Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Instituti za sertifikaciju

U našoj kompaniji se podrazumijeva da svaki postojeći ili novi aluminijumski sistem prati odgovarajuća sertifikacija o performansama. Naša višegodišnja saradnja sa međunarodno priznatim institutima koji ispunjavaju zahtjeve svjetskog tržišta daje nam jedinstvenu konkurentsku prednost. Stoga, možemo biti sigurni da konačni proizvod poboljšava kvalitet života krajnjeg korisnika.
ift Rosenheim

ift Rosenheim osnovao je 1966. godine tim naučnika, inženjera i profesionalaca iz različitih oblasti ekspertize. Opremljen je savremenim laboratorijama koje nude holističku viziju izgradnje građevinskih elemenata i građevina. Osnovna djelatnost instituta je pružanje istraživanja i sertifikata koji zadovoljavaju zahtjeve proizvodne industrije prozora, fasada i vrata, bez obzira na materijale koji se koriste. Potvrde instituta pokrivaju pitanja vezana za standarde, istraživanje, akreditaciju kao i verifikaciju izvršenih testova ili izračuna

 

 

 


Passive House Institute


The Passive House Institute (PHI) je nezavisni istraživački institut i može se opisati kao centar za istraživanje i razvoj ideje pasivne kuće. Od 1996. godine, kada je osnovan, zadržava kolaborativni karakter i pomaže u izgradnji sertifikata prema jedinom međunarodno priznatom standardu energetskih performansi.
CSTB
Francuski Scientific and Technical Center for Building nudi zainteresovanim stranama širok spektar ispitivanja i sertifikata proizvodnih procesa. Mjerenja se vrše u njihovoj laboratoriji od 2.500 kvadratnih metara, koja uključuje tri velika ispitna objekta i četiri pomoćna objekta. Tačnije, CSTB vrši ispitivanja kako bi se osiguralo da je proizvodnja toplotno izolovanih aluminijumskih profila (povezivanje profila sa termičkim prekidom) u skladu sa odgovarajućim procedurama kako je definisano standardima.

Istituto Giordano


Institut koji svoj rad ne ograničava na obavezno polje evropskih uputstava, već proširuje svoju djelatnost nudeći mjerenja kvaliteta i performansi i sertifikovanje prema nacionalnom zakonodavstvu. Pored svoje osnovne funkcije, Istituto Giordano obavlja istraživačke aktivnosti i preuzima dizajn i obuku samog sistema testiranja zainteresovanim stranama. Sertifikati su međunarodno priznati i poštovani.
UBAtc

The UBAtc je jedini belgijski organ koji nudi tehničku saglasnost za građevinski materijal, proizvode, sisteme i instalatore. Daje ne samo nacionalne već i evropske tehničke potvrde. Kao rezultat, pokriva svaki zahtjev, pošto su evropska tehnička odobrenja (ETA) strogo ograničena na regulatorno okruženje i evropsku direktivu 89/106 / EEZ, a nacionalna tehnička odobrenja (ATG) su dobrovoljne procjene koje pokrivaju regulisane i neregulisane karakteristike, dokazuju pogodnost za predviđenu upotrebu.

WINTECH


Britanska kompanija pruža usluge koje se uklapaju u niz testova i mjerenja kako bi potvrdili da su kontrolisani proizvodi u skladu sa setom industrijskih standarda i propisa. Indikativno se mogu prijaviti specifične studije koje pokrivaju CWCT, PAS 24, Secured by Design and NHBC zahtijeve. Važno je napomenuti da VINTECH sarađuje i pruža svoje usluge kompanijama koje proizvode staklene fasade - zid zavjese, staklene panele i okvire prozora.
CLEB
Sa sjedištem u Centralnoj i Sjevernoj Americi, CLEB pruža detaljne studije i sertifikate koji u potpunosti ispunjavaju zahtjeve i potrebe industrijskih kompanija. Sa kancelarijama i radionicama u Montrealu, Čikagu, Kvebeku, Otavi, Trurou i Njujorku, posjeduje snažno prisustvo i visok kredibilitet. Sertifikovana istraživanja se sprovode na osnovu globalnih standarda koji potvrđuju rezultate postupaka testiranja i izračunavanja.

ITB

Institut za građevinska istraživanja (the Building Research Institute ITB) već više od 70 godina sprovodi laboratorijska istraživanja za građevinsku industriju i upravlja praktičnom primjenom njegovih rezultata. Uz zvanični nadzor poljskog Ministarstva za investicije i ekonomski razvoj koristi najsavremenije istraživačke metodologije i specijalizovanu mjernu opremu, podržavajući razvoj građevine u zemlji i inostranstvu.
ATI Intertek
Intertek,jedan od vodećih svjetskih dobavljača kvalitetnih i bezbjednosnih rješenja za širok spektar industrija širom svijeta, izvršio je akviziciju Architectural Testing Inc. (ATI) 2013 godine. Do sada, ujedinjuje njegovu vjerodostojnost s iskustvom velike kompanije za testiranje i sertifikaciju u Sjevernoj Americi, te odobrava performanse sistema na temelju naučnih mjerenja i kriterijuma.

