Alumil Albania
Choose your local website

Penthouse në Marousi

Sfida

Një ndërtesë e viteve 90 në veri të Athinës, një apartament në katin e fundit dhe nevoja për një ndryshim të plotë, janë"përbërësit" themelorë për këtë "recetë" arkitektonike që duhet të krijojë Eleftherios Ambatzis.

Zgjidhja

Çdo gjë këtu fillon nga rrezet e diellit e pabesueshme të Athinës,sfida ishte që ajo të përhapet në të gjithë shtëpinë. Ndryshimi kryesor ishte lidhja midis dhomave. Dizajni i vjetër ndau shtëpinë në shumë dhoma, ndërsa i riu promovoi bashkimin e brendshëm që krijon një "dialog" midis hapësirave (dhoma e ndenjes, tavolina e ngrënies dhe kuzhina janë të unifikuara - banaku i kuzhinës është në qendër të vëmendjes). Për më tepër, shumë mure të brendshëm u shkatërruan dhe si rezultat drita natyrale mund të hynte e papenguar. Dyshemeja e shquar prej druri në të gjithë shtëpinë krijon një ndjenjë komoditeti. Mobiljet (disa prej tyre të dizenjuara nga arkitekti) rrisin vazhdimësinë brenda shtëpisë: llambadari prej bronzi, sfera e madhe prej qelqi brenda kupolës së bakrit të dhomës së ndenjes dhe tryeza e rrumbullakët e vendosur përpara vatrës, gjithçka mbështetet tek ideja e relaksimit dhe qetësisë. Së fundmi, një karakteristikë e veçantë e kësaj shtëpie është pamja e maleve Penteli dhe Ymittos. Dizajni arkitektonik e mori këtë tipar dhe e nënvizoi atë, duke përdorur hapje të mëdha, të cilat janë të pajisura me dyer minimale rrëshqitëse të ballkonit. Çdo dhomë e shtëpisë ka një ose më shumë dyer që japin akses nga ballkoni. Për më tepër, pasqyrat brenda shtëpisë krijojnë një atmosferë të shkëlqyeshme, duke transferuar pamjen e jashtme në brendësi përmes reflektimit. Kjo rezidencë, e vendosur në periferinë veriore të Atikës, dëshmon se me një dizajn të zgjuar dhe qasje minimaliste, një shtëpi mund të jetë më shumë funksionale se më parë dhe tërheqëse. 

Arkitekti: Eleftherios Ambatzis

Identiteti Projektit

Vendi
Greqi
Qyteti
Marousi
Zona
Atika
Shto tek të preferuarat