Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

Brzo i jednostavno pronađite sve što vam treba
Pretraga
mart 2021
Usavršavanje kroz razmjenu znanja
Ove godine smo shvatili da će komplikacije uzrokovane pandemijom koronavirusa uticati na naš svakodnevni život u doglednoj budućnosti. COVID-19 je uticao na mnoge promjene u radnom okruženju i podstakao kompanije da otkriju pametne i maštovite metode kako bi poboljšale komunikaciju sa svojim zaposlenima i partnerima. U ALUMIL-u smo se brzo prilagodili ovoj novoj situaciji i preduzeli razne inicijative, s ciljem da poboljšamo naše online sastanke, web prezentacije i treninge putem webinar-a. ALUMIL webinari nude bogat sadržaj i podržavaju kako naše zaposlene tako i naše partnere.
Nova verzija sa naprednim tipologijama za svaku potrebu
SMARTIA S350 je sistem koji nudi izuzetne performanse i ekonomičnost. To je rješenje koje je pogodno za bilo koju klimatsku zonu. Naročito u slučajevima renoviranja ili zamjene starih okvira, sistem pruža ogromnu fleksibilnost konstrukcije i različite mogućnosti prilagođavanja!
Nacionalna galerija Grčke: ALUMIL učestvuje u impresivnoj ekspanziji
Godine 1896. pravnik i ljubitelj umjetnosti Alekandros Soutsos zavještao je svoju veliku umjetničku kolekciju grčkoj državi. U to vrijeme niko nije mogao da zamisli kako će se koristiti ova kolekcija. Međutim, ova akcija igrala je ključnu ulogu u stvaranju „Nacionalne galerije Grčke“ koja je osnovana 1900. godine u Atini i postala jedna od najznačajnijih građevina u kulturnoj istoriji zemlje.
februar 2021
Spektakularni projekat Orbi Twin Towers u Batumiju bira ALUMIL
Jedan od najambicioznijih projekata tokom posljednjih decenija u Batumiju su „ Orbi Twin Towers“. Dva identična nebodera od po 160 metara postala su središnja tačka na aveniji Khimshiashvili. Svaka od dvije spektakularne zgrade sastoji se od 45 priča, čineći jedan od najvećih hotelskih kompleksa na svijetu. Dvije kule imaju ukupno 5.000 soba i apartmana, a živo iskustvo obogaćuju maloprodaja, restorani, kafići, impresivni bazeni i spa centri.
Upoznajte nove izvanredne ALUMIL-ove sisteme za ograde!
ALUMIL, kao vodeća kompanija na polju arhitektonskih aluminijumskih sistema, uvijek je u potrazi za novim rješenjima kojima će obogatiti svoj portfolio proizvoda i pokriti više potreba i zahtjeva svojih kupaca.
Svjetska proslava arhitekture - Ceremonija dodjele nagrada „ArXellence 2“
„ArXellence 2“ je međunarodno takmičenje arhitektonskih ideja kompanije ALUMIL, koje je odobrila Međunarodna unija arhitekata (UIA), a sprovedeno je u tijesnoj saradnji sa Međunarodnom komisijom za takmičenja UIA (ICC Council), sprovodeći međunarodne standarde UNESCO-a. Takmičenje je nakon završetka svake faze (od vizije i podnošenja prijava do završnih radova i njihove ocjene) uspješno zaključeno visokokvalitetnom ceremonijom online dodjele nagrada.
ALUMIL dobija najkvalitetniji sertifikat za plastifikaciju
Naša kompanija postaje prva industrija u Grčkoj sa Premium Coater & Sea Proof Plus sertifikatom za aluminijumske arhitektonske sisteme od strane GSB International.
januar 2021
Top 12 aktivnosti kompanije Alumil u 2020
Pojačano je međunarodno prisustvo naše kompanije, dok je razvoj visokokvalitetnih proizvoda i dalje predstavljao vrh naših aktivnosti.
decembar 2020
Ulaganje u reciklažu za ekološki prihvatljivu budućnost
Već više od 30 godina razvijamo inovativne proizvode koji se ističu na globalnom tržištu. Naši vrhunski arhitektonski aluminijumski sistemi rezultat su tehnološkog napretka, ali ponajviše su proizvedeni u cikličnom modelu proizvodnje, što je u skladu sa načelima našeg poslovnog plana održivosti.
