Alumil Albania
Choose your local website

Shtëpia Vancouver

Situata

Mendoni Shtëpinë e Vankuverit si një perde gjigante, e cila në momentin hapjes i zbulon botën Vankuverit dhe Vankuverit botën. – Bjarke Ingels, Architect.

Në qendër të qytetit të zhurmshëm kanadez, zona është bllokuar brenda kufijve të ngushtë, duke u përpjekur të shpëtojë lart. Kështu, Vancouver House lind, duke adoptuar filozofinë "Gesamtkunstwerk", një qasje holistike ndaj dizajnit arkitekturor.

Sfida

Për të prodhuar një zgjidhje të dritareve që do të paraqisnin standarde jashtëzakonisht të larta të performancës në një mjedis të vështirë të kushteve atmosferike, duke ofruar gjithashtu komformitet të lartë të jetesës për banesat. Ndërtesa synon klientelën e klasit të lartë me pritshmëri të larta të cilësisë në përputhje me standardet e dizajnit LEED Platinum. LEED, Udhëheqja në Projektin e Energjisë dhe Mjedisit, është një sistem vlerësimi i njohur si shenjë e përsosmërisë për konstruksionet EKO. LEED Platinum është standardi më i lartë për të siguruar që njerëzit, planeti dhe fitimi të jenë në një linjë me ndikimin më të vogël mjedisor, duke ruajtur gjithashtu burimet e çmuara natyrore.

Zgjidhja

 

Rrezultatet

Si një turbinë imagjinare, ajo ngrihet nga baza e saj trekëndore, duke bërë një lëvizje "vallëzimi", duke u përpjekur të arrijë nivelet më të larta ku bëhet katror dhe imponues. Hapjet në dukje asimetrike për kat, përfundimisht formulojnë një fytyrë të vetme që i ngjan një muri të ndërtuar. Të mbuluara nga sipërfaqe xhami, ato sigurojnë kërkesa të larta për efikasitet të energjisë (çmimi LEED-platinum), ndërsa në të njëjtën kohë kontribuojnë shumë në shprehjen e konceptit origjinal arkitektonik të lidhjes së urës së rrugës Granville me qendrën e qytetit si një lloj "kulle kontrolli". ". Linjat e imta, të qarta, të bardha me karakter minimal kompozojnë brendësinë, duke lejuar që drita natyrale të nënvizojë estetikën e brendshme dhe në të njëjtën kohë, të shërbejë si një lidhje natyrale midis hapësirës së brendshme dhe të jashtme.

Sidomos, sistemet që u zgjodhën për apartamentet e Vancouver House, janë sistemi me ngritje dhe rrëshqitje i avancuar dhe shumë i izoluar SUPREME S700 dhe sistemi i dritareve me xhama me performancë të lartë SUPREME S77. Këto 2 Sisteme Alumil garantuan performancën e nevojshme për të përmbushur nevojat e projektit, duke kombinuar gjithashtu estetikën më minimale dhe bindëse arkitekturore.

Norma e cilësisë AQL 2,5 u ndoq për këtë projekt specifik për shkak të pritshmërive të cilësisë së lartë dhe rezultoi në performancën e QA dhe QC prej 98,5%

Arritjet dhe Çmimet

2012 - World Architecture News (WAN) Awards, Fitues në kategorinë: Rezidenciale
2014 - Rethinking the Future Awards, vendi i parë për konceptin e ndërtesës me përdorim të përzier
2015 - Projekti i ardhshëm i vitit, Festivali Botëror i Arkitekturës 2015
2015 - Çmimi i Ekselencës së Arkitektëve Kanadezë


Identiteti Projektit

Vendi
Kanada
Qyteti
Vankuver
Viti
2019
Shto tek të preferuarat