Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

ALUMIL Zeleni ambasadori: Volonterski tim naših zaposlenih

Zaposleni u ALUMIL-u brinu o životnoj sredini i preduzimaju akcije kako bi je zaštitili i promovisali.

Zeleni ambasadori su „odabrani“ volonterski tim zaposlenih ALUMIL-a, čija je misija zaštita životne sredine i svijest o održivom razvoju i pitanjima ponašanja. Plan akcije tima uključuje kampanje podizanja svijesti zaposlenih, unapređenje radnog okruženja u cilju smanjenja energetskog otiska, aktivnosti poboljšanja u oblastima urbanog tkiva, kao i seminare u saradnji sa naučnicima ili institucijama iz oblasti ekologije.

13.000 litara otpada koji se može reciklirati

Tim je učestvovao u akcijama čišćenja u Epanomiju i Doiranima i prikupio 13.000 litara otpada i materijala koji se može reciklirati.

80% povećanje broja članova tima

Od formiranja tima 2020. godine broj zaposlenih koji su postali članovi povećao se za 80%.

Zasađeno je 480 sadnica

Učestvovali su u akciji Grčki eko projekat u Trijadi, Solun, gde je zasađeno 480 sadnica.

Naše Akcije

Pošumljavanje

ALUMIL Zeleni ambasadori nisu mogli izostati iz inicijativa koje imaju za cilj zaštitu i podršku našim šumama. Tim učestvuje u akcijama pošumljavanja, nastojeći da informiše ljude o pitanjima koja se tiču šuma naše zemlje i promovišu presudnu ulogu koju njihovo očuvanje igra za život svih nas.

Zelene akcije na našim objektima

Usvajanje održivih i ekološki prihvatljivih praksi od ljudi kompanije jedan je od glavnih ciljeva Zelenih ambasadora.

Tim podstiče kampanje podizanja svijesti i mijenja svoje stare navike (npr. zabrana plastičnih čaša), čime se drastično smanjuje energetski otisak u pogonima kompanije.

Održavanje prirodne sredine čistim

Tim preuzima ili učestvuje u akcijama čišćenja u oblastima gdje se vrši obimno odlaganje otpada. Ključna briga je održavanje čistog prirodnog okruženja, kao i motivisanje naših sugrađana da djeluju protiv praksi koje izazivaju prirodne katastrofe.


Članovi Zelenih ambasadora učestvuju u akcijama čišćenja, ali su i dalje otvoreni za sve koji svojim prisustvom žele da doprinesu.
Informisanje zaposlenih o zelenim temama

Informisanje zaposlenih o zelenim temama

Jedan od glavnih ciljeva tima je motivisati što veći broj zaposlenih u ALUMIL-u da usvoje održivije prakse u svom svakodnevnom životu. Kroz kampanje, seminare i aktivnosti, Zeleni ambasadori izoštravaju znanje svojih kolega i podstiču ih da postanu „zeleniji“ u svakodnevnom životu.

Svedočanstva

Christos Leventidis – konsultant projekta

Christos Leventidis – konsultant projekta

„Kao ALUMIL zeleni ambasador, imate priliku da postanete dio promjene koja je potrebna našoj planeti. Moje učešće u grupnim akcijama dovelo me je do toga da usvojim ekološki prihvatljive prakse i u svom ličnom životu."

Aliki Kapaiou – konsultant za odnose sa zaposlenima

Aliki Kapaiou – konsultant za odnose sa zaposlenima

„Veoma sam srećan što sam član ALUMIL volonterskog tima jer doprinosim podizanju svijesti naših kolega i sugrađana o pitanjima životne sredine.“

Saznajte više o našim zelenim akcijama

2. Izvještaj o održivosti: Napredak i održivost u prvom planu

Saznajte više

ALUMIL Zeleni Ambasadori u akciji!

Saznajte više

Kontakt

Za pitanja održivog razvoja i korporativne društvene odgovornosti, popunite formular sa svojim podacima i mi ćemo vas kontaktirati.

Kontakt forma