Alumil Albania
Choose your local website

Shtëpia Olea

Sfida

Krijimi i një rezidence si rezultat i një sinteze së hapësirave që do të zhvillohen në një bosht linear me zona gjysmë të jashtme. Epiqendra e gjithë kësaj do të jetë pema e ullirit, ekzaktësisht në mes të një ndërtese, si një element balancues. 

Zgjidhja

 

Shtëpia Olea duket se është dizejnuar me qëllim të përmbushjes së kuptimit të një fjale: harmoni. Zyra arkitektonike e fasadës theksoi rëndësinë e këtij elementi dhe kjo është e dukshme në çdo aspekt të shtëpisë.

Çështja themelore këtu ishte mjegullimi i linjave ndërmjet mjedisit të brendshëm dhe të jashtëm. Kjo arrihet në mënyrë perfekte me oborrin, hapësirat gjysmë të jashtme dhe kopshtin mbresëlënës. Gjithashtu, betoni i fasadës dhe muratimi, bën kontrast me zonat e gjelbërta dhe sjell ekuilibër.

Në brendësi të shtëpisë, dhoma e ndenjes, dhoma e ngrënies dhe kuzhina, të gjitha janë të unifikuara në një hapësirë ​​të hapur, duke siguruar funksionalitet dhe qetësi. Hapjet unike dhe të mëdha të dyerve të oborrit prej alumini përforcojnë ndriçimin natyral dhe në të njëjtën kohë kontribuojnë në hapjen e përgjithshme, duke zgjatur kufijtë e ndërtesës.

Linjat minimale të Shtëpisë Olea shërbejnë për vizionin e jetesës me cilësi të lartë dhe nxjerrin në pah konceptin e vendbanimit si një oaz i veçantë, ku njerëzit mund të pushojnë dhe të meditojnë. 

 

Arkitektët: Fasada Architects, Charis Economou & Aristidis Asimakopoulos
*Projekti u hartua nga zyra arkitekturore FAÇADE dhe ishte finalist në Çmimin e Arkitekturës Greke “Doma 2020”/seksioni “Puna më e mirë e parë e një arkitekti të ri”.

Identiteti Projektit

Viti
2018
Shto tek të preferuarat

Perpunues Alumini

BAMIX, Nick. Michalopoulo's Sons GP