Alumil Albania
Choose your local website

Vila B

Sfida

Në një kodër të gjelbëruar dhe shkëmbore, e vendosur në qytetin e Danilovgradit në Malin e Zi, ekzistonte nevoja për të krijuar një vendbanim që dizajni i tij të kundërshtonte mjedisin e jashtëm, duke përdorur materiale që frymëzohen prej tij.

Zgjidhja

Duke parë vilën nga jashtë, ana prej druri e katit përdhes të ngritur tërheq vëmendjen e vizitorit. Duke ecur poshtë shtyllave prej druri shohim një tavolinë kopshti dhe parkingje, ndërsa drejtohemi për në ambientet e brendshme shohim kuzhinën, dhomën e ndenjes dhe dhomën e ngrënies. Mbi nivelin e poshtëm ka një tarracë me një kuvertë druri që përbën një hapësirë ​​të hapur grumbullimi dhe pikë takimi.Në nivelin e sipërm të vendbanimit, druri i lë pozicionin e tij betonit. Forma kubike e katit të parë rishfaqet përmes pyllit dhe vijat e tij të drejta dhe të thjeshta sigurojnë një formë që bie ndesh në mënyrë respektive me mjedisin kompleks. Në brendësi të katit të parë, gjejmë dhomat e gjumit dhe disa zona të përbashkëta.Brendësia e rezidencës ndjek filozofinë e modelimit të fasadës. Thjeshtësia është përballë dhe secila hapësirë ​​ka një përdorim të qartë praktik. Vlen të përmendet se vila ka një bollëk dritaresh - disa prej tyre me hapësira të gjera - dhe përmes sistemeve të përparuara prej alumini arrihet përmirësimi i ndriçimit natyror dhe ndjenja e unitetit të brendshëm. Vizioni i arkitektëve ANDU që projektoi Vila B, ishte krijimi i një rezidence me identitet të qartë arkitektonik dhe qasje minimale që mund të shkaktojë një dialog të kundërt me mjedisin e jashtëm të pyllit. Rezultati ofron një ndërtim harmonik që i bën kushtet e jetesës funksionale dhe të këndshme.

Identiteti Projektit

Vendi
Mali Zi
Qyteti
Danilovgrad
Viti
2019
Përmasa
500 sq.m
Shto tek të preferuarat