SMARTIA M78: Pogledajte novi sistem naprednih prefrabrikovanih zid zavjesa
U modernoj građevinskoj industriji „vrijeme je novac“. Zbog toga bi građevinski projekti trebalo da poštuju rokove dok ostaju u okviru planiranog budžeta. ALUMIL SMARTIA M78 je jedinstveni sistem zid zavjesa koji može doprineti postizanju oba gore navedena cilja, jer je isplativo rješenje koje kombinuje kvalitet i jednostavnost izrade.
The Scape u Brajtonu: ALUMIL korača u budućnost i u studentskim domovima
Tokom posljednjih decenija, veliki broj mladih ljudi kretao se Evropom u potrazi za najboljim univerzitetom u oblasti koja im odgovara. Kao rezultat, potraga za modernim smještajem koji može zadovoljiti potrebe svakog učenika koji upotpunjuje svoje svakodnevno životno iskustvo postala je važnija nego ikad.
ALUMIL Smart Gate u zgradi predsjedništva Republike Kipar
ALUMIL Smart Gate, napredni uređaj za beskontaktno mjerenje temperature, postavlja se na sve veći broj zgrada širom svijeta, pružajući visoko precizne rezultate i funkcionišući kao preventivna mjera.
ALUMIL među 25 vodećih kompanija sa najboljom praksom održivosti u Grčkoj
7. Decembra 2020.g. održan je virtuelni događaj „Održiva Grčka 2020“. Fondacija QualityNet dobila je veliki broj korporativnih portfolija i objavila imena 25 elitnih kompanija koje ispunjavaju standarde održivosti. Uključivanje korporacije na ovu listu odlučuje se nakon procjene izvršene od strane dva različita odbora.
novembar 2020
SMARTIA S67 URBAN: Industrijska estetika i vrhunske performanse!
Industrijski dizajn ponovo je aktuelan kao arhitektonski stil, ukazujući na novi pravac u građevini. Broj zgrada koje slijede ovaj dizajnerski pristup povećava se širom svijeta. ALUMIL-ov novi okretno nagibni sistem, SMARTIA S67 URBAN, kombinuje industrijski dizajn i visoke nivoe performansi.
Beograd na vodi: ALUMIL učestvuje u ambicioznom projektu urbane revitalizacije
Vista & Parkview, dvije višespratne kule, izgrađene su i dostupne za poslovnu i stambenu upotrebu. Na samo 2 km od istorijskog gradskog jezgra i parka Kalemegdan, dva nebodera se dižu usred različitih gradskih i kulturnih aktivnosti.
ArXellence 2: Rezultati međunarodnog arhitektonskog konkursa u organizaciji kompanije ALUMIL
“ArXellence 2”, ALUMIL međunarodni arhitektonski konkurs, uspješno je završen u subotu, 21. novembra, proglašenjem 6 nagrada i 4 počasna priznanja.
ALUMIL Smart Gate u zgradi grčkog parlamenta
Tokom ovog izazovnog perioda, u momentu pandemije COVID-19, ALUMIL razvija proizvode koji doprinose smanjenju prenosa koronavirusa. ALUMIL Smart Gate, napredni uređaj za beskontaktno i precizno mjerenje temperature, glavni je proizvod kompanije u borbi protiv virusa.
oktobar 2020
ALUMIL zablistao u Los Anđelesu
Dvadeset i tri kilometra od centra grada, u priobalnom delu Santa Monike, počela je izgradnja novog impozantnog objekta Broadway 500 - kompleks od četiri sedmospratne lamele, koji će po završetku izgradnje sadržati 249 stambenih prostora i nekoliko tržnih centara.
SUPREME S700: ALUMIL sistem otporan na udarne vjetrove
Napredni podizno klizni sistem koji predstavlja novu generaciju ALUMIL sistema za velike otvore. S700 je prošao međunarodno priznati test „Miami Dade“ protiv uragana za šta je zvanično i sertifikovan.
ALUMIL Smart Gate u muzeju Akropolja
Smart Gate je postavljen u muzeju Akropolja, orijentir za svakog posjetioca Atine. Uređaj je postavljen na ulazu u Muzej i mjeri temperaturu hiljade posjetilaca.