Alumil Albania
Choose your local website

Rezidenca Private në Halandri

Sfida

Dizajni minimal, estetika moderne dhe linjat e rrepta horizontale, janë pjesët kryesore të enigmës që kompleton këtë rezidencë private në Halandri. Ambienti i brendshëm shfaq një ndjenjë paqeje dhe qetësie, të cilat arrihen përmes shprehjes minimaliste. 

Rrezultatet

Ndërtesa ekuilibrohet midis dy karakteristikave. Nga njëra anë stuko çimentoje në ngjyrë gri të ndritshme në mure dhe çati, funksionon si një model i qëndrueshëm i tërë konstruksionit. Nga ana tjetër  përbëhet nga vendi i zjarrit, mobiljet dhe pajisjet e lehta delikate në ngjyra të errëta te tokës, të cilat sigurojnë një ndjenjë qëndrueshmërie, duke nxjerrë në pah stilin abstrakt të modelit arkitektonik.

Ndërtesa plotësohet nga kornizat minimale dhe elegante në ngjyrën e aluminit të anodizuar, që duke përdorur hapësirat e gjera, lejojnë që drita natyrale të hyjë e papenguar në shtëpi. Në këtë mënyrë, detajet dhe paraqitja e dizajnit bien në sy dhe nënvizohen hapësirat e gjera.

Rezultati final është një rezidencë e rehatshme dhe e thjeshtë, ku njëkohësisht kombinon atmosferën urbane - një element i ngjashëm në qytetet e mëdha. 

Arkitektët : GEM Architects

Identiteti Projektit

Vendi
Greqi
Qyteti
Athinë
Zona
Halandri
Viti
2017
Shto tek të preferuarat

Perpunues Alumini

Labiris Giorgos