Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

Brzo i jednostavno pronađite sve što vam treba
Pretraga
juli 2021
ALUMIL blista na dodjeli nagrada „Dijamanti grčke ekonomije 2021“
Moto ALUMIL-a „Gradimo savršenstvo svaki dan“ karakteriše svaki aspekt aktivnosti kompanije. Nedavno je kompanija dobila posebno priznanje na događaju „Dijamanti grčke ekonomije 2021“!
Archiclub: ALUMIL u inovativnom izložbenom salonu za arhitekte u Kijevu
Archiclub je novi izložbeni salon koji je nedavno otvoren u centru Kijeva, na prometnom bulevaru. Ovo je izložbeno-radni prostor, kreiran da zadovolji savremene potrebe arhitekata, pružajući im personalizovana rješenja i visokokvalitetne proizvode za svoje projekte.
SUPREME S650 e-Motion: Inovacija u pokretu!
S650e-Motion je u osnovi automatizovana verzija SUPREME S650 PHOS serije. Stoga dijeli sve inovativne karakteristike i vrhunske performanse početnog modela, dodajući veliku prednost električnog pokretanja.
Foundry četvrt: Reading pozdravlja ALUMILOVE SUPREME sisteme!
Skoro 70 kilometara zapadno od Londona, Reading je grad sa više od 300 hiljada stanovnika, koji raste svake godine. Uspješna reputacija grada kao poslovnog središta privukla je nove korporacije i preduzetnike.
Berzanski indeks ESG: ALUMIL među 35 kompanija koje ispunjavaju kriterijume održivog razvoja
2. avgusta 2021. na snagu je stupio novi indeks održivosti Atinske berze. Ovo je Athex ESG, koji će pratiti performanse kompanija u pogledu životne sredine, društvenih aktivnosti i korporativnog upravljanja.
juni 2021
“BRAVO Awards”: ALUMIL je nagrađen za korporativno upravljanje
U ALUMIL -u težnja ka savršenstvu se ne odnosi samo na gradnju, već utiče na svaki aspekt korporativnih aktivnosti, bilo da se radi o internim aktivnostima ili saradnji sa eksternim partnerima.
Olympic Resort: ALUMIL ostavlja trag u Limasolu!
Na južnoj strani Kipra nalazi se grad koji kombinuje nekoliko suprotnih elemenata, ali ih miksuje u savršenu harmoniju! Limassol, koji je drugi najveći grad na ostrvu, poznat je po kosmopolitskom načinu života i spektakularnom i živopisnom noćnom životu.
Dijamanti grčke ekonomije: ALUMIL među vodećim kompanijama u zemlji
ALUMIL-ov slogan „Gradimo savršenstvo svaki dan“ dobro je poznat i poštovan u građevinskoj industriji. Nedavno je ova „težnja“ ka savršenstvu prepoznata od strane institucije „Dijamanti grčke ekonomije“ i kompanija je pozvana na godišnji forum o korporativnim inovacijama i rastu.
SMARTIA Barcode Cladding: Redefinisana zidna obloga!
Fasada zgrade uvijek „šalje“ prvu poruku posjetiocu u vezi sa njenom estetikom. Fasada visokih standarda privlači pažnju i pojačava čitavu konstrukciju, kako dizajnom tako i performansama. ALUMIL -ov novi sistem za oblaganje fasada „SMARTIA Barcode Cladding“ uvodi novi pristup.
maj 2021
SMARTIA M9660 PHOS: ALUMIL-ov novi sistem sa izuzetno minimalističkim prozorskim krilom
SMARTIA M9660 je jedan od najuspješnijih ALUMIL-ovih okretnih sistema, mnoštvo kupaca ga bira u širokom spektru projekata širom svijeta. Nedavno je na M9660 dodata nova nadograđena verzija, sistem SMARTIA M9660 PHOS. Ovaj dodatak otvara novo poglavlje u dugoj istoriji sistema.
AlumilCal savjeti i trikovi: Širimo bazu znanja naših partnera
U ALUMILU „Svakodnevno gradimo savršenstvo“ i ovo nije samo moto. Ova fraza je raširena u svim aspektima ALUMIL Grupe i predstavlja jedan od glavnih stubova naše korporativne kulture.
