Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

Berzanski indeks ESG: ALUMIL među 35 kompanija koje ispunjavaju kriterijume održivog razvoja

2. avgusta 2021. na snagu je stupio novi indeks održivosti Atinske berze. Ovo je Athex ESG, koji će pratiti performanse kompanija u pogledu životne sredine, društvenih aktivnosti i korporativnog upravljanja.

ALUMIL je među prvih 35 kompanija u Grčkoj koje ispunjavaju kriterijume za uključivanje u Athex ESG. Prva procjena kompanija uzela je u obzir njihove objavljene podatke za 2019. godinu. Ove podatke su opsežno analizirali Nacionalni i Kapodistrijski univerzitet u Atini (EKPA) i ocijenili su njihovu tačnost.


Prema najnovijim procjenama, između 2023. i 2025. godine, procjenjuje se da će 50% zajedničkih fondova imati ESG kriterijume. Ovo predviđanje dokazuje i dinamiku indeksa i globalni pomak ka pitanjima životne sredine i korporativne odgovornosti. ALUMIL, kao vodeća kompanija u industriji aluminijuma, razvila je ekološki prihvatljive proizvodne pogone i modernizovala svoje korporativno upravljanje, vodeći zajedno sa aktivnostima društvene odgovornosti koje daju prioritet poboljšanju svakodnevnog života ljudi.

ESG indeks je važna prilika za ispoljavanje višestrukih aktivnosti ALUMIL Grupe, pružajući suštinske informacije investitorima o strateškom pristupu kompanije.

Dodaj u favorite