Alumil Albania
Choose your local website

SHTËPI TOYA (DREJT ASPIRATËS SUAJ)

Sfida

Arkitektura moderne adopton elemente tradicionale, të cilat janë të pranishme në qytetin e Bukureshtit, në mënyrë që të kompozojë një rezidencë unike private. Pjerrësitë e rrepta dhe linjat e qarta krijojnë një kombinim magjik dhe harmonik të materialit. Atributi reflektues i tavanit metalik arrin të zvogëlojë - së paku në pamje - madhësinë dhe strukturën vertikale të shtëpisë. Në mënyrë të ngjashme, tullat me ngjyrat e tokës në mur, ofrojnë unifikim midis hapësirave të brendshme, ballkoneve, kopshtit dhe zonave të gjelbërta.

Rrezultatet

Në mënyrë simetrike në lidhje me ndërtesën, dy çati janë shtrirë në pjesën e përparme dhe të pasme të shtëpisë, duke formuar hapësira të jashtme të mbrojtura për banorët, ku ata dëshirojnë të shijojnë kohën e tyre atje. Shumë aspekte bien në sy: Xhakuzi, fidanë që sigurojnë elementin e gjelbër, parkingu  dhe një oborr i veshur me blloqe guri ngjyrë gri, që transformon hapësirën në një mozaik.
Integrimi i qëllimshëm i dritareve disa centimetra brenda murit, siguron një ndjenjë interesante të thellësisë, ndërsa krijon një dritare të këndshme që synon kalimin e qetë të mjedisit të brendshëm në mjedisin e jashtëm. Sistemet e aluminit me performancë të lartë, përbëjnë një element tjetër që i shtohet larmisë së madhe të materialeve që u përdorën për TOYA, duke ofruar rrjedhje të papenguar të dritës natyrale, duke mbajtur standarde të larta dhe duke marrë parasysh sigurinë e banorëve ndaj çdo lloj kërcënimi të jashtëm.
Duke lëvizur në ambientin e brendshëm të shtëpisë, vizitorët bien në kontakt me elemente familiare të cilat i kanë parë në ambientin e jashtëm. Karakteri minimal i ndërtesës mbetet, ndërkohë që kontrasti i ngjyrave është arritur në një mënyrë të paparashikuar, me ngjyrat e tokës të cilat sjellin qetësi përgjatë ditës. 

Arkitektët:  Urban Office 

 

 

 

Identiteti Projektit

Vendi
Rumani
Qyteti
Bukuresht
Viti
2019
Shto tek të preferuarat