1770. Pendrell: ALUMIL podržava kreiranje održivih zgrada u Vancouveru
Vankuver je jedan od najpopularnijih gradova na zapadnoj obali Kanade. Grad se međunarodno rangira na najvišim pozicijama zbog odličnih uslova za život. Tokom posljednje decenije promovisao je modernu urbanističku inicijativu pod nazivom „Vancouverisam“, sa ciljem da Vancouver učini najzelenijim gradom na svijetu, zasnovano na vrijednostima održivosti!
ALUMIL Zeleni Ambasadori u akciji!
Postepeno ukidanje ograničenja pandemije COVID-19 dalo je priliku zelenim ambasadorima - dobrovoljnoj grupi ALUMIL-a - da preduzmu mjere i pripreme svoju prvu spoljnu aktivnost! Tim je shvatio da je ovo presudan period za Grčku, jer označava početak ljetne sezone. Stoga je tim odlučio da organizuje čišćenje na obalnom području Epanomi, u blizini Soluna.
april 2021
Nacionalni ragbi stadion u Bukureštu: Naši sistemi opremaju „kuću“ popularnog sporta
Bukurešt je grad intenzivnog karaktera i mladalačke atmosfere. Glavni grad Rumunije je kulturno i ekonomsko središte zemlje. Druga referentna tačka za grad su, naravno, različiti sportovi. Fudbal je najpopularniji, ali postoji i sport koji, čini se, voljen u cijeloj zemlji, posebno u Bukureštu: ragbi! Nije slučajno što u gradu postoji jedan od najstarijih ragbi stadiona, koji je nakon nekoliko obnova na kraju redizajniran i rekonstruisan.
Alumilovi izložbeni saloni: Vrhunsko iskustvo za svakog posjetioca
U ALUMIL-u u potpunosti razumijemo značaj konsultacija za naše kupace prilikom testiranja i korišćenja proizvoda koje razvijamo, prije konačnog izbora. Zato smo otvorili izložbene salone koji mogu pružiti jedinstveno iskustvo svakom našem posjetiocu.
ROX Brighton: ALUMIL u srcu modernog načina života
Posljednje decenije svijet u kome živimo transformisan je u sredinu sa brzim tempom života. Dvije glavne karakteristike današnjice su ograničeno slobodno vrijeme i obilje sati koje trošimo na svakodnevno putovanje po gradu. ROX Brighton predstavlja alternativno rezidencijalno rješenje koje ima za cilj da rekonstruiše naša vjerovanja o svakodnevnom životu u velikim gradovima.
SMARTIA M35: Novi sistem minimalističkih zid-zavjesa sa izuzetnim performansama!
Savremeni arhitektonski trendovi promovišu minimalne linije, jednostavnost, prirodno osvjetljenje u unutrašnjosti i visok nivo performansi koji poboljšavaju održivost. SMARTIA M35 je savremeni sistem zid-zavesa koji kombinuje sve gore navedeno, pružajući proširene mogućnosti za razne projekte.
mart 2021
Usavršavanje kroz razmjenu znanja
Ove godine smo shvatili da će komplikacije uzrokovane pandemijom koronavirusa uticati na naš svakodnevni život u doglednoj budućnosti. COVID-19 je uticao na mnoge promjene u radnom okruženju i podstakao kompanije da otkriju pametne i maštovite metode kako bi poboljšale komunikaciju sa svojim zaposlenima i partnerima. U ALUMIL-u smo se brzo prilagodili ovoj novoj situaciji i preduzeli razne inicijative, s ciljem da poboljšamo naše online sastanke, web prezentacije i treninge putem webinar-a. ALUMIL webinari nude bogat sadržaj i podržavaju kako naše zaposlene tako i naše partnere.
Nova verzija sa naprednim tipologijama za svaku potrebu
SMARTIA S350 je sistem koji nudi izuzetne performanse i ekonomičnost. To je rješenje koje je pogodno za bilo koju klimatsku zonu. Naročito u slučajevima renoviranja ili zamjene starih okvira, sistem pruža ogromnu fleksibilnost konstrukcije i različite mogućnosti prilagođavanja!
Nacionalna galerija Grčke: ALUMIL učestvuje u impresivnoj ekspanziji
Godine 1896. pravnik i ljubitelj umjetnosti Alekandros Soutsos zavještao je svoju veliku umjetničku kolekciju grčkoj državi. U to vrijeme niko nije mogao da zamisli kako će se koristiti ova kolekcija. Međutim, ova akcija igrala je ključnu ulogu u stvaranju „Nacionalne galerije Grčke“ koja je osnovana 1900. godine u Atini i postala jedna od najznačajnijih građevina u kulturnoj istoriji zemlje.