Alumil Albania
Choose your local website

Penthouse në Marousi

Sfida

Një ndërtesë e viteve 90 në veri të Athinës, një apartament në katin e fundit dhe nevoja për një ndryshim të plotë, janë"përbërësit" themelorë për këtë "recetë" arkitektonike që duhet të krijojë Eleftherios Ambatzis.

Zgjidhja

Çdo gjë këtu fillon nga rrezet e diellit e pabesueshme të Athinës,sfida ishte që ajo të përhapet në të gjithë shtëpinë. Ndryshimi kryesor ishte lidhja midis dhomave. Dizajni i vjetër ndau shtëpinë në shumë dhoma, ndërsa i riu promovoi bashkimin e brendshëm që krijon një "dialog" midis hapësirave (dhoma e ndenjes, tavolina e ngrënies dhe kuzhina janë të unifikuara - banaku i kuzhinës është në qendër të vëmendjes). Për më tepër, shumë mure të brendshëm u shkatërruan dhe si rezultat drita natyrale mund të hynte e papenguar. Dyshemeja e shquar prej druri në të gjithë shtëpinë krijon një ndjenjë komoditeti. Mobiljet (disa prej tyre të dizenjuara nga arkitekti) rrisin vazhdimësinë brenda shtëpisë: llambadari prej bronzi, sfera e madhe prej qelqi brenda kupolës së bakrit të dhomës së ndenjes dhe tryeza e rrumbullakët e vendosur përpara vatrës, gjithçka mbështetet tek ideja e relaksimit dhe qetësisë. Së fundmi, një karakteristikë e veçantë e kësaj shtëpie është pamja e maleve Penteli dhe Ymittos. Dizajni arkitektonik e mori këtë tipar dhe e nënvizoi atë, duke përdorur hapje të mëdha, të cilat janë të pajisura me dyer minimale rrëshqitëse të ballkonit. Çdo dhomë e shtëpisë ka një ose më shumë dyer që japin akses nga ballkoni. Për më tepër, pasqyrat brenda shtëpisë krijojnë një atmosferë të shkëlqyeshme, duke transferuar pamjen e jashtme në brendësi përmes reflektimit. Kjo rezidencë, e vendosur në periferinë veriore të Atikës, dëshmon se me një dizajn të zgjuar dhe qasje minimaliste, një shtëpi mund të jetë më shumë funksionale se më parë dhe tërheqëse. 

Identiteti Projektit
Vendi
Greqi
Qyteti
Marousi
Zona
Atika
Shto tek të preferuarat