Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

Brzo i jednostavno pronađite sve što vam treba
Pretraga
novembar 2023
Loop 60: Prvi certificirani reciklirani aluminijum u Grčkoj za profile arhitektonskih sistema
U svijetu koji je obilježen stalnim promjenama i klimatskim izazovima bez presedana, potreba za očuvanjem životne sredine i odgovornim korištenjem prirodnih resursa postala je imperativ. Da bi se izborila za dugoročnu održivost, naša kompanija prihvatila je model zelenog rasta, čineći sistematska ulaganja u održive prakse koje smanjuju naš ekološki otisak, čuvajući energiju i sirovine. Izuzetno dostignuće u našoj posvećenosti održivosti je uvođenje Loop 60.

Šta je Loop 60?

Loop 60 predstavlja prvi certificirani reciklirani aluminijum u Grčkoj za profile arhitektonskih sistema, sastavljen od 60% recikliranog materijala. Pojava Loop 60 predstavlja primjer naše posvećenosti održivom upravljanju resursima, značajno doprinoseći očuvanju energije i smanjenom uticaju na životnu sredinu.

Ova implementacija uslijedila je nakon sveobuhvatne analize tehničkih preduslova i marljivog istraživanja najsavremenijih tehnologija, a sve je usmjereno ka proizvodnji visoko kvalitetnog recikliranog aluminijuma. Razvoj Loop 60 je ukorjenjen u pedantnoj studiji, dizajniranoj da ponudi proizvod koji spaja kvalitet sa održivošću.

Procesi proizvodnje i reciklaže Loop 60 imaju certifikat "OK Recycled", u skladu sa standardima EN 15343 i ISO 14021, pružajući pouzdanost i transparentnost u pogledu recikliranog sadržaja. Ovaj certifikat, akreditovan od strane Nacionalnog sistema akreditacije i izdat od strane TUV AUSTRIA, vodećeg globalnog certifikacionog entiteta, naglašava našu nepokolebljivu posvećenost transparentnoj i dosljednoj održivoj proizvodnji i reciklaži aluminijuma.

Certifikat „OK Recycled“ koji smo stekli predstavlja istovremeno i vrhunac naših održivih napora i potvrdu naše posvećenosti zagovaranju transparentnih održivih praksi u oblasti proizvodnje i reciklaže aluminijuma.

Geneza Loop 60

Loop 60 je svjedočanstvo primenljivosti cirkularne ekonomije u sektoru aluminijuma, gdje 100% recikliranje aluminijuma omogućava njegovu trajnu reciklažu bez ikakvog gubitka efikasnosti ili svojstava. Nedavne inicijative naše kompanije u održivom razvoju uključuju uspostavljanje najsavremenijeg postrojenja za sortiranje i preradu aluminijumskog otpada u industrijskoj zoni Kilkis, investicija od 4,6 miliona eura završena 2020. godine. Ovaj objekat obezbjeđuje visoko efikasnu proizvodnju, preradu i reciklažu aluminijuma premijum kvaliteta.

Uticaj Loop 60 na životnu sredinu

Loop 60 predstavlja mjenjač životne sredine, sa nekoliko ključnih prednosti:

95% manje potrošnje energije: Sekundarna proizvodnja aluminijuma od recikliranog materijala troši znatno manje energije u poređenju sa primarnom proizvodnjom, postižući uštede energije do 95%. Ova značajna razlika u upotrebi energije označava ključni korak ka održivosti u industriji aluminijuma i zaštiti životne sredine.

76% manje emisije ugljen-dioksida (CO2): Korištenje Loop 60 značajno smanjuje emisije, smanjujući emisiju CO2 za preko 76% u poređenju sa globalnim prosjekom za proizvodnju primarnog aluminijuma. Ovaj značajan raskorak u emisiji gasova staklene bašte i upotrebi energije između primarne i sekundarne proizvodnje aluminijuma naglašava ulogu recikliranog aluminijuma kao ključnog elementa u kružnoj ekonomiji i održivog rješenja za metaluršku industriju.

