Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

Ellinikon Experience Centar: Novo obilježje ALUMIL sistema

Experience Centre mjesto gdje trenutno kuca srce Elinikona.

Urbana obnova Elinikona je najiščekivaniji projekat u zemlji i jedan od najznačajnijih tekućih projekata u Europi. Ellinikon Experience Centar je sada otvoren za javnost i impresionirao je svoje posjetioce od prvog dana.

Experience Centre se nalazi unutar Experience Parka, tačnije u Hangaru C – koji pripada Avijaciji. Metalna konstrukcija hangara je restaurirana i omogućava posjetiocima da uživaju u njoj. Unutar ove spektakularne zgrade, svako može naučiti o prošlosti oblasti Ellinikon, napraviti virtuelni obilazak parka i obale i na interaktivan način vidjeti kakva će biti budućnost ovog ambicioznog projekta regeneracije.

ALUMIL je učestvovao u projektu sa visokoenergetskim sistemom zid zavjesa SMARTIA M7. Posebno za ovaj projekat, dizajnirani su i analizirani specijalni aluminijumski konektori između stuba i krmene grede kako bi omogućili opterećenje staklene ploče od 700 kg (dimenzije zastakljenja 2,4 k 3,65), koristeći metodu konačnih elemenata.

Najsavremeniji sistem zavjesnih zidova kompanije ALUMIL odabran je za spektakularni Ellinikon Experience Centar i doprinio je uspješnom pokretanju njegovog poslovanja. Sistem nudi visok nivo statičke robusnosti, sigurnosti, zvučne izolacije i funkcionalnosti konstrukcije.
Dodaj u favorite