Element Materials Technology


Element Materials Technology je globalni dobavljač usluga ispitivanja, inspekcije i sertifikacije za raznoliku paletu materijala i proizvoda u sektorima u kojima neuspjeh u servisu nije opcija. Cilj je da se sertifikuju i materijali i proizvodi za ispunjavanje svih relevantnih zahtjeva i bezbjednosnih zahtjeva tokom njihove krajnje primjene. Takođe, ima za cilj da dokaže postojanje dosljednosti i tržišnog kvaliteta, usklađenost sa svim relevantnim industrijskim standardima i propisima, a na kraju da su materijali i proizvodi pogodni za svrhu kojoj su namjenjeni.
NTCL
NTCL (National Certified Testing Laboratories) je potpuno priznata, nezavisna laboratorija za ispitivanje i istraživanje za arhitektonsku i građevinsku industriju koja posluje od 1977, akreditovana od strane ISO / IEC 17025. To je brzorastući istraživački centar koji pruža visokokvalitetne usluge u industrijskim kompanijama, zahvaljujući svom bogatom iskustvu i savremenoj opremi.

Thomas Bell-Wright International


Thomas Bell-Wright International Consultants je specijalizovana IT kompanija sa sjedištem u Dubaiju. Od 1995. godine pruža usluge nezavisnog ispitivanja, inspekcije i sertifikacije (TIC) prvenstveno za građevinsku industriju. Fokusira se na velike poslovne zgrade i pruža svoje usluge u cilju obezbjeđivanja uspješne gradnje arhitektonskih elemenata. Istovremeno, osigurava kvalitet i performanse građevinskog materijala po pitanjima koja se tiču rizika od požara i bezbjednosti.
Riverbank Acoustical Laboratory
Riverbank Acoustical Laboratories je NVLAP-ova usluga ispitivanja zvučne izolacije koju je osnovao Vallace Clement Sabine 1918. godine. Sadašnja organizacija i dalje je veoma cijenjen izvor nezavisnih procesa u vezi sa testiranjem zvučno izolovanih specifikacija proizvoda. RAL je specijalizovan za STC (gubitak prenosa zvuka po ASTM E90), NRC (apsorpcija zvuka po ASTM C423), IIC (prenos udarnog zvuka po ASTM E492) i test snage zvuka (ISO 6926).

AUTH


Aristotel Univerzitet  iz Soluna jedan je od najvećih univerzitetskih instituta u Grčkoj, osnovan je 1925. godine i njegova glavna djelatnost je u oblasti obrazovanja. Pored ovoga, AUTH „koristi“ svoje tehničko znanje i specijalizovano osoblje, kako bi obezbijedio sertifikate i testove zvučne izolacije aluminijumskih sistema.
National Technical University of Athens
Sa sedištem u Atini, osnovan 1836. godine, NTUA je najstariji tehnološki univerzitet u Grčkoj, koji doprinosi naučnom, tehničkom, socijalnom i ekonomskom razvoju zemlje. Pružajući istraživanja vezano za zvučnu izolaciju i ispitivanja zaštite od požara,povezan je sa tržištem nudeći snažnu konkurentsku prednost kompanijama u aluminijskoj industriji.

MT Group


MT grupa osnovana je 1980. godine i predstavlja jednu od najvećih kompanija za testiranje i inspekciju koji opslužuju građevinsku industriju u srednjoatlantskim i severoistočnim regionima. Testovi izvedeni u modernim laboratorijama kompanije izvode se u skladu sa ASTM, AAMA, AASHTO, NVLAP ili Engineering Army. Indikativno, pružene usluge uključuju laboratorijske usluge, građevinske i geotehničke studije, inspekciju, upravljanje KC-om i kooperativne saveze. U isto vreme, MT pruža rezultate istraživanja materijala koji se odnose na konstrukcijski čelik, armiranje, beton, zidanje, asfalt i tlo. Takođe, vrše se posebna ispitivanja i inspekcije, uključujući prozore, mehanizme i zid.   
Hellenic Defense Systems
EAS grupa je osnovana 2004. godine kao rezultat spajanja kompanija grčke državne Helenske industrije oružja (EBO) i PIRKAL-a. Kada je stvoren, bio je glavni proizvođač oružja sa mnogim fabrikama i hiljadama radnika. Proizvodi niz proizvoda koji uključuju većinu vrsta oružja koje se danas koristi u globalu i odlikuje se intenzivnom izvoznom aktivnošću. Zahvaljujući svom specijalizovanom znanju i iskustvu, razvija paralelnu akciju koja zadovoljava potrebe tržišta u sertifikatima za označavanje aluminijumskih sistema kao „otpornim na metke“.