Alumil Albania
Choose your local website

Katër Muret

Sfida

Ideja originale nga arkitekti Nicolas Frantzeskos, e aplikuar në dizajnin e kësaj shtëpie, që është vendosur në këmbët e Malit Hymettus, ishte zbërthimi i formës katrore e drejtkëndëshe klasike, me katër mure e cila definonte dhomën e ndenjes, duke e mbyllur për përdorim të përditshëm dhe për funksione rezidenciale. 

Zgjidhja

Të katërt muret janë vendosur paralelisht me njëri tjetrin, duke ndarë përdorimet (publik, privat) dhe funksionet e shtëpisë. Morfologjia e tokës të drejton në zhvillimin e hapësirave në pesë nivele e cila mban kontaktin vizual me njëri tjetrin duke dhënë ndenjën e bashkimit. Në nivelin e dytë është një palestër, një kinema shtëpie/skenë live, një dhomë ngrënieje, kuzhina dhe suita master dhe në nivelet e lartme +1 dhe +2 është dhoma e ndjenjes e cila ofron një pamje të papenguar nëpërmjet një dritareje gijotinë dhe të gjitha hapësirave të përdorimit. Pjesa perëndimore e ndërtesës është e mbrojtur nga struktura metalike me louvers bambo, duke i dhënë nje karakter teatral fasadës së ndërtesës. 

Në mënyrë që të mbanin filozofinë dizenjuese të projektit, sistemet prej alumini të një dizajni minimal termo izoluese janë instaluar, duke u bërë zgjidhja ideale për të mbuluar hapësira të mëdha e në të njëjtën kohë duke lënë dritën natyrale që të penetrojë në ambientin e brendshëm, falë kornizave shumë pak të dukshme prej alumini. Gjithashtu, aftësia e konstruksioneve të këndit pa kolona të fiksuara, të japin një ndjenjë unike të lirisë dhe kontaktit direkt me ambientin e jashtëm. Për më tepër, falë gijotinës së gjerë elektrike, Katër Muret ofrojnë një pamje të mrekullueshme të Gjirit Saronik dhe pjesës më të madhe të Athinës.

Arkitekt: Nicolas Frantzeskos

Identiteti Projektit

Vendi
Greqi
Qyteti
Voula
Zona
Atika
Viti
2018
Shto tek të preferuarat

Perpunues Alumini

TECHNIKAL, Νικολής Νίκος