Metron | Inženjering za život

metron

Profil Kompanije

Pouzdanost kao kompanija, kao ljudi i proizvod

Ideja o stvaranju kompanije za automatizaciju rođena je 1988. godine od strane grupe inženjera koji su radili za građevinsku kompaniju "Horizon". U to doba je Horizon bio odgovoran za izgradnju upravljačkog centra automobila koji je u sklopu projektnih specifikacija imao automatska vrata za zgrade. Njihova povećana cena podstakla je ovu grupu inženjera da proizvode od nule sopstvena automatska vrata za zgrade, na temelju njihovog velikog samopouzdanja i mentaliteta "Da, možemo".

Projekat je uspešno završen, međutim, tržišni uslovi pretvorili su početnu ideju prema stvaranju automatskih vrata za liftove. Stoga je Metron osnovan 1995. godine od strane g. Ioannisa Sandrosa u malom mestu Nigrita gde su sagrađeni proizvodni objekti manji od 500 m2.

Godine 2000. g. George Milonas (predsednik Alumil grupacije) odlučio je da uloži u Metronov "know-how" i ljudski kapital, stoga je Metron integrisan u Alumil grupaciju sa relativnim restrukturiranjem akcija. Nakon početnog ulaganja, Metron se preselio u industrijsko područje Serres, gde je opremljen najnovijim alatima i mašinama.

Podsetimo, Metron je započeo sa proizvodnjom harmonika vrata tipa autobus, proizvod koji je brzo stekao veliki tržišni udeo u Grčkoj i Europi, a u isto vreme postupno je proširio svoj asortiman proizvoda sa automatskim vratima, kabinama i poluautomatskim vratima. Godine 2008., nakon uspešnog završetka konstantnih ulaganja, Metron je započeo sa projektovanjem i izradom kompletnih rešenja za liftove. 2009.g., Metron proizvodi prvi hidraulični sistem i vrlo brzo rešenja liftova sa ili bez mašinske kućice su takođe uvedeni u asortiman.

Kompanija je zbog Grčke krize dinamički proširila izvoz u većini evropskih zemalja, u Africi, Latinskoj Americi, Arabijskom zalivu itd. i kao rezultat izvozi 85% ukupne godišnje proizvodnje.

Svakodnevno se razvijaju i ažuriraju novi proizvodi i usluge, uvek sa istim elementima identiteta:
  • Primena napredne tehnologije
  • Pouzdanost kao ljudi, kao kompanija, kao proizvod
  • Jedinstveni dizajn