Alumil Albania
Choose your local website

Shtëpia Vancouver

Situata


Mendoni Shtëpinë e Vankuverit si një perde gjigante, e cila në momentin hapjes i zbulon botën Vankuverit dhe Vankuverit botën. - Arkitekt: Bjarke Ingels.

E vendosur në qendër të qytetit të famshëm të Kanadasë, një ndërtesë futuriste prej 388 apartamentesh, e cila me siguri do të jetë një pikë referimi në Vankuver, do të themelohet së shpejti. Shtëpia Vankuver "e harkuar" është një tjetër projekt i klasit botëror, për të cilin u zgjodhën sistemet arkitekturore novative të ALUMIL. Kjo ndërtesë nuk është vetëm një ndërtesë e lartë me apartamente, por një vepër arti në të cilën është duke u adoptuar filozofia "Gesamtkunstwerk", një qasje holistike në lidhje me dizajnin arkitekturor. Sa i përket vlerës estetike, kjo është puna më e mirë e zhvilluesit ndërkombëtar Westbank deri më tani. Shtëpia e Vankuverit është konceptuar dhe hartuar si Pasuri e Palujtshme Super Prime e Kanadasë. Ndërtimi i Shtëpisë së Vankuverit - i cili përfshin planet dhe angazhimet për të qenë e para LEED Platinum në botë - fillon këtë vit dhe është planifikuar për përfundim në vitin 2018.

Sfida

Për të prodhuar një zgjidhje të dritareve që do të paraqisnin standarde jashtëzakonisht të larta të performancës në një mjedis të vështirë të kushteve atmosferike, duke ofruar gjithashtu komformitet të lartë të jetesës për banesat. Ndërtesa synon klientelën e klasit të lartë me pritshmëri të larta të cilësisë në përputhje me standardet e dizajnit LEED Platinum. LEED, Udhëheqja në Projektin e Energjisë dhe Mjedisit, është një sistem vlerësimi i njohur si shenjë e përsosmërisë për konstruksionet EKO. LEED Platinum është standardi më i lartë për të siguruar që njerëzit, planeti dhe fitimi të jenë në një linjë me ndikimin më të vogël mjedisor, duke ruajtur gjithashtu burimet e çmuara natyrore.

Zgjidhja

Veçanërisht, sistemet të cilat u përzgjodhën për apartamentet e Shtëpisë së Vankuverit, janë sistemi Ngritjet & Rrëshqitje SUPREME S700 i avancuar dhe shumë i izoluar dhe sistemi i dritareve SUPREME S77. Këto 2 sisteme të Alumil garantuan performancën e nevojshme për të përmbushur nevojat e projektit, duke kombinuar edhe estetikën më minimale dhe arkitektonike. Norma e cilësisë AQL 2,5 u ndoq për këtë projekt specifik për shkak të pritjeve me cilësi të lartë dhe rezultoi në performancën e QA dhe QC me 98.5%

Rrezultatet

Like a notional turbine, it arises up from its triangular base, making a "dance" movement, striving to reach the highest levels where it becomes squared and imposing. Seemingly asymmetrical openings per floor, eventually formulate a single face which resembles a built wall. Covered by glass surfaces, they ensure the high energy efficiency demands (LEED-platinum award), while at the same time contribute greatly to the expression of the original architectural concept of linking Granville Street Bridge to the city center as a kind of "control tower". Fine, clear, white lines of minimal character compose the interior, allowing natural light to underline the interior aesthetics and at the same time, serve as a natural link between internal and external space.

Particularly, the systems which were selected for the apartments of the Vancouver House, are the advanced and highly insulated Lift & Slide system SUPREME S700 and the top performance casement window system SUPREME S77. These 2 Alumil Systems guaranteed the performance needed to comply with the project needs, by combining also the most minimal and architectural compelling aesthetics.

AQL 2,5 Quality Norm was followed for this specific project because of high-quality expectations and resulted in QA and QC performance of 98,5% mark

Achievements and Awards

2012 - 
World Architecture News (WAN) Awards, Winner in the category: Residential
2014 - 
Rethinking the Future Awards, 1st place for the concept of mixed-used building
2015 -
Future Project of the year, World Architecture Festival 2015
2015 -
Canadian Architects Excellence Award

Identiteti Projektit
Vendi
Kanada
Qyteti
Vancouver
Viti
2019
Përmasa
136,779 sq. ft./ 12,707 sq. m.
Shto tek të preferuarat