Alumil Albania
Choose your local website

Rezidenca Private në Alimos

Zgjidhja

Peisazhi natyror në shpatet e Alimos, i dominuar nga hije blu dhe jeshile, plotëson linjat e rrepta të dizajnit të bardhë. Kontrasti intensiv i ngjyrave siguron këtë përbërje rezidenciale me karakterin e saj të veçantë. Shtëpia është zhvilluar në dy nivele duke u orientuar përgjatë boshtit veri-jug në mënyrë që të thithë pjerrësinë, duke lejuar në të njëjtën kohë,që pamja të hyjë e papenguar brenda pjesës së brendshme të rezidencës për shkak të hapësirave të mëdha me fushëpamje nga deti. Duke i mbuluar ato me sipërfaqe prej xhami të mbështjella nga profile minimale alumini të dukshme, arrihet një unifikim i butë i mjedisit të brendshëm dhe të jashtëm, duke theksuar, në këtë mënyrë, karakterin e rreptë të shtëpisë. Dhomat e gjumit dhe banjat janë të vendosura në nivelin më të ulët, betoni kompakt dhe i ngurtë i ekspozuar ofron një ndjenjë të rritur të sigurisë. Në nivelin e dytë dhe më të lartë, funksionet ekstroverte të shtëpisë, siç janë zonat e hyrjes dhe ngrënies janë brenda një forme më të lehtë me prerje tërthore më të imëta dhe proporcione të lëmuara me transparencë intensive dhe hije të bardha. Dizajni i brendshëm i shtëpisë përbëhet nga linja të thjeshta dhe fleksibël, që i ngjajnë një "entiteti lundrues" në hapësirë, duke prodhuar një ndjenjë lirie pa mundim. 

Identiteti Projektit
Vendi
Greqi
Qyteti
Athinë
Zona
Alimos
Viti
2018
Shto tek të preferuarat

Specifikues

ISV Architects