Ekološke prednosti aluminijumskih sistema Loop 60

Odabir aluminijumskih sistema napravljenih od Loop 60 značajno doprinosi životnoj sredini:

Ušteda energije: Smanjena potrošnja energije.

Smanjena ekstrakcija sirovina: Manja potražnja za sirovinama.

Smanjenje otpada:  Stvaranje otpada svedeno je na minimum.

Sa Loop 60, približavamo se ispunjenju naše misije unapređenja kvaliteta života ljudi kroz visokokvalitetne aluminijumske sisteme vrhunskih performansi napravljenih uz posvećenost ekološkoj odgovornosti.

Posjetite naš odjeljak o proizvodima da biste otkrili inovativna rešenja i proizvode koji nenametljivo uključuju održivost u vaš život i poslovanje.
maj 2023
Održiva izvrsnost: Vodeći put kao kompanija sa certifikatom „OK Recycled“, koja proizvodi arhitektonske sisteme sa 60% recikliranog aluminijuma!
Otkrijte našu posvećenost održivosti kao jedna od rijetkih svjetskih kompanija sa certifikatom „OK Recycled“. Sa ponosom proizvodimo arhitektonske sisteme koristeći 60% recikliranog aluminijuma, smanjujući naš uticaj na životnu sredinu i promovišući zeleniju budućnost.
BAU 2023: Dominantno prisustvo ALUMIL-a
„Međunarodni utjecajj ALUMIL-a pokazao se na nedavnom sajmu BAU 2023 u Minhenu, koji se održao od 17. do 22. aprila. Ovogodišnje učešće – 13. po redu – obilježilo je konstantno prisustvo kompanije na prestižnom događaju u periodu od 26 godina.
april 2023
Tišina je zlatna: Zašto je važan Međunarodni dan svjesnosti o buci
Od 1996. godine posljednja srijeda u aprilu je u svijetu priznata kao Međunarodni dan svjesnosti o buci. Ovu godišnju manifestaciju osnovao je Centar za akustiku i komunikacije kako bi skrenuo pažnju na štetne efekte buke na naš sluh, zdravlje i kvalitetu života.
mart 2023
ALUMIL Zeleni ambasadori u akciji: Prvo čišćenje parka za 2023
U ALUMIL-u vjerujemo da se velike stvari rade nizom malih stvari koje se spajaju. U skladu sa ovim principom, male akcije Zelenih ambasadora, kao što je čišćenje lokalnog parka, doprinose ekološkoj svesti.
Tim snova ALUMIL sistema na BAU 2023
ALUMIL će učestvovati na BAU 2023 – svom 13. uzastopnom učešću – izlažući najnaprednije sisteme koje je kompanija do sada razvila.
8. mart 2023: Međunarodni Dan žena
Za sve nas u ALUMIL-u, rodna ravnopravnost se garantuje i sprovodi u praksi svaki dan. Kao I u svim oblastima, I u oblasti rodne ravnopravnosti gledamo dalje od očiglednog i činimo korak naprijed.
februar 2023
Humanitarna pomoć žrtvama zemljotresa u Turskoj
Odmah reagujući na hitne potrebe onih koji su pogođeni razornim zemljotresom u Turskoj.
Arktik se mijenja: Zašto bi nas bilo briga?
U ALUMIL-u vjerujemo da je zemlja naš dom, a njena zaštita je naša glavna briga. Stoga, slijedimo model održivog razvoja i sistematski ulažemo u inicijative za zaštitu životne sredine, što se ogleda u ESG izvještajima koje objavljujemo, što je čin odgovornosti
oktobar 2022
3. ESG izvještaj: Nastavljamo na svom putu ka održivosti.
