Alumil Albania
Choose your local website

Shtëpia Taberner

Sfida

Në një vend që deri në vitin 2015 strehonte zyrat e Këshillit Bashkiak në rajonin Croydon të Londrës, u miratua ndërtimi i një kompleksi të ri ndërtesash banimi. Synimi i këtij ndërtimi të ri ishte kombinimi i elementit tregtar me nevojat e komunitetit lokal për banesa të përballueshme.

Zgjidhja

Taberner House, e vendosur pothuajse 15 kilometra në jug të qendrës së qytetit të Londrës, është një projekt shumë i pritur që i është caktuar firmës arkitekturore AHMM. Sipas planit u ngritën 4 pallate, mes tyre një kullë 32 kate, e cila me përfundimin e saj do të ofrojë 513 rezidenca të reja me qira dhe shitje.

Qasja arkitekturore ndjek estetikën e mjedisit të saj. Dizajni është i thjeshtë, me vija vertikale dhe horizontale dhe ballkone me pamje nga mjedisi i gjelbëruar. Për më tepër, vizioni i arkitektëve është që Shtëpia Taberner do të plotësojë në mënyrë harmonike parkun e Kopshteve të Mbretëreshës, i cili është në proces rizhvillimi. Rezultati i përgjithshëm merr një karakter antropocentrik, duke promovuar bashkëjetesën e qetë me parkun dhe elementin e tij të gjelbër. Duke përmbushur standardet e cilësisë së lartë britanike (BS), 4 ndërtesat janë të pajisura me korniza alumini të izoluara termikisht, të cilat ofrojnë kursim të konsiderueshëm të energjisë, nivele të larta reduktimi të zërit, hidroizolim të jashtëzakonshëm dhe lehtësi kalimi, falë pragut të ulët.

Taberner House do të jetë një pikë referimi banimi për këtë zonë të rëndësishme të Londrës. Nëpërmjet dizajnit të tij të veçantë, ai ofron zgjidhje strehimi që mund të përmirësojnë jetën e përditshme të njerëzve.

Arkitektët: AHMM

Identiteti Projektit

Vendi
Mbretëria e Bashkuar
Qyteti
Krojdoni
Viti
2021
Shto tek të preferuarat