Metron | Inženjering za život

metron

Profil kompanije

Pouzdanost kao kompanija, kao ljudi i proizvod

Ideja o stvaranju kompanije za automatizaciju rođena je 1988. godine od strane grupe inženjera koji su radili za građevinsku kompaniju ""Horizon"". U to doba je Horizon bio odgovoran za izgradnju upravljačkog centra automobila koji je u sklopu projektnih specifikacija imao automatska vrata za zgrade. Njihova povećana cijena podstaknula je ovu grupu inženjera da proizvode od nule sopstvena automatska vrata za zgrade, na temelju njihovog velikog samopouzdanja i mentaliteta ""Da, možemo"".

Projekat je uspešno završen, međutim, tržišni uslovi pretvorili su početnu ideju prema stvaranju automatskih vrata za dizala. Stoga je Metron osnovan 1995. godine od strane g. Ioannisa Sandrosa u malom mjestu Nigrita gde su sagrađeni proizvodni objekti manji od 500 m2.

Godine 2000. g. George Milonas (predsednik Alumil grupe) odlučio je da uloži u Metronov know-how i ljudski kapital, stoga je Metron integriran u Alumil Group sa relativnim restrukturiranjem udela. Nakon početnog ulaganja, Metron se preselio u industrijsko područje Serres, gdje je opremljen najnovijom opremom.

Sedište Metron se nalazi u industrijskom području Serresa u Grčkoj, u privatnom vlasništvu od 36.000 m2, 15.000 m2 proizvodnih objekata plus dodatnih 1.000 m2 poslovnog prostora za upravu, kao i objekata za istraživanje, obuku i razvoj.