Vrijednosti održivosti i cirkularne ekonomije su u srcu naše poslovne strategije. Sa osnovnim principom da je zemlja naš dom i sa vizijom da mlađe generacije naslijede mjesto gdje mogu da žive i stvaraju onako kako sanjaju, biramo put održivog razvoja, ulažući u „zelene“ akcije koje doprinose očuvanju životne sredine i zaštite.
avgust 2022
SUPREME SD95 sistem ulaznih vrata sertifikovan za pasivne kuće
SUPREME SD95 je robustan i elegantan sistem ulaznih vrata kompanije ALUMIL koji se koristi u raznim projektima širom svijeta. Nedavno je sistem dobio sertifikat Instituta za pasivne kuće.
maj 2022
Ellinikon Experience Centar: Novo obilježje ALUMIL sistema
Urbana obnova Elinikona je najiščekivaniji projekat u zemlji i jedan od najznačajnijih tekućih projekata u Europi. Ellinikon Experience Centar je sada otvoren za javnost i impresionirao je svoje posjetioce od prvog dana.
Sistemi otporni na požar: ALUMIL kao Srebreni sponzor na 2. međunarodnoj konferenciji EL.I.PI.KA.
Druga međunarodna konferencija Helenskog instituta za zaštitu konstrukcija od požara (EL.I.PI.KA) održana je 20. i 21. maja u zgradi M2 Koncertne sale u Solunu.
ALUMIL: prva grčka kompanija sa certifikatom pasivne kuće za sistem zid zavjesa
SMARTIA M7, sistem zid zavjesa visoke energetske učinkovitosti je dobitnik certifikata Instituta za pasivnu kuću – za hladnu I umjerenu klimatsku zonu.
ALUMIL: Prva kompanija aluminijumskih arhitektonskih sistema iz Grčke, certificirana od strane Cradle to Cradle® za održivost svojih proizvoda
Sa certifikacijom Cradle to Cradle, ALUMIL otvara nove perspektive za učešće u projektima koji su u skladu sa principima održive gradnje i bioklimatske arhitekture, za „zelene“ zgrade sa visokom energetskom učinkovitošću.
april 2022
Predsjednik i generalni direktor ALUMIL-a bio je predavač na 7. Delphi ekonomskom forumu
G. Georgios Milonas je bio zvanični govornik na 7. Delphi ekonomskom forumu. Centralna tema ovogodišnjeg skupa bila je „Nove realnosti“, a članovi ekonomske, poslovne i političke zajednice su se pridružili i razgovarali o raznim međunarodnim temama.
SUPREME S650 PHOS Eclipse i SUPREME S700: Klizni komarnik sa gornjim kačenjem
SUPREME S650 PHOS Eclipse i SUPREME S700 predstavljaju dvije vrhunske serije ALUMIL-a I u pogledu performansi i estetike.
AMIRI: ALUMIL-ovi sistemi „sijaju“ u luksuznom maloprodajnom objektu u Las Vegasu
Poznati vrhunski brend koji prodaje odjeću, obuću i modne dodatke nedavno je otvorio svoj novi luksuzni maloprodajni prostor u Winn Resortu i odabrao ALUMIL-ove sofisticirane aluminijumske sisteme.
mart 2022
Georgios Milonas je proglašen za najboljeg „Međunarodno Rastućeg preduzetnika” godine
Na Ernst & Young događaju takmičenja „Preduzetnik godine“, predsjednik i generalni direktor ALUMIL-a je nagrađen za svoje međunarodno prisustvo i globalni učinak kompanije tokom godina.
FORENA: ALUMIL sistemi atrakcija na Manhattan-u
Još jednom, širok asortiman ALUMIL proizvoda se pokazao kao idealan kada su u pitanju izazovni i zahtjevni projekti. FORENA na Manhattan-u, u New Yorku, predstavlja jedinstven prijedlog modernog života, koji poboljšava svakodnevni život svojih stanovnika.