Alumil Albania
Choose your local website

Kulla Olimpia

Sfida

Ndërtimi i një ndërtese shumëkatëshe zyrash, në një zonë të mbipopulluar dhe të kërkuar në Bukuresht, ishte një sfidë e vështirë. Kompleksiteti i rrjeteve nëntokësore dhe afërsia me një stacion karburanti shtuan një nivel më të lartë vështirësie në lidhje me rezultatin përfundimtar.

Zgjidhja

Zyra arkitekturore PZP Architectura projektoi një kullë që bie në sy me fasadën e saj moderne, të valëzuar. Sidoqoftë, ngastra që u zgjodh e hutoi situatën, për shkak të madhësisë së saj të kufizuar në një zonë të mbushur me njerëz.

Jashtë, kulla përshtatet me estetikën e mjedisit të saj urban, ndërsa sjell një ndjenjë të fortë të jetës bashkëkohore, të shpejtë në qytet. Vlen të përmendet se ndërtesa formon një gropë në qendër të ndërtimit, prandaj nëse dikush e shikon atë nga larg, duket se është e ndarë në dy kulla identike.

Kornizat e mëdha të dritareve mbështeten nga një sistem inovator fasade, i cili i kombinuar me sisteme prej alumini të izoluar termikisht, sjellin një karakter të veçantë dhe performancë të lartë të energjisë në ndërtesë. Për më tepër, dizajni i katit përdhe të ngritur bazohet në elementin e transparencës. Kështu, sipërfaqet e gjera prej xhami  kontribuojnë në përfshirjen e qetë të ndërtesës në mjedisin e jashtëm, duke siguruar hapësira të mëdha për dyqanet

Kulla Olimpia plotëson të gjitha nevojat e një ndërtese zyre të kohës sonë dhe përbën një propozim unik të dizajnit, në një zonë të mbushur me blloqe apartamentesh më të vjetra. Shtimi i kullës spektakolare hap rrugë të reja për të ardhmen dhe në të njëjtën kohë bëhet një "urë" që lidh ndërtesën me të kaluarën urbane të qytetit.

Identiteti Projektit

Viti
2010
Shto tek të preferuarat