Alumil Albania
Choose your local website

Shtëpia Rasovic

Sfida

Ndërtesa është e vendosur në një terren pak të pjerrët, duke krijuar mundësinë e ofrimit të një pamjeje më të gjerë të parkut kombëtar Fruška Gora. Orientimi juglindor i tarracave të jashtme dhe pamja e mjedisit natyror sigurojnë një ambient unik qetësues.


Sfida kryesore për zyrën arkitektonike Modelart Arhitekti ishte përdorimi i themelit ekzistues dhe bodrumit të një shtëpie të papërfunduar.

 

Zgjidhja

Mbi bodrumin ekzistues, ndodhet një tarracë e madhe, e cila është e lidhur me zonën e ndenjes së shtëpisë, duke theksuar lidhjen me mjedisin natyror. Kjo për shkak të sipërfaqeve të mëdha prej xhami që sigurojnë ndriçim të mirë, pamjes dhe lidhjes me tarracat. Gjatë procesit të dizenjimit, një nga qëllimet ishte të ruheshin pemët ekzistuese përreth shtëpisë. Në këtë kontekst, një pjesë e degës u pre nga një pemë afër dhe u kthye në një llambadar të varur mbi tryezën e ngrënies. Ky është vetëm një element tjetër i dizajnit që provon se ambienti natyror është sjellë me sukses në brendësi.

 

Dhomat teknike dhe shplodhëse janë të vendosura përgjatë rrugës, duke e bërë fasadën e rrugës të thjeshtë dhe të pastër, pa hapje të mëdha dhe detaje të panevojshme. Papafingo e shtëpisë është e orientuar në dy anët: në njërën anë drejt natyrës dhe në anën tjetër drejt Novi Sadit. Kështu, në të njëjtën dhomë, ju mund të provoni kontrastin e të dy palëve, duke përdorur avantazhet e vendndodhjes. Qëllimi kryesor ishte të sigurohej një lidhje e fortë me mjedisin natyror, madje edhe brenda dhomës.

 

Arkitekt: Modelart Arhitekti

* Burimi për përshkrimin e mësipërm është zyra e Modelart Arhitekti

Identiteti Projektit

Vendi
Serbia
Qyteti
Rakovac
Viti
2020
Përmasa
250 sq.m
Shto tek të preferuarat