Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

Brzo i jednostavno pronađite sve što vam treba
Pretraga
maj 2023
Održiva izvrsnost: Vodeći put kao kompanija sa certifikatom „OK Recycled“, koja proizvodi arhitektonske sisteme sa 60% recikliranog aluminijuma!
Otkrijte našu posvećenost održivosti kao jedna od rijetkih svjetskih kompanija sa certifikatom „OK Recycled“. Sa ponosom proizvodimo arhitektonske sisteme koristeći 60% recikliranog aluminijuma, smanjujući naš uticaj na životnu sredinu i promovišući zeleniju budućnost.
BAU 2023: Dominantno prisustvo ALUMIL-a
„Međunarodni utjecajj ALUMIL-a pokazao se na nedavnom sajmu BAU 2023 u Minhenu, koji se održao od 17. do 22. aprila. Ovogodišnje učešće – 13. po redu – obilježilo je konstantno prisustvo kompanije na prestižnom događaju u periodu od 26 godina.
april 2023
Tišina je zlatna: Zašto je važan Međunarodni dan svjesnosti o buci
Od 1996. godine posljednja srijeda u aprilu je u svijetu priznata kao Međunarodni dan svjesnosti o buci. Ovu godišnju manifestaciju osnovao je Centar za akustiku i komunikacije kako bi skrenuo pažnju na štetne efekte buke na naš sluh, zdravlje i kvalitetu života.
mart 2023
ALUMIL Zeleni ambasadori u akciji: Prvo čišćenje parka za 2023
U ALUMIL-u vjerujemo da se velike stvari rade nizom malih stvari koje se spajaju. U skladu sa ovim principom, male akcije Zelenih ambasadora, kao što je čišćenje lokalnog parka, doprinose ekološkoj svesti.
Tim snova ALUMIL sistema na BAU 2023
ALUMIL će učestvovati na BAU 2023 – svom 13. uzastopnom učešću – izlažući najnaprednije sisteme koje je kompanija do sada razvila.
8. mart 2023: Međunarodni Dan žena
Za sve nas u ALUMIL-u, rodna ravnopravnost se garantuje i sprovodi u praksi svaki dan. Kao I u svim oblastima, I u oblasti rodne ravnopravnosti gledamo dalje od očiglednog i činimo korak naprijed.
februar 2023
Humanitarna pomoć žrtvama zemljotresa u Turskoj
Odmah reagujući na hitne potrebe onih koji su pogođeni razornim zemljotresom u Turskoj.
Arktik se mijenja: Zašto bi nas bilo briga?
U ALUMIL-u vjerujemo da je zemlja naš dom, a njena zaštita je naša glavna briga. Stoga, slijedimo model održivog razvoja i sistematski ulažemo u inicijative za zaštitu životne sredine, što se ogleda u ESG izvještajima koje objavljujemo, što je čin odgovornosti
oktobar 2022
3. ESG izvještaj: Nastavljamo na svom putu ka održivosti.
Vrijednosti održivosti i cirkularne ekonomije su u srcu naše poslovne strategije. Sa osnovnim principom da je zemlja naš dom i sa vizijom da mlađe generacije naslijede mjesto gdje mogu da žive i stvaraju onako kako sanjaju, biramo put održivog razvoja, ulažući u „zelene“ akcije koje doprinose očuvanju životne sredine i zaštite.
avgust 2022
SUPREME SD95 sistem ulaznih vrata sertifikovan za pasivne kuće
SUPREME SD95 je robustan i elegantan sistem ulaznih vrata kompanije ALUMIL koji se koristi u raznim projektima širom svijeta. Nedavno je sistem dobio sertifikat Instituta za pasivne kuće.
maj 2022
Ellinikon Experience Centar: Novo obilježje ALUMIL sistema
Urbana obnova Elinikona je najiščekivaniji projekat u zemlji i jedan od najznačajnijih tekućih projekata u Europi. Ellinikon Experience Centar je sada otvoren za javnost i impresionirao je svoje posjetioce od prvog dana.
Sistemi otporni na požar: ALUMIL kao Srebreni sponzor na 2. međunarodnoj konferenciji EL.I.PI.KA.
Druga međunarodna konferencija Helenskog instituta za zaštitu konstrukcija od požara (EL.I.PI.KA) održana je 20. i 21. maja u zgradi M2 Koncertne sale u Solunu.
ALUMIL: prva grčka kompanija sa certifikatom pasivne kuće za sistem zid zavjesa
SMARTIA M7, sistem zid zavjesa visoke energetske učinkovitosti je dobitnik certifikata Instituta za pasivnu kuću – za hladnu I umjerenu klimatsku zonu.
ALUMIL: Prva kompanija aluminijumskih arhitektonskih sistema iz Grčke, certificirana od strane Cradle to Cradle® za održivost svojih proizvoda
Sa certifikacijom Cradle to Cradle, ALUMIL otvara nove perspektive za učešće u projektima koji su u skladu sa principima održive gradnje i bioklimatske arhitekture, za „zelene“ zgrade sa visokom energetskom učinkovitošću.
april 2022
Predsjednik i generalni direktor ALUMIL-a bio je predavač na 7. Delphi ekonomskom forumu
G. Georgios Milonas je bio zvanični govornik na 7. Delphi ekonomskom forumu. Centralna tema ovogodišnjeg skupa bila je „Nove realnosti“, a članovi ekonomske, poslovne i političke zajednice su se pridružili i razgovarali o raznim međunarodnim temama.
SUPREME S650 PHOS Eclipse i SUPREME S700: Klizni komarnik sa gornjim kačenjem
SUPREME S650 PHOS Eclipse i SUPREME S700 predstavljaju dvije vrhunske serije ALUMIL-a I u pogledu performansi i estetike.
AMIRI: ALUMIL-ovi sistemi „sijaju“ u luksuznom maloprodajnom objektu u Las Vegasu
Poznati vrhunski brend koji prodaje odjeću, obuću i modne dodatke nedavno je otvorio svoj novi luksuzni maloprodajni prostor u Winn Resortu i odabrao ALUMIL-ove sofisticirane aluminijumske sisteme.
mart 2022
Georgios Milonas je proglašen za najboljeg „Međunarodno Rastućeg preduzetnika” godine
Na Ernst & Young događaju takmičenja „Preduzetnik godine“, predsjednik i generalni direktor ALUMIL-a je nagrađen za svoje međunarodno prisustvo i globalni učinak kompanije tokom godina.
FORENA: ALUMIL sistemi atrakcija na Manhattan-u
Još jednom, širok asortiman ALUMIL proizvoda se pokazao kao idealan kada su u pitanju izazovni i zahtjevni projekti. FORENA na Manhattan-u, u New Yorku, predstavlja jedinstven prijedlog modernog života, koji poboljšava svakodnevni život svojih stanovnika.
SMARTIA PG115P ITHACA: Moderna pergola visoke estetike
SMARTIA PG115P ITHACA nije samo još jedna pergola. To je posebno rješenje koje stavlja korisnike u centar, dajući im kontrolu nad svojim spoljnim prostorom. Zbog toga je filozofija dizajna inovativnog sistema rotacije lamelica bila koncentrisana na pružanje neuporedivih podesivih sjenki sa gotovo tihim radom.