Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

Brzo i jednostavno pronađite sve što vam treba
Pretraga
oktobar 2021
Redukcija zvuka: Novi sertifikati za 4 naša sistema
U modernim gradovima postoji mnogo vrsta buke koje mogu otežati svakodnevni život. Prema Evropskoj agenciji za životnu sredinu „zagađenje bukom je rastući problem širom Evrope i mnogi nisu svjesni koliko direktno utiče na zdravlje“.
Eden Roc Residence: Luksuzni stambeni kompleks koji bira ALUMIL
Rezidencija Eden Roc, iako impozantna kao konstrukcija, ostaje otmjena. To je zgrada jedinstvenog dizajna i međunarodnog karaktera, još jedan od modernih stambenih projekata koji su opremljeni ALUMIL-ovim naprednim aluminijumskim sistemima.
SMARTIA S67 URBAN: Nova rješenja za ulazna vrata
ALUMIL-ov toplotno izolovani sistem sa šarkama SMARTIA S67 URBAN je jedinstven jer kombinuje industrijski stil sa visokim nivoima performansi. U cilju daljeg razvoja sistema, nedavno smo lansirali nova rješenja za ulazna vrata.
10. Dan otvorenih vrata u Solunu sa ALUMIL-om kao velikim sponzorom
ALUMIL dosljedno podržava inicijative koje arhitekturu stavljaju u prvi plan i jačaju njenu poziciju u društvu. Kompanija je još jednom bila veliki sponzor 10. Otvorenih vrata u Solunu, manifestacije održane tokom vikenda 23. i 24. oktobra.
septembar 2021
Izložba ArXellence 2: Proslava globalne arhitekture u Solunu
Tokom 2 nedjelje, od 11. do 26. septembra, Solun je bio centar svjetske arhitektonske zajednice. Zvanična izložba međunarodnog arhitektonskog konkursa koji je organizovao ALUMIL je uspješno održana i dobila odlične kritike u svijetu arhitekture, od institucija i posebno od građana Soluna.
Wilde Staycity ApartHotel: ALUMIL sistemi u rastućem području Londona
Wilde Aldgate Tower Bridge iz Staiciti Aparthotels je savremeni apartman-hotel u jednoj od najperspektivnijih oblasti Londona.
Soft Close – Lift Unit : Dvije nove inovacije koje "podižu" težinu sa vaših ramena!
Sa ova dva nova rješenja, ALUMIL naglašava da kao kompanija uvijek obraća pažnju na potrebe ljudi koji vjeruju njenim proizvodima,
2. Izvještaj o održivosti: Napredak i održivost u prvom planu
Ciljevi za 2021. su usmjereni na širenje zelenih inicijativa, kako u proizvodnim tako i u administrativnim objektima, u novim akcijama koje će doprinijeti osnaživanju društvenih grupa kojima je to najpotrebnije, u razvoju novih inovativnih proizvoda koji će lakši svakodnevni život naših kupaca i u održavanju i unapređenju prijatnog i bezbjednog radnog prostora i okruženja za naše zaposlene.
juli 2021
ALUMIL blista na dodjeli nagrada „Dijamanti grčke ekonomije 2021“
Moto ALUMIL-a „Gradimo savršenstvo svaki dan“ karakteriše svaki aspekt aktivnosti kompanije. Nedavno je kompanija dobila posebno priznanje na događaju „Dijamanti grčke ekonomije 2021“!
Archiclub: ALUMIL u inovativnom izložbenom salonu za arhitekte u Kijevu
Archiclub je novi izložbeni salon koji je nedavno otvoren u centru Kijeva, na prometnom bulevaru. Ovo je izložbeno-radni prostor, kreiran da zadovolji savremene potrebe arhitekata, pružajući im personalizovana rješenja i visokokvalitetne proizvode za svoje projekte.
SUPREME S650 e-Motion: Inovacija u pokretu!
S650e-Motion je u osnovi automatizovana verzija SUPREME S650 PHOS serije. Stoga dijeli sve inovativne karakteristike i vrhunske performanse početnog modela, dodajući veliku prednost električnog pokretanja.
Foundry četvrt: Reading pozdravlja ALUMILOVE SUPREME sisteme!
Skoro 70 kilometara zapadno od Londona, Reading je grad sa više od 300 hiljada stanovnika, koji raste svake godine. Uspješna reputacija grada kao poslovnog središta privukla je nove korporacije i preduzetnike.
Berzanski indeks ESG: ALUMIL među 35 kompanija koje ispunjavaju kriterijume održivog razvoja
2. avgusta 2021. na snagu je stupio novi indeks održivosti Atinske berze. Ovo je Athex ESG, koji će pratiti performanse kompanija u pogledu životne sredine, društvenih aktivnosti i korporativnog upravljanja.
juni 2021
“BRAVO Awards”: ALUMIL je nagrađen za korporativno upravljanje
U ALUMIL -u težnja ka savršenstvu se ne odnosi samo na gradnju, već utiče na svaki aspekt korporativnih aktivnosti, bilo da se radi o internim aktivnostima ili saradnji sa eksternim partnerima.
Olympic Resort: ALUMIL ostavlja trag u Limasolu!
Na južnoj strani Kipra nalazi se grad koji kombinuje nekoliko suprotnih elemenata, ali ih miksuje u savršenu harmoniju! Limassol, koji je drugi najveći grad na ostrvu, poznat je po kosmopolitskom načinu života i spektakularnom i živopisnom noćnom životu.
Dijamanti grčke ekonomije: ALUMIL među vodećim kompanijama u zemlji
ALUMIL-ov slogan „Gradimo savršenstvo svaki dan“ dobro je poznat i poštovan u građevinskoj industriji. Nedavno je ova „težnja“ ka savršenstvu prepoznata od strane institucije „Dijamanti grčke ekonomije“ i kompanija je pozvana na godišnji forum o korporativnim inovacijama i rastu.
SMARTIA Barcode Cladding: Redefinisana zidna obloga!
Fasada zgrade uvijek „šalje“ prvu poruku posjetiocu u vezi sa njenom estetikom. Fasada visokih standarda privlači pažnju i pojačava čitavu konstrukciju, kako dizajnom tako i performansama. ALUMIL -ov novi sistem za oblaganje fasada „SMARTIA Barcode Cladding“ uvodi novi pristup.
maj 2021
SMARTIA M9660 PHOS: ALUMIL-ov novi sistem sa izuzetno minimalističkim prozorskim krilom
SMARTIA M9660 je jedan od najuspješnijih ALUMIL-ovih okretnih sistema, mnoštvo kupaca ga bira u širokom spektru projekata širom svijeta. Nedavno je na M9660 dodata nova nadograđena verzija, sistem SMARTIA M9660 PHOS. Ovaj dodatak otvara novo poglavlje u dugoj istoriji sistema.
AlumilCal savjeti i trikovi: Širimo bazu znanja naših partnera
U ALUMILU „Svakodnevno gradimo savršenstvo“ i ovo nije samo moto. Ova fraza je raširena u svim aspektima ALUMIL Grupe i predstavlja jedan od glavnih stubova naše korporativne kulture.
1770. Pendrell: ALUMIL podržava kreiranje održivih zgrada u Vancouveru
Vankuver je jedan od najpopularnijih gradova na zapadnoj obali Kanade. Grad se međunarodno rangira na najvišim pozicijama zbog odličnih uslova za život. Tokom posljednje decenije promovisao je modernu urbanističku inicijativu pod nazivom „Vancouverisam“, sa ciljem da Vancouver učini najzelenijim gradom na svijetu, zasnovano na vrijednostima održivosti!