbor bilo koje RAL boje.
Izrada kalupa je vrlo delikatan proces koja se obrađuje uz pomoć naših iskusnih dobavljača. Ovisno o veličini i složenosti geometrije, kalup može da se završi od 3-5 nedelja.
Izračunavanje mase materijala koje će vam trebati može biti jednostavno ako znate ukupnu dužinu profila koji će biti naručen. Prvi zadatak je izračunati površinu preseka željenog profila ručno ili pomoću odgovarajućeg CAD softvera. Zatim pomnožiti područje koje smo prije izračunali ukupnom dužinom koju koristimo da bismo dobili ukupnu količinu materijala. Napokon množimo volumen gustinom aluminijuma koji je uvek konstantan i jednak 2,71 g / cm3, a dobijamo ukupnu masu količine.
Naše odeljenje za ekstruziju može da proizvodi sa većinom od 6xxx serija legura. Obično ekstrudiramo pomoću 6060, 6063, 6005 i 6082 legura koje zadovoljavaju većinu svojstava proizvoda i potrebe kupaca, ali na zahtev možemo da se dogovorimo o drugoj leguri unutar serije.
Ambalaža je proces od velike važnosti za nas jer može na odgovarajući način da zaštititi i održava kvalitet naših proizvoda. Mogućnosti su neograničene sa različitim spoljašsnjim materijalima (drvo, papir, plastika) i unutrašnji (papir, plastika, zaštitna samolepljiva folija). Kontaktirajte naš tim za detaljnu prezentaciju i personalizirane predloge.
Stvarni vremenski rok varira od 3 do 6 nedelja, ovisno o željenoj površinskoj obradi (profili MF, bojeni ili eloksirani profili), željeni dodatni proizvodni proces (specijalno rezanje u određenoj dužini, mašinska obrada, CNC postupak itd.), uvek uzimajući u obzir stvarni proizvodni kapacitet.
Da bismo dovršili crtež, pre vaše potvrde, nesumnjivo bi nam trebali podaci u formatu Autocad (.dwg ili .dxf). Međutim, za prvu inspekciju mogli bismo koristiti detaljne .pdf fajlove
Ako će površina vašeg željenog profila biti vidljiva i potreban je najviši kvalitet rukovanja, svakako navedite ovo na crtežu. Imajući na raspolaganju ove informacije, moći ćemo da ga obradimo i dovršimo sa najboljim mogućim standardima kvaliteta.
Za bilo koji neodređeni radijus ugla, pratimo pravilo od najmanje 0,2 mm radijusa.
Proizvodni trošak kalupa jako zavisi od željene geometrije i njegove složenosti, željene legure i prirode kalupa (ravna, šuplja i sl.). Nakon prispeća ove informacije od kupca, svaki put dobijamo različite cene od našeg dobavljača kalupa.
Minimalna količina narudžbine varira od 500kg do 2000kg, u zavisnosti od veličine i težine profila.
Vreme završetka ekstruzije probnog uzorka dat će se svakom korisniku nakon što se dobije željena količina i dužina uzoraka.
Stvarni životni vek varira od 60 do 100 t, ovisno o vrsti profila (kompaktni / šuplji/ polu-šuplji), odabira legure, željenoj površini ekstruzije i toleranciji dimenzija.
To ne može da se izvede jer je proizvod izrađen na drugačijoj presi i neće moći da se uklopi na našu.
Alumil pruža širok raspon mogućih mašinskih obrada vaših profila. Interno poslujemo sa zasebnim sektorom sa CNC mašinama koja može da izvede gotovo sve zahtevane poslove. Takođe, postoji sektor koji se bavi izradom manjeg ili većeg pribora koji zahteva rezanje, bušenje, montažu, peskarenje itd.
Naš iskusni tim biće vam na raspolaganju u bilo kom trenutku kako bi vas posavetovao o određenoj fazi dizajna proizvoda.
Naša je delatnost ograničena na ekstruziju aluminijuma, ali ako zatražite pouzdanog partnera za drugačiji materijal, možemo da predložimo kompaniju. Posebno za delove od plastike ili gume, imamo neke od najboljih rešenja.
Da

Ne postoje unosi na osnovu kriterijuma koje ste uneli