Alumil Albania
Choose your local website

Qendra Mediatike Dogan

Situata

Si një shprehje absolute e komunikimit, filozofia e ndërtesës mbetet ashtu siç ishte, e pandryshuar dhe e përhershme. Një kub i tejdukshëm transparent i bërë nga xhami lind vëllime lineare, hierarkike të hekurit, të cilat skalisin fasadën e ndërtesës, duke lejuar që linjat e projektimit të zhvillohen dhe të bashkëjetojnë në tre akse.

Rrezultatet

Çdo kënd vizual ofron një këndvështrim të ri të strukturës, duke mbështetur lirinë e mendimit dhe të të shprehurit. Një pikë unifikuese e referencës Kodi Braille është miratuar si modeli fasadës mbizotëruese në mënyrë që të sjellë mesazhin e "komunikimit për të gjithë". Drita natyrale dhe hijet krijojnë një "valle" së bashku, ndërsa ato kalojnë përmes modelit rrethor metalik dhe sipërfaqeve të xhamit të fasadës. Nocioni i komunikimit ka një prani të fortë në çdo pjesë të ndërtesës, pasi xhami plotëson alumin, hekuri plotëson çimento dhe druri takohet me gur, të gjithë bëhen së bashku për të krijuar një peizazh homogjen. Alokimi arkitektonik i hapësirave midis pllakave çon në përshtypjen e pjesëve individuale të cilat bashkëjetojnë në të gjithë sipërfaqen e fasadës dhe të gjitha takohen në nivelin e katit përdhes, duke theksuar kështu edhe një herë fuqinë bashkuese të komunikimit.

Identiteti Projektit

Vendi
Turqi
Qyteti
Ankara
Viti
2008
Përmasa
4299 τ.μ.
Shto tek të preferuarat